محمدعلی طاهر روز چهارشنبه در حاشیه شورای مدیریت دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه دانشگاه شهید باهنر کرمان دارای ۱۱ دانشکده، یک مجمتع آموزش عالی، ۲ مرکز آمورش ، پنج مرکز پژوهشی است افزود: این واحد دانشگاهی دارای ۶۱۶ عضو هیات علمی و ۵۹۳ عضو غیر هیات علمی است.
وی با اشاره به اشتغال به تحصیل بیش از ۱۳ هزار دانشجو در این واحد دانشگاهی افزود: این واحد دانشگاهی در نظام رتبه بندی لایدن در سال ۲۰۱۹ از ۹۳۸ به ۹۰۲ رسیده است.
شاخصهای مهارت افزایی دانشگاه شهید باهنر کرمان
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به شاخصهای مهارت افزایی گفت: طی ۶ماهه نخست امسال کارورزی برای دانشجویان در حین تحصیل۱۴هزار و۴۶۰ نفر ساعت، کارآموزی دانشجویان ۱۶۳ هزار و ۲۰۰ نفر ساعت، بازدیدهای علمی دانشجویان و اعضای هیئت علمی از صنعت یکهزار و ۵۹۶ نفر ساعت و آموزشهای کارآفرینی برای دانشجویان یکهزار و ۲۶ نفر ساعت است.
طاهر با اشاره به وضعیت مقالات تولید شده دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان داشت: در سال ۲۰۱۹ تا مهرماه در پایگاه استنادی اسکوپوس ۷۳۳ مقاله و پایگاه استنادس وب آو ساینس ۶۱۹ مقاله ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت h ایندکس دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال ۹۸ در پایگاه استنادی اسکوپوس شاخص ۸۱ و پایگاه استنادی وب آو ساینس شاخص ۷۲ است.
شاخصهای پژوهشی دانشگاه شهید باهنر کرمان
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به شاخصهای پژوهشی گفت : طی شش ماهه امسال ۸ همایش، ۲۷ کرسی ترویجی، پنج پسا دکتری، تعداد اعضای هیات علمی گرند ۴۸۱ نفر، فرصتهای مطالعاتی و ماموریتهای پژوهشی ۱۱ مورد، طرحهای برون دانشگاهی ۲۷ مورد و مبالغ طرح های برون دانشگاهی ۵۷ میلیارد ریال است.
طاهر تصریح کرد: افتتاح مرکز محاسبات پر سرعت دانشگاه، افزایش ۲.۵برابری اعتبار گرنت اعضای هیات علمی، توجه به خرید لوازم آزمایشگاهی و تجهیز دانشکدههاو آزمایشگاه مرکزی، تکمیل زنجیزههای آزمایشگاهی موجود در آزمایشگاه مرکزی، استقرار ۱۸ واحد فناور در مرکز رشد، اخذ مجوزنشر دیجیتال و برخط از وزارت ارشاد از جمله فعالیتهای شاخص پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان است.
وی تدوین سند جامع دانشگاه با افق ۱۴۰۴ با تکیه بر ماموریتهای دانشگاه نسل سوم، استفاده از ظرفیت ماده پنج آییننامه ارتقا جهت هدفمندی پژوهشهای اعضای هیات علمی، بازنگری آییننامههای ترفیع و استفاده از آن در راستای تحقق دانشگاه نسل سوم، بازنگری آییننامه اعتبار پژوهشی اعضای هیئت علمی را از جمله فعالیتهای سیاسی دانشگاه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه پایش وضعیت اشتغال دانشآموختگان دانشگاه برای سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴ و ۹۵ در حال انجام است گفت: راه اندازی مرکز رشد، راه اندازی دومین مرکز جوار دانشگاه، برگراری رویدادهای استارپی، برگزای جشنواره های ایدههای خلاق با رویکرد کارآفرینی، برگزاری جشنواره حرکت با نگاه کارآفرینی و خلاقیت را از جمله فعالیتهای دانشگاه برای افزایش ضریب اشتغال با محوریت کارآفرینی و مهارت افزایی دانشگاه است.
طاهر با بیان اینکه در مرکز چاپ و نشر دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز طی سال ۹۸ افزایش چشمگیر و جهشی تیراژ چاپ را شاهد بودهایم خاطرنشان کرد: فرایند داوری کتب از ۹ماه به ۳ ماهه و افزایش تیراژ از ۱۰۰ نسخه به ۵۰۰ نسخه رسیده که این مهم سبب حذف انبارداری کتب شده است.
حرکت جدی دانشگاه شهید باهنر کرمان در زمینه پژوهش
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه سهم هزینههای پژوهش و فناوری در سال ۹۴ از ۱۲.۵ به ۱۶.۸ درصد در سال ۹۷ رسیده است گفت: در راستای بهرهوری نیروی انسانی از سال ۹۴ تا مرداد ۹۸، ۱۲۸ نفر از اعضای غیرهیئت علمی بازنسشت و یا منتقل شدند و ورودی ۱۱ نفر بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه در زمینه پژوهش حرکت جدی خود را مطابق با برنانههای تدوینی آغاز کرده است تصریح کرد: شتاب دانشگاه در راستای نیل به اهداف اگرچه قابل تقدیر است اما در قیاس با دانشگاه بزرگ و قدیمی تر کشور هنوز کافی نیست.
این نشست با حضور مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیأت همراه در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
وی نیز از آزمایشگاه پژوهشی و تحقیقات کاربردی (مرکزی)، پروژههای صنعتی، دستگاه تمییزکاری لیزری به منظور پاکسازی آلایندههای فرونشسته بر روی سطح المانهای الکتریکی، بهبود کارایی عملیات فلوتاسیون با کاهش رسها و پیریت در مقیاس نیمه صنعتی، گیاه جدید تریتی پایرم، پسته مقاوم به شوری، کارگاه مجازی آموزش و رفع اشکال سامانه محاسبات سریع دانشگاه(HPC) و پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی و مرکز رشد دانشگاه شهید باهنر کرمان بازدید کرد.
نظر شما