به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، کتابهای شعر بازی با انگشتها و خانه خاله از سرودههای مصطفی رحماندوست به ترتیب برای نهمین و پنجمین بار بازنشر شدند. این کتابها مناسب کودکان بالای ۴ سال است.
کتاب شعر بازی با انگشتها سروده مصطفی رحماندوست و با تصویرگری هاله لادن که تاکنون ۵۵هزار و ۵۰۰ نسخه از آن به فروش رسیده است، به چاپ نهم رسید.
بازی با انگشتها که برای نخستین بار در سال ۱۳۸۳ منتشر شد کتابی است با ۱۶ شعر و ۱۶ قصه از پنجانگشت دست از بازی ایرانی و کهن لیلی حوضک برگرفتهشده است.
رحماندوست در مقدمه این کتاب ضمن اشاره به این موضوع که این بازی در هر مکان و زمانی امکانپذیر است و با تأکید بر این موضوع که اصل بازی به گذشتههای دور ایران و دیگر کشورها تعلق داشته میافزاید: در روزگاری که گرفتاریها و کار زیاد و خستگی بزرگترها از یکسو و امکانات متنوع بازی و سرگرمی از سوی دیگر ارتباط عاطفی میان بزرگترها و بچهها را بسیار محدود کرده است و نعمت قصهگویی را از بچهها گرفته است بازی با انگشتها راه خوبی برای ایجاد ارتباط عاطفی و شاد و هیجانانگیز میان بچهها و بزرگترهاست.
دریکی از اشعار این کتاب که چهار فصل سال را به کودکان آموزش میدهد، آمده است: «اولی گفت: من سه ماهم، بهارم هوای خوبی دارم/ دومی گفت: سه ماه دارم، تابستانم میوهدارم، باغبانم/ سومی گفت: من سه ماهم پاییزم، برگ درخت میریزم/ چهارمی گفت: سه ماه دارم، زمستانم، سرما و برف و بارانم / پنجمی گفت: هفته و ماه و سالم، بچهها خوش به حالم.»
کتاب بازی با انگشتها با شمارگان ۲هزار و ۵۰۰ نسخه در ۴۸ صفحه رنگی به چاپ رسید.
کتاب شعر خانه خاله سروده مصطفی رحماندوست و با تصویرگری حسامالدین طباطبایی برای نخستین بار در سال ۱۳۸۸ منتشر شده و تاکنون ۳۲هزار و ۵۰۰ نسخه از آن به فروش رسیده است، به چاپ پنجم رسید.
شعرهای کتاب خانه خاله، قصههای کوتاهی است که بزرگترها میتوانند به کمک انگشتان دست برای بچهها بگویند.
رحماندوست در مقدمه این کتاب آورده است: شنیدن، خواندن، اجرای آهنگین و تکرار ترانههای نمایشی کتاب خانه خاله کودکان را به تمرین مهارتهایی راهنمایی میکند که برای یک زندگی شاد و خلاقانه به آنها نیاز دارند.
در بخش دیگری از مقدمه این کتاب، نویسنده خطاب به بزرگترها میگوید: دستهای کودکان خود را به بازی بگیرید، از انگشتهای آنها شخصیتهای خیالی بسازید، ترانههای کتاب را با آهنگی شاد و خودساخته بخوانید و لحظههای شاد، شیرین و آرامشبخش برای خودتان و آنها فراهم آورید.
بخشی از شعر این کتاب را میخوانیم: خانهی خاله/ پنجتا بزغاله/ یکی از اونا/ نقاشی شده/ رفته رو دیوار/ چند تا بز مانده؟ / چهارتا، چهار...
کتاب خانه خاله با شمارگان ۲هزار و ۵۰۰ نسخه در ۲۴ صفحه رنگی به چاپ رسید.
ویژه برنامه هفته پژوهش در کانون پرورش فکری برگزار میشود
ویژهبرنامه هفته پژوهش به همراه قدردانی از برگزیدگان بخش علمی بیستودومین جشنواره بینالمللی قصهگویی به مدت دو روز برگزار میشود.
این ویژه برنامه با شعار آینده ساختنی است از روز یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۸ به مدت دو روز در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود.
کارگاه پژوهش و کاوشگری برای اعضای کانون با حضور محبوبه اسپیدکار و کارگاه نبایدهای اقدام پژوهی با حضور اقبال قاسمیپویا در اولین روز این ویژهبرنامه، یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۸ از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۱ صبح و از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ برگزار میشود.
ارایه یک اثر پژوهش اعضا در ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۲ همین روز و در پنل یک ساعتی بعد از ظهر از ساعت ۱۶ تا ۱۷ هم سه اثر برگزیده در سه بخش طرح پژوهشی، اقدامپژوهی و مقاله برای مخاطبان ارایه میشود.
همچنین در دومین روز از ویژهبرنامه هفته پژوهش نشست روایت پژوهی با حضور مریم شریفنسب از ساعت ۸ صبح به مدت دو ساعت برگزار میشود.
از ساعت ۱۰:۳۰ تا ساعت ۱۲ هم سه مقاله برگزیده جشنواره قصهگویی ارایه خواهد شد. در بعد از ظهر روز دوم، آیین پایانی از ساعت ۱۴ به مدت دو ساعت برگزار خواهد شد.
یادآوری میشود نمایشگاه هفته پژوهش از ۱۰ تا ۱۵ آذر ۱۳۹۸ در نگارخانه فیروزه از ساعت ۹ تا ۱۷ برپاست.
نظر شما