۹ آذر ۱۳۹۸، ۱۶:۱۹
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83574698
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ابتکار «سبز» یک پاکستانی برای خدمت به زوار اربعین

اسلام آباد - ایرنا - «وقتی اعضای خانواده او از سفر اربعین برگشتند از آفتاب سوزان و نبود سایه برای زائران پیاده در مسیر منتهی به کربلا سخن گفتند». این باعث شد تا به ذهن یک پیرمرد بازنشسته پاکستانی ایده ارسال هزاران نهال به عراق برسد، و او امروز این طرح را عملی کرد.

«محمد دوربر» ۸۵ ساله صنعت کار بازنشسته ساکن شهر «کراچی» در جنوب پاکستان که صاحب چند هکتار زمین کشاورزی نیز است ایده درختکاری جاده نجف به کربلا به طول ۸۹ کیلومتر، مسیر پیاده روی زائران اربعین حسینی را به حقیقت تبدیل کرد.

روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» روز شنبه به نقل از این پیرمرد طبیعت دوست چنین گزارش داد: زمانی که عروس و نوه من سال گذشته از سفر کربلا برگشتند از گرمای هوا، آفتاب سوزناک و نبود سایه برای زائران در مسیر پیاده روی شاکی بودند.

محمد دوربرد می گوید: با شنیدن گفته های عروس و مشاهده تصاویری که حاکی از زمین های خالی از درخت بود متوجه شدم که هیچ سایه ای برای نشستن زائران زیر در آفتاب سوزان وجود ندارد به همین دلیل من تصمیم به سفر به عراق تدارک ارسال ۵۰ هزار نهال به این کشور و غرس آن در مسیر نجف به کربلا را گرفتم.

وی افزود: من دوبار به عراق سفر کردم و پس از صحبت با مسئولان عراقی موفق به دریافت مجوز شدم و حتی از عراقی ها قول گرفتم تا از نهال هایی که غرس می شوند مراقب شود.

این پیرمرد پاکستانی می گوید: وی حتی چند نهال را در شهر نجف کاشت تا بررسی کند که آیا این با آب و هوای عراق سازگار دارد که این آزمایش نیز موفق آمیز بود.

براساس این گزارش، اولین محموله کانتینر شامل ۹۸۰۰ نهال از هشت نوع درخت که هشت ماه از زمان شکوفایی آن می گذرد، روز گذشته (جمعه) از کراچی به سمت عراق ارسال شد. کامیون حامل نهال ها با عبور از مسیرهای زمینی ایران وارد عراق شده و سپس به سمت نجف حرکت می کند.

محمد دوربر می گوید: هیچ نگرانی بابت نهال نیست، این محموله با مراقب تمام به مقصد خود می رسد و وی نیز تصمیم دارد به زودی دوباره به عراق سفر کند تا بتواند روی طرح خود بیشتر کار کند.

وی افزود: نهال های ارسالی در ایام فصل زمستان در مکان مخصوص نگهداری شده و کاشت آنان از ماه اواخر اسفندماه (ماه مارس ۲۰۲۰) آغاز می شود. فرآیند کاشت همه نهال ها سه سال طول می کشد که و تقریبا ۱۶۰ هزار دلار (۲۵ میلیون روپیه) هزینه خواهد داشت که وی تمام و کمال آن را پرداخت خواهد کرد.

محمد دوربر گفت: من مطمئن نیستم که آیا برای مشاهده نشستن زیر درخت و یا پیاده روی زائران اربعین از کنار درختانی که زنده خواهد بود یا خیر اما خداوند را شاکر هستم که در این سن به من توفیق داد تا در مسیر درستی قدم بردارم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha