کازیانیس در مقاله منتشر شده در پایگاه خبری شبکه "فاکس نیوز"، با اشاره به آزمایش اخیر دو موشک کوتاه برد از سوی کره شمالی نوشت، دمکرات های آمریکا توجه خود را به مساله استیضاح ترامپ معطوف کرده اند و به چالش های پیرامونی آمریکا، از جمله چالش ناشی از کره شمالی هسته ای، توجه چندانی ندارند. متاسفانه، به نظر می رسد رویارویی هسته ای دیگری با کره شمالی در راه است.
به گفته او، برخلاف این تصور که نشست های ترامپ و "کیم جونگ اون"، رهبر کره شمالی، باعث کاهش تنش بین آمریکا و کره شمالی شد، باید گفت، با توجه به خط مشی کیم، این امر دیری نپایید و به نظر می رسد کره شمالی با هدف هماوردی با فشار حداکثری تحریم های اقتصادی آمریکا و سایر کشورها، قرار است سبک فشار حداکثری اش را در مورد آمریکا اعمال کند. با وجود ظاهرسازی کیم، او هیچگاه با خلع سلاح هسته ای کامل و قابل راستی آزمایی موافقت نمی کند.
رهبر کره شمالی بارها اعلام کرد، آمریکا تا پایان امسال فرصت دارد با ارایه پیشنهادی جدید تا حدی به پیشرفت مذاکرات متوقف مانده بین دو کشور کمک کند، اکنون این پایان به سرعت در حال نزدیک شدن است. کیم بارها تغییر موضع داد اما، آنچه تاکنون مشخص شده، این است که او قبل از شروع دوباره مذاکرات خلع سلاح هسته ای احتمالی با دولت ترامپ خواستار پایان یافتن سیاست خصمانه آمریکاست.
پایان دادن به سیاست خصمانه به معنای حمایت آمریکا از لغو بیشتر تحریم های اقتصادی علیه کره شمالی است. کیم خواستار نوعی تضمین امنیتی در برابر حمله آمریکا، کره جنوبی و سایر کشورها به کره شمالی است.
کیم همچنین با صراحت درباره عواقب تامین نشدن مطالباتش از سوی ترامپ سخن گفت. او به مناسبت رسیدن سال میلادی ۲۰۱۹ اعلام کرده بود، چنانچه آمریکا قبل از لغو تحریم ها، خلع سلاح هسته ای کامل را اجرا کند و به اعمال تحریم ها و فشار بر کره شمالی ادامه دهد، ممکن است ناچار به یافتن راهی جدید برای دفاع از استقلال کشورمان شویم.
درواقع، این راه جدید تنها دو معنی دارد که یکی به معنی آزمایش موشک دوربردی است که امکان هدف قرار دادن آمریکا را با یک سلاح هسته ای برای کره شمالی فراهم می کند. معنی دوم، آزمایش یک بمب هسته ای برای گوشزد کردن قدرت ویرانگر کره شمالی برای نابودی سایر کشورها، از جمله آمریکا، است.
نویسنده معتقد است، کیم تصمیم ندارد محتوای سخنان یازده ماه پیش محقق شود بلکه تصور کرده است با فشار اندکی بر دولت ترامپ، این دولت را به انجام معامله ای راضی می کند که بیشتر حاوی شرایط مورد نظر خودش باشد. درواقع، در اوایل سال ۲۰۱۹ دلیلی برای امیدوار بودن به احتمال شکل گیری مصالحه ای تاریخی وجود داشت. با این حال، کیم این را فراموش کرده است که نزاع خونینی که در حال حاضر در سیاست های داخلی آمریکاست، توان ترامپ را برای موافقت با هرگونه مصالحه و امتیازی محدود کرده است.
اکنون ترامپ نیاز به تضمین کسب رای اعتماد سنا در روند احتمالی استیضاح خود دارد، نمیخواهد بهخاطر مسایل مرتبط به سیاست خارجی، از جمله کرهشمالی، رای هیچ یک از جمهوریخواهان را از دست بدهد. بعضی از سناتورهای دمکرات و جمهوریخواه همچنان از تصمیم ترامپ درباره خروج نگرانی نیروهای آمریکایی از سوریه آشفته و خشمگین هستند. اگر ترامپ با دادن امتیازات بسیار به کره شمالی بار دیگر سناتورها را خشمگین کند، ممکن است در روند استیضاح رای مثبت آنهایی را که از او حمایت می کنند، از دست بدهد.
به گفته نویسنده، چنانچه کره شمالی مبادرت به آزمایش موشک بالستیک قاره پیما یا بمب هسته ای کند، به همان روزهایی بازخواهیم گشت که زمانی ترامپ از آن به عنوان "آتش و خشم" یاد کرد. در این شرایط، مطمئنا ترامپ مجبور می شود دوباره رزمایش های مشترک با کره جنوبی را از سربگیرد، تجهیزات هسته ای در نزدیکی شبه جزیره کره مستقر کند و خواستار اعمال تحریم های بیشتر علیه کره شمالی شود. جنبه خوب این مساله آن است که اگر پیونگ یانگ رویکردی ملایم تر اتخاذ کند و در برقراری رابطه با واشنگتن واقعا جدی باشد، لزوما هیج یک از این اتفاقات رخ نخواهد داد.
نظر شما