کاسپاروف که رهبر اتحاد جبهه مدنی و عضو شورای هماهنگی مخالفان دولت روسیه است و در خارج از این کشور بسر میبرد روز جمعه در توئیتی نوشت: قرار دادن کریمه در نقشه روسیه، یک جنجال بزرگ است.
وی افزود: برنامه پشتیبانی (رایانهای) نیروی نرم است و شرکتهای آمریکایی که فناوریهای پیشرفته تولید میکنند باید از ارزشهای نوآوری که موفقیت آنها را ممکن کرده دفاع کنند نه اینکه دربرابر دیکتاتورها در ازای مبالغ اضافی تعظیم کنند.
شرکت اپل به خواست روسیه، در نتیجه جستجوی شبهجزیره کریمه در اپلیکیشنهای موجود در محصولات خود، این منطقه را به عنوان بخشی از قلمرو روسیه در نظر گرفته است.
ماجرا از آنجا آغاز شد که روز چهارشنبه «واسیلی پیسکاریف» نماینده دومای روسیه از منطقه کریمه اعلام کرد: اپل اشتباه خود در نرمافزار پیشبینی آب و هوا را برطرف کرده است به شکلی که دیگر کریمه در آن به عنوان بخشی از خاک روسیه نشان داده میشود.
«اولگا کوویتیتدی» عضو شورای فدراسیون از منطقه کریمه نیز از اپل بابت این کار تمجید کرد و افزود: آمریکا دیر یا زود انتخاب ساکنان کریمه(درخواست برای پیوستن به روسیه) را خواهد پذیرفت.
وزیر امور خارجه اوکراین از اقدام شرکت اپل برای به رسمیت شناختن شبه جزیره کریمه به عنوان بخشی از روسیه در نرم افزار تلفن همراه خود به زبان روسی به شدت انتقاد کرد.
به گزارش ایرنا، «وادیم پریستایکو» در توئیتی خطاب به مدیریت اپل نوشت: گمان کنید ایدهای را پس از سالها تلاش تحقق ساختهاید که برای شما از اهمیت فراوانی برخوردار شده است و جزئی از وجود شما به حساب میآید اما به یک باره می بینید آن طرح بوسیله دشمن سرسخت شما دزدیده شده است و بعد فردی پیدا می شود که نسبت به این درد شما بی تفاوت است.
اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی بیپایانی دارند از سال ۲۰۱۴ و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کییف آن را «انقلاب» و روسیه «کودتا» میخواند، آغاز شد.
مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کییف زدند.
با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، روسیه امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را از دیرباز روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل میدادند رای به استقلال از اوکراین وبلافاصله درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.
از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریمهای اقتصادی را علیه روسیه و شخصیتها و شرکتهایی که در کریمه فعالیت میکنند وضع کرده تا شاید روسیه از کریمه پا عقب بگذارد.
اوکراین در سالهای اخیر بارها از جامعه جهانی خواسته است ضمن نپذیرفتن کریمه به عنوان جزئی از خاک روسیه، این کشور را اشغالگر بخواند و به روسیه برای بازپس دادن این منطقه فشار بیاورد.
آمریکا بیش از ۷۵ بسته تحریمی علیه روسیه به اتهام دخالت در مساله اوکراین و مسائل دیگر وضع کرده است و به نظر میرسد اقدام اخیر اپل، نقطه مقابل تصمیمات مقامات واشنگتن یا پیامی در خصوص تغییر نگرش آمریکا به موضوع حاکمیت کریمه باشد.
مسکو - ایرنا - گری کاسپاروف از رهبران مخالفان دولت روسیه و قهرمان پیشین شطرنج جهان؛ اقدام اپل که در اپلیکیشن آن منطقه کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه خوانده شده است را اقدامی جنجالی خواند.
اخبار مرتبط
-
انتقاد اوکراین از اپل برای به رسمیت شناختن کریمه به عنوان خاک روسیه
مسکو – ایرنا – وزیر امور خارجه اوکراین از اقدام شرکت اپل برای به رسمیت شناختن شبه جزیره کریمه…
نظر شما