مریم علیشیری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ در تمام نقاط استان قابل شمارهگیری است و در راستای پاسخگویی به مشکلات و دغدغههای مردمی پنج تیم اورژانس اجتماعی بهصورت شبانهروزی در سطح استان فعالیت میکند.
به گفته وی، اختلافات حاد خانوادگی و کودکآزاری دلیل بیشترین تماس با اورژانس اجتماعی قم در ۶ ماه نخست امسال بودهاست.
وی با اشاره بهاینکه خدمات اورژانس اجتماعی بهصورت رایگان ارائه می شود، خاطرنشان کرد: افرادی که مورد خشونت و یا آزار قرارگرفته باشند، از سوی مددکاران و کارشناسان اجتماعی مورد حمایت قرارمیگیرند و برای توانمندسازی فرد و خانواده وی، آموزشهای لازم برای اشتغالزایی و مهارتافزایی ارائه میشود.
علیشیری در ادامه افزود: برنامه اورژانس اجتماعی قصد دارد تا «مداخلات روانی – اجتماعی» را قبل «از مداخلات قضایی و انتظامی» و حتی در کنار این نوع مداخلات جایگزین کند که این مساله در «پیشگیری از وقوع جرم» و «قضازدایی» نیز نقش مهمی ایفا میکند.
وی افزود: «شناسایی آسیبهای اجتماعی شایع و در حال شیوع» بهصورت منطقهای و محلی نیز از طریق این برنامه صورت خواهد پذیرفت تا زمینهای برای توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیبدیده اجتماعی و بازگشت آنها به زندگی سالم باشد.
وی، کنترل و کاهش بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی، در دسترس قرار دادن خدمات تخصصی و اورژانسی سازمان بهزیستی به آحاد جامعه، ارتقاء توانمندیهای افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی برای مقابله با مسائل اجتماعی در شرایط بحرانی از طریق ارائه خدمات تخصصی و به موقع و ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمانهای غیردولتی از جمله اهداف اورژانس اجتماعی است.
معاون بهزیستی قم خاطرنشان کرد: زوجین متقاضی طلاق و افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، زنان و دختران در معرض آسیباجتماعی یا آسیبدیده اجتماعی، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کردهاند، کودکانخیابانی و کار، همسران آزاردیده، کودکان آزاردیده، مبتلایان به اختلال هویتجنسی، دختران و پسران فراری از منزل، سالمندان و معلولان آزاردیده و سایر افراد در کلیه سنین که در شرایط بحرانی ویژه قرار دارند، افراد مشمول دریافت خدمات از اورژانس اجتماعی بهزیستی هستند.
نظر شما