به گزارش تارنمای روزنامه انگلیسی «مترو»، پژوهشگران آزمایشگاه خواب و شناخت دپارتمان علوم اعصاب پایه دانشگاه ژنو با تجزیه و تحلیل مغز افراد در حین خواب، موفق شدند آن بخشهایی از مغز را که به هنگام ترس از کابوس فعال میشوند، کشف کنند.
بررسیهای بیشتر در این باره نشان داد آن دسته از افرادی که خواب ترسناک یا کابوس دیده بودند، پس از بیدار شدن در مواجهه با موقعیتهای ترسناک واکنشهای موثرتری از خود نشان میدهند.
یافتههای به دست آمده دانشمندان را به این نتیجه رساند که کابوسها به ما کمک میکنند تا بهتر در برابر موقعیتهای ترسناک بهتر واکنش نشان دهیم.
محققان در این مطالعه از قرار دادن چندین الکترود بر جمجمه ۱۸ نفر برای اندازهگیری فعالیت مغزی آنها استفاده کردند. آنها با بررسی نتایج به دست آمده دریافتند که بخشهای از مغز که در واکنش به ترس فعال میشوند، در دو حالت خواب و بیداری یکسان هستند.
محققان در بخش دیگری از تحقیقات خود برای این که بدانند آیا بین ترسی که در حین خواب احساس میشود و احساساتی که فرد پس از بیدار شدن تجربه میکند ارتباطی وجود دارد یا نه از ۹۸ نفر خواستند تا برای یک هفته هر خوابی را که میبینند، یادداشت کنند. وقتی محققان مغز افرادی را که خواب ترسناک دیده بودند، اسکن کردند دریافتند که آن بخشهایی از مغز که با ترس ارتباط دارند، در این دسته از افراد پس از بیداری کمتر فعال میشوند.
ویرجینی استرپنیچ از محققان دپارتمان علوم اعصاب پایه دانشگاه ژنو میگوید: «ما به هر شرکت کننده چند تصویر که از لحاظ احساسی بار منفی داشتند و چند تصویر خنثی نشان دادیم تا ببینیم کدام بخشهای مغز بیشتر از ترس فعال میشوند و این که آیا این بخشها بسته به احساساتی که افراد در یک هفته گذشته در رویاهای خود تجربه کرده بودند، تغییر کردهاند یا نه. ما دریافتیم که هرچه افراد ترس طولانیتری را در خوابهای خود تجربه کرده باشند، آن بخشهایی از مغز که به هنگام ترس فعال میشوند، در مشاهده تصاویر منفی در بیداری کمتر فعال میشوند. »
امید میرود که یافتههای به دست آمده از این مطالعه به ابداع روشهای درمانی جدید و موثر برای کمک به افرادی که با اضطراب دست و پنجه نرم میکنند، کمک کند.
نظر شما