به گزارش پایگاه اینترنتی «ZDNet»، سایمون ۲ که با همکاری شرکت ایرباس، IBM و مرکز هوافضای آلمان ساخته شده، آخرین مدل از ربات سایمون (CIMON) است که نام خود را از سرواژه عبارت همراه تعاملی سیار خدمه یا Crew Interactive Mobile Companion میگیرد.
سایمون ۲ یک دستیار فضانورد است که با هوش مصنوعی کار میکند. این ربات از لحاظ فیزیکی و عملکردی مشابه اولین مدل از رباتهای سایمون است، با این تفاوت که این مدل جدید به لطف سرویس تحلیلگر لحن IBM که از آنالیز زبانی برای شناسایی ترس، لذت، ناراحتی، خشم و دیگر احساسات استفاده میکند، میتواند احساسات فضانوردان را درک کرده و واکنش مناسب را از خود نشان دهد. هدف از طراحی این ربات تبدیل سایمون از یک دستیار علمی ساده به یک دوست بود که میتوان با آن حرف زد و از او انتظار همدلی داشت.
سایمون ۱ با وزن تقریبی ۵ کیلوگرم نقش یک دستیار شناور را برای فضانوردان در جریان تکمیل ماموریتهای فضایی ایفا میکرد. این ربات از قابلیت درک گفتههای فضانوردان و نیت پشت آن برخوردار بود.
سایمون ۱ پس از ۱۴ ماه اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی سرانجام در تاریخ بیست و هفتم اوت (۵ شهریور) به زمین بازگشت. سایمون ۲ که روز پنجشنبه به عنوان بخشی از محموله تدارکاتی اسپیس ایکس به مقصد ایستگاه بینالمللی فضایی پرتاب شد به مدت سه سال در این ایستگاه تحقیقاتی اقامت خواهد داشت.
نظر شما