۱۴ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۲۴
کد خبرنگار: 1361
کد خبر: 83582031
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

باید فکر بنیادین برای نجات فرش دستباف ایران اندیشید

اصفهان- ایرنا- مشاور ارشد سازمان بین‌المللی یونسکو در ایران گفت: باید فکر بنیادین برای نجات فرش دستباف به عنوان هنر اصیل ایرانی و بخشی از میراث جهانی اندیشید چرا که صنایع دستی نفسی صادراتی دارد و در داخل نمی‌تواند دوام بیاورد.

بهمن نامور مطلق روز پنجشنبه در همایش بررسی راهکارهای توسعه بازار فرش ایران در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی  افزود: از این رو صادرات ، صلح با مردم دنیا امکان‌پذیر است که اکنون برای کشورهای مختلف برنامه‌ریزی و امکان برنامه صادراتی وجود ندارد.

وی با بیان این که برند فرش ایرانی در معرض خطر است، بیان کرد: اگر روند همین‌گونه ادامه یابد باید فاتحه هنر فرش دستباف را بخوانیم، چنانچه تغییر و تحول اساسی در این راستا صورت نگیرد آخرین نسل‌هایی هستیم که با فرش دستباف روبه رو خواهیم بود.

نامورمطلق با بیان اینکه شهر اصفهان شهر خلاق صنایع دستی و شهر جهانی صنایع دستی و فرش است، افزود: اگر در این جلسه قصد برندگیری و فرصت‌گیری داشتیم همه مسئولان حضور داشتند اما برای بیان مشکلات هیچ یک از مسئولان در جلسات حضور ندارند.

وی ادامه داد: شهر خلاق محصول سرمشق و الگوی تازه است یعنی با شهر خلاق تحولی در سطح جهانی رخ داده و شهرها باید پوست‌اندازی کنند.

مشاور ارشد سازمان بین‌المللی یونسکو در ایران اضافه کرد: از آن جا که شهرها تا قبل مصرف کننده بودند و اکنون به فضای مولد تبدیل شدند در این راستا صنایع فرهنگی و خلاق باید ایجاد شود.

وی  ادامه داد: دوره صنعتی، صنایع کشاورزی و صنایع سنگین تمام شده و اکنون فصل صنایع خلاق است و سرمایه‌ها و نخبگان به این سمت مهاجرت کرده‌اند، جهان در زمان تغییر و دگرگونی است باید با آن همراهی کرد زیرا فلسفه شهرهای خلاق همین است.

نامور مطلق ادامه داد: یونسکو و برخی سازمان‌ها تحت قالب صنایع فرهنگی و خلاق شروع به نامگذاری شهرها کردند و هفت نوع صنایع خلاق توسط یونسکو معرفی شده که از جمله آن‌ها سینما، ادبیات، چند رسانه‌ای و صنایع دستی و هنر مردمی بوده و یونسکو بر پایه خلاقیت انسانی نه مالی آنها را می‌داند.

وی اظهار داشت: اصفهان در حوزه صنایع دستی و فرش، رشت تغذیه، بندرعباس صنایع دستی و سنندج در حوزه موسیقی  شاخص هستند که  از ۲۰۰ شهر دنیا چهار شهر در ایران شهرهای خلاق هستند.

مشاور ارشد سازمان بین‌المللی یونسکو در ایران با بیان اینکه خلاقیت به معنای نوآوری و عبور از ملالت‌هاست، اضافه کرد: باید تلاش کنیم تا سهم اجتناب ناپذیر در اقتصاد شهری داشته باشیم، اشتغال مطلوب برای شهرها معیار اصلی شهر خلاق است.

وی اظهارداشت: فرصت‌های نامگذاری شهرها به عنوان صنایع خلاق، ایجاد برندسازی و اعتماد سازی، شبکه سازی شهرهای خلاق، تبادل اطلاعات و تجربه بین اعضا و ایجاد انسجام و مشارکت در مدیریت جهانی و حوزه را به وجود می‌آورد مشروط به اینکه از فرصت‌های آن بهره‌مند شویم.

نامور مطلق با بیان اینکه باید بتوانیم فرصت‌داری کرد و نامگذاری‌ها را به معنای در آستانه فرصت قرار گرفتن بدانیم، گفت: شهرها امروز از کشورها مهم‌تر و قدرتمندتر می‌شوند، دبی را از امارات و فرانسه را پاریس بهتر می‌شناسند، از این رو اصفهان باید خود را برای آینده‌ای شهر محور و نه کشور محور آماده کند.

وی خاطرنشان کرد: سلیقه مردم در حال تغییر است و این به این معنا نیست که سلیقه فرش بافی را تغییر دهیم بلکه باید برای همه سلیقه‌ها فرش ببافیم.

وی ادامه داد: یونسکو به افزایش گردشگر به ویژه گردشگر تخصصی و تجاری تاکید دارد و باید خدمات زیرساخت فراهم و تداوم داشته باشد همچنین تقویت گفتمان سازی و فرهنگسازی برای فرش صورت بگیرد.

نامور مطلق بیان کرد: اصفهان شهر خلاق صنایع دستی است اما هیچ نشانی در آن دیده نمی‌شود که این شهر، شهر خلاق صنایع دستی است.

این همایش در حاشیه افتتاح بیست و دومین فرش دستباف اصفهان با حضور هنرمندان این هنر صنعت و مسئولان در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

در استان اصفهان ۲۸۹ هزار نفر بافنده فرش فعالیت دارد که از این تعداد ۱۰ هزار نفر را مردان تشکیل می‌دهند.

نجف آباد ، فلاورجان، قمشه (شهرضا)، گلپایگان ، نائین ، نطنز، فریدن ، سمیرم ، کاشان و خوانسار مهمترین مراکز بافت و تولید فرش در استان اصفهان هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha