«شاپور محمدی» امروز (یکشنبه) در پنجمین همایش مالی اسلامی گفت: بحث بازار سرمایه اسلامی از جمله مباحثی است که از ابتدای کار مورد توجه سازمان بورس قرار گرفته است.
وی ادامه داد: برای اجرای همه ابزارهای مالی اسلامی وقت و اقداماتی زیادی صرف شده تا بتواند اجرای آن مطابق با قوانین شریعت اجرایی باشد.
محمدی به تصمیم جدید کمیته فقهی سازمان بورس اشاره کرد و گفت: اکنون کمیته فقهی علاوه بر اینکه زوایای اجرای ابزار مالی را مورد بررسی قرار می دهد دستورالعمل اجرای ابزار مدنظر را بررسی می کند تا فاصله ای از قوانین کمیته فقهی سازمان بورس نداشته باشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: خوشبختانه همه ابزارهای مالی اسلامی دنیا به جز یکی دو مورد که به زودی کلید میخورد را به طور عملیاتی در کشور داریم.
وی ادامه داد: متاسفانه در بعضی از کشورهای اسلامی، ابزارهای مالی اسلامی صوریسازی شده و ما باید همچون گذشته از این اتفاق بپرهیزیم.
محمدی با بیان اینکه ۱۱۶ هزار میلیارد تومان ابزار مالی اسلامی (اوراق بدهی) در کشور در حال گردش است: گفت: سهامی که در بازار سرمایه کشور معامله میشود نیز اسلامی است که ارزش آن ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به وجود ابزارهای متنوع در ابزارهای مالی و اسلامی اشاره کرد و گفت: پیمانکارانی که به دنبال ساخت و ساز هستند می توانند از ابزار جعاله و دیگر افرادی که در صدد خرید تجهیزات و ماشین آلات هستند از اوراق مرابحه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه اسناد خزانه اسلامی از جمله ابزار مهمی برای دولت محسوب می شود، گفت: این ابزار نه تنها برای نامین مالی بلکه برای اداره کشور و کنترل قیمت ها مورد نیاز دولت است.
محمدی با تاکید بر اینکه اکنون زمان مناسبی برای راه اندازی بازار باز است، افزود: تا ١٠ سال گذشته امکان راه اندازی این بازار وجود نداشت و بانک مرکزی می تواند اقدام به بازخرید این اوراق کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: عملیات بازار باز از ابزارهای بسیار خوبی است که قرار است راهاندازی شود و بانک مرکزی میتواند از طریق آن امکان قبض و بسط نقدینگی را در بازار داشته باشد.
وی تاکید کرد: امیدواریم تا پایان سال، فروش تعهدی سهام عملیاتی شود اما کمیته فقهی با تغییراتی که لازم بوده، فروش تعهدی را طراحی کرده است.
نظر شما