به گزارش ایرنا «علی اصغر مونسان» جمعه شب در دیدار «لو شوگانگ» وزیر فرهنگ و گردشگری چین در پکن ضمن اعلام آمادگی ایران برای همکاری با چین در زمینه های گردشگری و فرهنگی در قالب طرح «یک کمربند یک جاده» گفت: در صورت تمایل سرمایه گذاران چینی، می توانیم به منظور سرمایه گذاری در زمینه ساخت سایت ها و مجموعه های گردشگری، زمین در اختیار انان قرار دهیم.
وی ضمن اعلام آمادگی برای ارتقای فعالیت های فرهنگی به ویژه در حوزه های پژوهشی و مرمت آثار باستانی با چین، تصریح کرد در این زمینه همکاری های خوبی با کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا داریم و می توانیم با چین نیز این همکاری ها را به ویژه در زمینه تبادل پژوهشگر و کارشناس انجام دهیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: خوشبختانه روابط بسیار خوبی از نظر سیاسی و اقتصادی میان دو کشور برقرار است و اعتقاد دارم جدا از مسایل سیاسی و اقتصادی، مسایل فرهنگی و گردشگری نیز می تواند زیر بنای روابط دو کشور قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه ظرفیت ها و علاقه مندی های بسیار زیادی میان دو کشور وجود دارد از وزیر گردشگری چین دعوت کرد تا در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی ایران که فوریه سال آینده در تهران برگزار می شود حضور پیدا کند.
مونسان با اشاره به آب و هوای چهار فصل ایران گفت ایران جذابیت های زیادی برای گردشگران چینی دارد لذا باید کمک کنیم وضعیت گردشگری دو کشور ارتقا پیدا کند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه مقامات جمهوری اسلامی ایران به ارتقا روابط همه جانبه با چین تاکید دارند افزود: در همین راستا ایران به صورت یک طرفه از چهار ماه پیش روادید را برای ورود گردشگران چینی به ایران لغو کرده است و برنامه هایی برای معرفی ایران به گردشگران چینی هم در دست اقدام دارد.
وی از تربیت راهنماهای گردشگری زبان چینی به عنوان یکی از این اقدامات نام برد و گفت: در این مسیر نیازمند حمایت و کمک سفارت چین در تهران هستیم زیرا اگر کمک کنید می توانید سهم بیشتری از 9 میلیون گردشگر خروجی از ایران داشته باشید.
مونسان همچنین خواستار لغو روادید گروهی توسط چین برای گردشگران ایرانی شد گفت یکی از سیاست های فرهنگی دو کشور توسعه روابط مردم با مردم است و توسعه گردشگری به تقویت این روابط کمک می کند.
وی به بازسازی، مرمت و احیا اقامتگاه ها و کاروانسراهای مسیر جاده ابریشم قدیم در ایران اشاره کرد و گفت این اماکن با استفاده از صنایع دستی به هتل کاروانسرا و هتل های سنتی تبدیل شده اند که مورد اقبال گردشگران خارجی به ویژه اروپایی قرار گرفته است.
توسعه روابط گردشگری منجر به توسعه روابط سیاسی می شود
«لو شوگانگ» وزیر فرهنگ و گردشگری چین نیز در این دیدار ضمن قدردانی از حضور مونسان در اجلاس بین المللی تمدن های کهن در پکن افزود: جدا از مسایل گردشگری و فرهنگی، دو کشور می توانند جایگاه ویژه ای در زمینه تعامل و روابط دو جانبه داشته باشند و توسعه روابط گردشگری هم می تواند به توسعه روابط سیاسی کمک کند.
وی از چین و ایران به عنوان دو کشور دارای تمدن کهن نام برد و گفت: علاقه مند به افزایش تعداد گردشگران دو کشور هستیم در این راستا حاضر به همکاری برای تربیت تورگردانان ایرانی به زبان چینی هستیم.
لو پیشنهاد کرد جدا از زمینه های گردشگری دو کشور در زمینه فرهنگی هم همکاری داشته باشند و گفت یکی از این زمینه ها می تواند مرمت و حفظ آثار تاریخی و میراث فرهنگی و همچنین تربیت متخصصان آثار تاریخی باشد.
وی با اشاره به فعالیت های گسترده چین در زمینه یک کمربند یک جاده هم گفت در صورت تمایل آماده عضویت ایران در اتحادیه های مربوط به این حوزه هستیم.
وزیر فرهنگ و گردشگری چین در پاسخ به دعوت وزیر گردشگری ایران برای شرکت چین در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران گفت یک هیات بلند پایه برای شرکت در این نمایشگاه به تهران اعزام خواهد کرد.
«علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران عصر پنجشنبه به دعوت همتای چینی و به منظور شرکت در اجلاس تمدن های کهن در راس یک هیات عالی رتبه وارد فرودگاه پکن شد.
علاوه بر شرکت در اجلاس تمدن های کهن و نشست توسعه روابط گردشگری چین و ایران، دیدار و ملاقات با وزیر فرهنگ و گردشگری چین، دیدار با وزیر گردشگری یونان و ارمنستان و گفت و گوهای خبری با رسانه های چین از جمله «سی سی تی وی» تلویزیون دولتی چین و روزنامه های گلوبال تایمز و چاینا دیلی کالچر از جمله برنامه های مونسان در سفر به پکن بود.
چین مهمترین منبع تامین گردشگر در جهان است در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۱۵۰ میلیون چینی به خارج از مرزهای این کشور سفر کردند وزارت فرهنگ و گردشگری چین پیشبینی کرده است با تداوم رشد اقتصادی و افزایش درآمدهای سالانه شخصی، آمار سفر شهروندان این کشور به خارج از چین تا سال ۲۰۲۲ میلادی به ۱۷۸ میلیون نفر در سال برسد همچنین تخمین زده شده این گردشگران در مجموع حدود ۱.۲ تریلیون «یوان» هزینه کنند.
ایران از سال ۲۰۱۱ به فهرست مقاصد گردشگری چین وارد شد و از سال ۱۳۹۵ نیز سیاست جذب گردشگران چینی را در دستور کار قرار داد در این راستا هیات وزیران اوایل تیرماه سال ۱۳۹۸ مصوبه لغو یک طرفه روادید با چین را صادر کرد و از ۲۵ تیرماه به اجرا در آمد بر اساس این مصوبه چینی ها به مدت ۲۱ روز بدون ویزا میتوانند به ایران سفر کنند.
سال گذشته میلادی ۵۲ هزار و ۸۰۰ گردشگر از چین به ایران سفر کردند پیش بینی تهران این است که با لغو روادید شمار این گردشگران بسرعت افزایش یافته و در آینده ای نه چندان دور به یک میلیون نفر برسد و سفر «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران نیز با این هدف انجام شده است.
نظر شما