پویا محمودیان روز سهشنبه در سمینار تخصصی با موضوع بسته بندی و تجاری سازی که وزات میراث فرهنگی برگزار شد، از مذاکراتی با یکی از خودروسازی های داخلی خبر داد و گفت: مقرر شد جلد قرآن هایی که در برخی خودروهای ساخت داخل متعلق به یکی از خودروسازی های کشور به جای آنکه از پلاستیک باشد از صنایع دستی کشورمان و به صورت سوزن دوزیهای استان سیستان و بلوچستان استفاده شود. در این راستا شبکه سازی در میان زنان سون دوز در این استان و تفاهم نامه اولیه نیزسال گذشته منعقد شد.
وی افزود: همچنین در راستای این تفاهنامه۴ هزار جلد سوزن دوزی قرآن برای خودروی شرکت فوق تهیه که کارفرما رضایت لازم را داشت و قرارداد بعدی ۴۰ هزار جلد قرآن سوزن دوزی که کار دست سوزن دوستان سیستان و بلوچستانی بود منعقد شد.
تاکید بر نقش صنایع دستی در اقتصاد و هنر
محمودیان با تاکید بر این که صنایع دستی در اقتصاد و هنر تاثیر بسزایی دارد، افزود: در حوزه تجاریسازی صنایع دستی ضرورتهایی وجود دارد که به معاونتها و معاونان کل ابلاغ شده است و اقداماتی صورت گرفته تا بتوانیم صنایع دستی را در بستهبندی شکیلتر و با برندهای تجاری عرضه کنیم.
به گفته وی در سال ۹۷ در ۳۱ استان کشور سلسله نشستها و برنامههای تجاری سازی در حوزه صنایع دستی را برگزار شد و از سال گذشته یکسری اقدامات عملیاتی در این حوزه اتفاق افتاد.
وی یکی دیگر از فعالیتهای این معاونت که منجر به تجاری شدن صنایع دستی شده را همکاری با سازمان حج و زیارت برای استفاده از حولههای بافته شده در خُراشاد روستایی در خراسان جنوبی برای زائران بیت الله الحرام اعلام کرد و افزود: مردم این روستاها حولههای مرغوبی میبانفد که صد در صد الیاف طبیعی است و مقرر شد که حاجیان بیتالله الحرام از حولههایی که این روستا میبافند برای احرام استفاده کنند و این حولهها را در مسیر اقتصادی قرار گرفت و برای روستائیان هم منبع درآمد خوبی بود.
محمودیان اظهار داشت: در سال ۹۸ هم ارتباط خوبی با آستان قدس رضوی برقرار کردیم و در سی و دومین نمایشگاه صنایع دستی با حضور آستان قدس رضوی برگزار شد تفاهم نامههای خوبی منعقد کردیم که یکی از آنها طرح تجاری عطردانهای رایحه حرم رضوی بود که در یک فراخوان قرار شد از عطردانهای شیشهای دست ساز برای رایحه حرم استفاده کنیم.
افتتاح خانه های خلاق در آینده نزدیک
وی با اشاره به اینکه صنایع دستی به جهت ویژگیهایی که دارد در قالب دیگر صنایع نیز تعریف میشود، گفت: طرح تجاریسازی صنایع دستی با سرعت در جهت ارتقاء این صنعت در حال انجام است و در کنار تجاریسازی در آینده نزدیک شاهد افتتاح خانههای خلاق در این حوزه هستیم.
به گفته معاون وزیر میراث فرهنگی، در خانهها خلاق، صنایع دستی مورد بحث و بررسی و مشورتهای کارشناسی قرار میگیرد تا در حوزه تجاری سازی اقدام شود.
محمودیان تاکید کرد: خانههای خلاق در ابتدا در استانهای تهران و اصفهان تشکیل خواهد شد و در سایر استانها شاهد ایجاد این خانهها خواهیم بود.
فکر درباره اجزای تجاری سازی در حوزه صنایع دستی
وی یادآور شد: به تک تک اجزای تجاری سازی در حوزه صنایع دستی فکر شده است و با ایجاد سرعت و تسهیلگری از این ظرفیت سازی استفاده خواهیم کرد و کیک اقتصاد صنایع دستی را بزرگتر میکنیم تا سهم صنعتگران هم در این حوزه افزایش یابد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که تمامی بستهبندی صنایع دستی به صورت فاخر باشد چرا که ارزش آن را دارد و در حوزه بازاریابی نیز بهتر عمل میشود.
صنایع دستی از گوشه نشینی خارج شده است
در ادامه این نشست پرهام جانفشان مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران نیز گفت: اکنون توجه خاصی به بحث تجاری سازی صنایع دستی شده است و از حالت گوشهنشینی در این حوزه خارج شدهایم.
وی با بیان این که بین دو بخش در صنایع دستی حرکت میکنیم که یک بخش آن ارزش هنری این صنعت است و بخش دیگر نیز ارزش اقتصادی دارد. و امروز واضح است که باید در هر دو بخش اقداماتی صورت گیرد تا شاهد تعالی این صنعت باشیم. ما باید از جایگاه و ظرفیتهایی که در حوزه صنایع دستی داریم فراتر رویم و تلاش کنیم تا صادرات بیشتری در این حوزه داشته باشیم.
جانفشان افزود: نباید نگامان به صنایع دستی تنها یک شی تزینی و هنری باشد، صنایع دستی باید تبدیل به صنعتی شود که برای مردم امروز ما ملموس باشد و به آن دسترسی سادهتری داشته باشند.
نظر شما