هادی مومنی نسب روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این توافقنامه، فرصت اقتصادی مطلوبی برای تجارت محصولات کشاورزی تولیدی قم در این شرایط سخت تحریمهای ظالمانه است و میتواند ارزآوری قابل توجهی برای استان به همراه داشته باشد.
وی افزود: بازار اوراسیا برای صادرات محصولات کشاورزی استان موقعیت بسیار مهمی است و تولیدکنندگان قمی میتوانند محصولات با کیفیت خود را با تعرفه ترجیحی در این بازار عرضه کنند.
وی ادامه داد: اتکا به بازار کشورهای همسایه همچون عراق و افغانستان در این شرایط صحیح نیست و تولیدکنندگان استان باید نسبت به استفاده از توافق نامه اوراسیا اهتمام ویژه ای داشته باشند.
مومنی نسب گفت: قم در تولید و صادرات محصولاتی همچون تخم مرغ، خاویار، پسته و محصولات گلخانهای ظرفیتهای خوبی دارد که باید از توافق نامه اوراسیا برای افزایش سهم تجارت موارد یاد شده، به شکل مطلوب استفاده شود.
وی بیان کرد: برای افزایش سهم صادرات محصولات کشاورزی استان، نیاز است که شرکتهای صادراتی صاحبنام و باتجربه در قم بیش از پیش فعال شوند و مشاورهای تخصصی لازم را در این خصوص به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی ارائه دهند.
وی ادامه داد: برای حضور موفق در بازارهای بینالمللی، افزایش کیفیت محصولات و استفاده از بستهبندی متنوع و جذاب برای آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است و در همین زمینه با مشارکت اتحادیههای محصولات کشاورزی استان تلاش میکنیم سطح آشنایی تولیدکنندگان قمی با عوامل موفقیت در تجارت را افزایش دهیم
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال بیش از ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا سال ۲۰۱۵ میلادی، از سوی روسیه، قزاقستان و بلاروس تشکیل شد و در حال حاضر، ارمنستان، قرقیزستان و ویتنام از دیگر اعضای این اتحادیه هستند.
نظر شما