به گزارش ایرنا، محمدمهدی گویا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران کرمان با بیان اینکه هزار و ۲۸۷ کرمانی از اول شهریور ماه سال جاری تاکنون به دلیل بیماری های تنفسی در بیمارستان های این استان بستری شده و آزمایش آنفلوآنزای ۹۳ نفر از این تعداد مثبت شده است افزود: ۹ بیمار مبتلا به ویروس آنفلوآنزا در استان کرمان تاکنون فوت کرده اند که این افراد بیماری زمینه ای داشته اند.
وی با بیان اینکه ویژگی ویروس آنفلوانزا غیرقابل پیش بینی بودن آن است، تصریح کرد: از ۹ فرد فوت شده مبتلا به آنفلوآنزا در استان کرمان هفت نفر مربوط به شهر کرمان بوده است.
گویا اظهار داشت: طی هفته گذشته سه هزار و ۷۲۲ بیمار تنفسی به بیمارستان های کشور مراجعه کرده که از این تعداد ۲۶۳ نفر مبتلا به آنفلوانزا بوده و بستری شده اند و بیشترین آمار این افراد در استان های آذربایجان شرقی، قزوین، مرکزی، آذربایجان غربی و تهران بوده است.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزا موضوع جدیدی نیست و هر سال با سرد شدن هوا تکرار می شود تصریح کرد: معمولا انتظار می رود در هر کشوری در زمان شیوع این بیماری ۲۰ درصد از مردم جامعه مبتلا شوند.
گویا اظهار داشت: آنچه موجب تشدید و تضعیف موج آنفلوآنزا در جوامع می شود در وهله نخست خود ویروس است.
وی بیان کرد: ویروس آنفلوآنزا ژنتیک عجیبی دارد و دائم در حال تغییر است و همین تغییرات موجب می شود بدن انسان آن را شناسایی نکند و معمولا با ویروس سال قبل تفاوت دارد لذا اگر ویروس شدت بیماری زایی بیشتری داشته باشد تعداد افراد مبتلا و شدت بیماری بیشتر می شود.
گویا افزود: عوامل دیگری مانند رفتارهای انسان نیز در انتشار ویروس تاثیرگذار است یعنی اگر فردی نکات بهداشتی را رعایت کند و به راه های انتقال و پیشگیری بیماری آگاه باشد هم از ابتلا به بیماری پیشگری می کند هم مانع انتشار ویروس می شود.
شستن دست ها مهم ترین راه پیشگیری از آنفلوآنزا است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، شستن دست ها را مهمترین راه پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا عنوان و تصریح کرد: دور انداختن دستمال استفاده شده در هنگام ابتلا در پوشش پلاستیک، رعایت فاصله یک متری با بیماران مبتلا و خودداری از مصرف داروی خودسرانه از جمله راههای مهم پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس آنفلوآنزا است.
وی با بیان اینکه مصرف داروهای کرتون دار موجب فروکش کردن ظاهری بیماری شود در حالی که بیماری شدت پیدا می کند گفت: بعد از مصرف این داروها ظرف ۴۸ ساعت علائم بیماری فروکش می کند در حالی که ویروس توان انتقال دارد.
گویا با اشاره به شرایط بیماران خاص تصریح کرد: بیماری آنفلوآنزا ممکن است به بیماران خاص آسیب جدی وارد کند و فرد مبتلا تا چند روز ویروس را از طریق تنفس دفع می کنند.
تعطیلی مدارس برخی استانهای کشور ارتباطی به آنفلوآنزا ندارد
وی با اشاره به اینکه بیشتر افراد مبتلا به آنفلوآنزا در کشور در سنین بالاتر از سن مدرسه بوده اند افزود: تعطیلی مدارس در برخی استان های کشور طی چند روز اخیر به دلیل آلودگی هوا بوده و ربطی به آنفلوآنزا ندارد.
گویا تصریح کرد: برای اینکه حتی یک کلاس درس در کشور تعطیل شود، باید براساس ابتلای دانش آموزان یک کلاس به آنفلوآنزا در این مورد تصمم گیری شود.
ویروس ان وان اچ وان فعال ترین ویروس آنفلوآنزای سال جاری است
وی با بیان اینکه ویروس آنفلوآنزای فصلی چهار گروه مهم دارد و در یک فصل یک یا ۲ ویروس فعال می شود تصریح کرد: امسال دو نوع Hان وان و اچ وان و اچ ۲ و ان سه یشتر از دیگر انواع فعال است که نوع اول بیش از ۹۰ درصد موارد را تشکیل داده است.
سفر زائران اربعین هیچ ارتباطی به انتقال ویروس آنفلوآنزا ندارند
وی با بیان اینکه زائران اربعین در انتقال ویروس آنفلوآنزا نقشی نداشته اند افزود: این ویروس در تمام منطقه و حاشیه مدیترانه منتشر شده و کشوری مانند کویت بیش از ایران درگیر این بیماری است.
۴۰ هزار ایرانی به ویروس ایذر مبتلا هستند
گویا همچنین با بیان اینکه ۴۰ هزار نفر در کشور به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند گفت: راه های انتقال ویروس اچ آی وی در همه جای دنیا مشخص و شامل تماس جنسی غیر اصولی، اعتیادهای تزریقی و انتقال از مادر به نوزاد است.
وی از عنوان کردن بیشترین عامل ابتلا به ایدز در کشور خوداری کرد و گفت: این یک راز محرمانه بین پزشک و بیمار است و نباید عنوان شود که افراد از چه راهی مبتلا شده اند.
نظر شما