قنوات برای پذیرش جمعیت سرریز قم نیاز به حمایت دارد

قم - ایرنا - شهردار قنوات قم گفت: این شهر برای پذیرش جمعیت سرریز قم و تامین امکانات موردنیاز آنان‌،‌ نیازمند حمایت گسترده مادی و معنوی مسئولان استان است.

رضا شکاری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: به دلیل مسائل اقتصادی همچون گران شدن مسکن و همچنین فاصله کوتاه قنوات تا مرکز استان، این منطقه به کانون جذب جمعیت سرریز شهر قم تبدیل‌شده است که برای ساماندهی این وضعیت و جلوگیری از بروز مشکل‌های احتمالی ناشی از متناسب نبودن زیرساخت‌های شهری با میزان جمعیت ورودی،‌ نیاز به حمایت جدی مسئولان استان دارد.

وی افزود: حضور این میزان جمعیت، هزینه‌های مدیریت شهری و اقدامات خدمت‌رسانی همچون جمع‌آوری زباله در قنوات را به نحو چشمگیری افزایش داده است که برای جبران آن باید اعتبارات مناسبی از سوی استان به شهر قنوات اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: قنوات اکنون به‌عنوان نقطه کمک‌رسان قم در پذیرش جمعیت سرریز این شهر به‌حساب می‌آید و نقش مهمی در ساماندهی وضعیت جمعیتی استان دارد،‌ به همین دلیل باید از آن حمایت ویژه‌ای صورت گیرد تا بتواند هزینه‌های این خدمت‌رسانی را نیز تامین کند.

شکاری گفت: بسیاری از ساکنان جدید قنوات تنها برای زندگی به این شهر آمده‌اند و کسب‌وکار آنان در قم است که این مساله نیز موجب بالا رفتن هزینه‌های مدیریت شهری در قنوات بدون درآمدزایی شده است و همین موضوع نیاز به اختصاص اعتباری مستقل برای حمایت از این شهر را از سوی مسئولان استان بیش‌ازپیش برجسته می‌کند.

وی بیان کرد: مردم بومی قنوات همواره با روی گشاده از ساکنان جدید این شهر استقبال می‌کنند و این موضوع ریشه در تاریخ مردم این منطقه دارد، چراکه آنان در زمان جنگ تحمیلی نیز از خانواده‌های بسیاری که برای در امان بودن از موشک‌باران دشمن از شهر قم و دیگر نقاط به این منطقه آمده بودند،‌ پذیرایی شایسته‌ای انجام دادند.

شهر قنوات در بخش مرکزی استان قم قرارگرفته و فاصله آن با شهر قم حدود ۱۰ کیلومتر است، این شهر در سال 79 با ادغام روستاهای حاجی‌آباد لک‌ها، مرادآباد، والیجرد و حسن‌آباد ایجاد شد و از سابقه تاریخی قابل‌توجهی برخوردار است و گویش برخی از مردم ساکن در این شهر به زبان لکی است.
این شهر در مناطق خشک و کویری قم قرارگرفته است و درگذشته از طریق حفر قنات، آب موردنیاز مردم منطقه تامین می‌شد و به دلیل همین پیشینه تاریخی به نام شهر قنوات شناخته می‌شود.

استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، جعفریه، سلفچگان، کهک و خلجستان است؛ بخش مرکزی قم با بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع دارای ۲ دهستان قنوات و قمرود است که جمعیتی حدود ۳۵ هزار تن دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha