شیدا خیراللهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عثمان معروفی مرد ۵۲ ساله ساکن شهر سقز روز دوم آذر دچار خونریزی مغزی شد و در بیمارستان امام خمینی (ره) این شهر برای درمان بستری میشود.
وی افزود: این بیمار سقزی همان روز به بیمارستان کوثر سنندج منتقل شد و روز سوم آذر نیز مرگ مغزی او توسط پزشکان متخصص تایید شد، بلافاصله خانوادهاش در یک اقدام خداپسندانه برای اهدای اعضای بدن پدر مرحومشان به بیماران نیازمند عضو رضایت دادند.
کارشناس مسوول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: این بیمار دارای همسر و سه فرزند دختر و پسر بود و پس از جلب موافقت اعضای خانواده اش، برای انجام مراحل اهدای عضو به بیمارستان شریعتی تهران اعزام شد.
وی با بیان اینکه این بیمار سالها خادم مسجد جامع شهر سقز بود، اضافه کرد: پس از طی مراحل اهدای عضو و انجام مراحل قانونی و پزشکی این عمل خداپسندانه، پیکر آن مرحوم روز پنجشنبه هفتم آذر به زادگاهش شهرستان سقز منتقل و به خاک سپرده شد.
خیراللهی در ادامه با بیان اینکه امسال اعضای بدن هفت کردستانی که دچار مرگ مغزی شده بودند به بیماران نیازمند اهدا شده است، گفت: سه نفر از این بیماران در خود استان (شهرستان های سنندج، کامیاران و سقز) دچار مرگ مغزی شده و پس از کسب رضایت خانوادههایشان برای پیوند به بیمارستان تهران اعزام شدند.
وی تاکید کرد: چهار نفر دیگر از این افراد نیز کردستانی بودند اما خارج از استان دچار حادثه شده و همان جا رضایت خانوادههایشان برای اهدای عضو گرفته شد تا نجات بخش زندگی تعداد زیادی از بیماران نیازمند عضو شوند.
مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی است و زندگی بیمار وابسته به دستگاه است در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانیه او فوت میکند.
سطح هوشیاری این بیماران عدد سه است در حالی که سطح هوشیاری انسان سالم عدد ۱۵ است، بیمار مرگ مغزی در صورتی که اهدای عضو هم نشود بیشتر از هفت تا ۱۰ روز زنده نخواهند ماند.
اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده و کلیه هاست ضمن اینکه برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
نظر شما