۱۴ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبر: 83581978
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

طرح‌های مقابله با آلودگی هوا اولویت‌بندی شود

۱۴ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبر: 83581978
طرح‌های مقابله با آلودگی هوا اولویت‌بندی شود

تهران- ایرنا - رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برای اینکه بتوانیم از عهده هزینه طرح‌های مقابله با آلودگی هوا برآییم باید آنها را اولویت بندی کنیم، در واقع اجرای کامل ۲ طرح بسیار بهتر از این است که ۱۰ درصد از ۲۰ طرح مختلف را اجرا کنیم.

کاظم ندافی روز پنج‌شنبه در نشست نقش آلودگی هوا بر افزایش بیماری‌های قلبی، تنفسی و سرطان‌ها با بیان این  مطلب افزود: مبنای برنامه‌های کنترل آلودگی هوا در کشور به این صورت است که چند کارشناس از نهادهای مختلف دور هم می‌نشینند و چندین راهکار ارائه می‌دهند، بعد از مدتی قانون می‌شود و سپس برای اجرا به سازمان‌های مرتبط ابلاغ می‌شود، در حالی که با شرایط اقتصادی فعلی باید مباحث را اولویت بندی کنیم؛ مثلا هزینه اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوا در سال ۱۳۹۰ حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان بود که قطعا امروز در چنین شرایطی رسیدن به آن بسیار دشوار است.

وی اظهار داشت: بنابراین بهتر است طرح‌ها را اولویت‌بندی کنیم تا به هدف‌مان که همان کاهش آلودگی هوا و سلامت جامعه است دست یابیم؛ مثلا اگر حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم و خودروهای فرسوده از چرخه مصرف خارج شوند، به طور قطع شاهد وضعیت بهتری در وضعیت هوا خواهیم بود. این روند به طور حتم خیلی بهتر از این است که هر طرحی را ۱۰ درصد پیش ببریم جواب خواهد داد. پس اگر بخواهیم شاهد کاهش مشهودی در زمینه آلودگی هوا در کشور باشیم باید این کار را بکنیم.

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌ها در کشور فراز  و نشیب زیادی دارد، ادامه داد: به عنوان نمونه در یک سال ۲۵۰ هزار خودروی فرسوده از رده خارج شد اما یک سال بعد آن حتی یک خودروی فرسوده هم از مدار خارج نشد، اجرای طرح‌ها به این شکل نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت، باید به ترتیب اولویت و به طور مداوم اجرا شوند.

ندافی گفت: یک سال است که کارگروه کاهش مخاطرات آلودگی هوا در فرهنگستان علوم در زمینه تهدیدات محیط زیستی بر سلامت انسان‌ها کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهد که نتایج آن نشان داد مهمترین خطری که سلامت انسان را تهدید می‌کند آلودگی هوا است، البته این مساله فقط مختص کشور ما نیست بلکه بسیاری از کشورهای دنیا با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: عوامل مختلفی در این زمینه دخیل هستند که در این میان ذرات معلق در هوا ( PM ۲.۵ ) بیشترین تهدید را برای سلامت انسان به همراه دارد که در چند روز اخیر در تهران نیز شاهد افزایش چند برابری آن نسبت به حد استاندارد بودیم که میزان آلودگی هوا را بسیار بالا برد و منجر به تعطیلی مدارس شد.

وی اظهارداشت: با توجه به اهمیت موضوع در یک فرایند دو ساله و کار فشرده در فرهنگستان علوم سند جامع حمایتی در راستای کاهش آلودگی هوا تهیه شد که در آن به عوامل آلودگی، تبعات آن بر سلامتی افراد و راهکارهای برون رفت از آن اشاره شده که به نظر می‌رسد سندی جامع و علمی است زیرا تمام جنبه‌های آلودگی هوا در آن دیده شده است.

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: تمام این مسائل نشان می‌دهد که باید بر روی مباحثی مانند محیط زیست و آلودگی هوا که نقش مهمی بر سلامت انسان دارند بیشتر کار کنیم، متاسفانه دیده می‌شود که در این مسیر حتی اطلاعات نادرست به مردم داده می‌شود که این خود عواقب بدی به همراه دارد. بهتر است اطلاعات صحیح و بر اساس سند و مدرک باشد.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha