براساس بیانیه سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (فائو) قیمت جهانی مواد غذایی در ماه نوامبر در مقایسه با ماه قبل ۲.۷ درصد بالاتر رفته و این نرخ صعودی با افزایش شدید قیمت گوشت و روغن نباتی همراه بوده است.
براساس شاخص سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (فائو)، قیمت جهانی مواد غذایی از ابتدای سال جاری با نوسانات بسیار همراه بوده و قیمت ها بعد از سقوط متوالی سه ماه، افزایش داشته اند.
نرخ شاخص قیمت مواد غذایی توسط سازمان فائو در سال ۲۰۱۹، ۹.۵ درصد بیشتر از نرخ شاخص این سازمان در سال گذشته بوده است.
براساس این گزارش، قیمت غلات و حبوبات به عنوان مهمترین مؤلفه شاخص غذایی در ماه نوامبر (آبان-آذر) ۱.۲ درصد کاهش یافته زیرا قیمت گندم به دلیل رقابت شدید صادرکنندگان کاهش داشته است.
علاوه براین قیمت برنج به دلیل پایین بودن تقاضا نیز با کاهش قیمت همراه بوده است و قیمت ذرت نسبت به ماه گذشته کمی تغییر کرده است.
قیمت لبنیات در ماه نوامبر بدون تغییر بوده است ولی در مقابل قیمت جهانی شکر ۱.۸ درصد افزایش یافته است.
براساس گزارش فائو، قیمت روغن نباتی در مدت ۱۸ ماه گذشته به رشد ۱۰.۴ درصدی به بالاترین سطح خود رسیده است و به دنبال افزایش قیمت روغن نباتی، قیمت دیگر روغن ها از جمله روغن نخل، سویا، کلزا و آفتابگردان با افزایش قیمت همراه بوده اند.
به گفته فائو، با افزایش تقاضای گوشت گاو و گوسفند به ویژه از طرف چین قیمت گوشت ۴.۸ درصد افزایش یافته است.
شاخص قیمتهای سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل براساس قیمت ماهانه ۲۳ کالای غذایی اساسی که قیمت ۷۳ محصول مختلف وابسته به آنان است منتشر می شود.
نظر شما