حجتالاسلام اسماعیل صادقی نیارکی شامگاه دوشنبه در مراسم رونمایی از طرح «هر مسجد، یک حقوقدان» در جمع نمازگزاران مسجد امام حسن مجتبی(ع) منطقه بیسیم زنجان، افزود: به همین دلیل، این طرح نیز در مساجد اجرا میشود زیرا اساس اسلام به سمت مسجد بوده و هر جا که از مردم فاصله گرفتیم، قافیه را باختهایم.
وی اظهار داشت: اجرای این طرح میتواند به ارتقای فرهنگ قانونگرایی کمک کرده و فرهنگ سازش را در بین مردم نهادینه کند.
صادقی نیارکی خاطرنشان کرد: ایجاد صلح و سازش بین اصحاب پرونده از کارکردهای این طرح است تا با شناسایی اطرافیان و افرادی که اختلاف دارند، مشکل آنها در مسجد محله رفع شود.
وی تصریح کرد: اجرای طرح هر مسجد، یک حقوقدان سبب پیشگیری از اتفاقات و کاهش آسیبهای اجتماعی میشود.
رییس کل دادگستری استان زنجان با بیان اینکه در گام دوم انقلاب اسلامی قرار داریم، گفت: گام دوم انقلاب، مقارن شده با دوره جدید ریاست قوه قضاییه که در این دوره، تاکید بر تحول بر اساس هدایتها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابلاغ انتصاب ریس قوه و تاکید ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب است.
وی با بیان اینکه برنامه تحولی قوه قضاییه، شقوق مختلفی دارد، اظهار داشت: آنچه که مورد توجه قرار گرفته، نگرانی و انتظار مردم از این بابت است که وقتی واقعه حقوقی، پدید میآید و گذر آنها به دستگاه قضایی میافتد انتظار دارند که خوب و سریع رسیدگی شود.
صادقی نیارکی خاطرنشان کرد: از این موضوع به عنوان اطاله دادرسی، تعبیر میشود که مقداری حل شده اما ناکافی بوده و نیازمند همت و تلاش مسؤولان و همچنین کمک خود مردم است.
وی افزود: علت اصلی اطاله دادرسی به کثرت پروندههای ورودی به دادگستریها و قلّت امکانات و شمار نیروها برمیگردد.
رییس کل دادگستری استان زنجان با بیان اینکه شمار ورودی پروندهها سرسامآور است، گفت: سال گذشته ۲۷۷ هزار پرونده در استان زنجان وارد دستگاه قضایی شده که رقم قابل توجهی است و به طور معمول، سالانه با میزانی رشد نیز همراه است که سبب شده تا رسیدگیها طولانی شده و انتظار مردم برآورده نشود.
وی با اشاره به دلایل ورود پرونده به دادگستری، اظهار داشت: طبق بررسیهای صورت گرفته در بسیاری از موارد به نداشتن آگاهی و اطلاع کافی از مقررات حقوقی میرسیم.
صادقی نیارکی تصریح کرد: این موضوع باید چارهاندیشی شود که در دوره جدید ریاست قوه قضاییه از جمله برنامهها برای کنترل ورودی پروندهها، اجرای طرح هر مسجد، یک حقوقدان است.
وی با بیان اینکه محتوای این طرح فقط این نیست که مشاوره، حقوقی ارائه شود، خاطرنشان کرد: اهداف این طرح شامل رشد و ارتقای فرهنگ حقوقی مردم، آشنا کردن آنان با حقوق و مسؤولیتهای شهروندی و ارتقای فرهنگ قانونگرایی است.
صادقی نیارکی ابراز کرد: تمام اهالی از جمله هیاتامنای مساجد، امام جماعت و نمازگزاران در این طرح، مشارکت دارند تا همگان به این باور برسیم که باید به قانون احترام بگذاریم.
رییس کل دادگستری استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هدف از حضور مسؤولان دستگاه قضایی در مساجد، دیدار چهرهبهچهره با مردم و شنیدن مشکلات آنها است تا در حد بضاعت خود گامی در جهت حل مشکلات حقوقی و قضایی مردم برداریم.
وی تصریح کرد: هدف از حضور در مساجد، سخنرانی نبوده بلکه هدف و محور اصلی، شنیدن است.
مسجد، پایگاه فعالیتهای اجتماعی است
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) نیز گفت: مسجد به عنوان پایگاهی است که فعالیتهای اجتماعی از این عرصه، پیگیری میشود.
حجتالاسلام محمدمهدی امیرخانی اظهار داشت: امیدواریم این طرح سبب شود آسیبهای اجتماعی که در بستر ندانستنهای حقوقی اتفاق میافتد، ریشهکن شود.
وی با اشاره به برخی مشکلات محله، خاطرنشان کرد: خالی از سکنه بودن حاشیه مسجد و بلاتکلیف بودن زمینی در اطراف این مسجد که دارای اختلاف بین ۲ دستگاه است، سبب جمع شدن اراذل، توزیع مواد مخدر و ایجاد آسیب اجتماعی شده که امیدواریم با تعیین تکلیف زمینها جلوی این آسیبها نیز گرفته شود.
امیرخانی افزود: امیدواریم به برکت اجرای این طرح و با تلاش مسؤولان به نقطهای برسیم که هیچ پروندهای برای ورود به قوه قضاییه نداشته باشیم.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح «هر مسجد، یک حقوقدان» در گام نخست در ۱۴ مسجد زنجان آغاز شده که مردم از ظرفیت وکلا و حقوقدانان در این مساجد، بهرهمند میشوند و این طرح در ادامه در سایر مساجد نیز اجرا خواهد شد.
در ادامه این مراسم، رییس کل دادگستری و دادستان مرکز استان زنجان به همراه معاونان بهصورت چهرهبهچهره با اهالی محله دیدار کرده و از نزدیک به بررسی مشکلات آنها پرداختند.
نظر شما