گفت و گوهایی با عربستان درباره حل اختلافات موجود انجام داده ایم

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه قطر با یادآوری گفت وگوهای صورت گرفته درباره حل و فصل اختلافات موجود میان دوحه و برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرد: گفت و گوهایی با برادران سعودی در چارچوب حل و فصل بحران شورای همکاری انجام شده است و امیدواریم به نتایج مثبت بیانجامد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، محمد بن عبد الرحمن آل ثانی روز جمعه در کنفرانس «گفت وگوی مدیترانه ای« در رم  اظهار داشت: ما از سیاست مستقلی برخورداریم و امور داخلی مان قابل مذاکره با هیچ طرفی نیست.

وی همچنین گفت: ما از بن بست در بحران شورای همکاری به سمت گفت وگو در باره نگرش به سوی آینده، حرکت کرده ایم.

وزیر خارجه قطر در عین حال خاطر نشان کرد که  در این مذاکرت درباره 13 درخواست مطرح شده از سوی کشورهای تحریم کننده دوحه مطرح نشده است.

این نخستین اظهار نظر رسمی دوحه در باره تحولات مربوط به مصالحه میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.
وی در باره روابط کشورش با جنبش اخوان المسلمین نیز اظهارداشت: ما از اسلام سیاسی و جنبش اخوان المسلمین حمایت نمی کنیم بلکه حمایت مان از ملت هاست نه احزاب سیاسی.  
وزیر خارجه قطر با بیان اینکه حمایت ما از مصرحتی بعد از کودتا علیه محمد مرسی رئیس جمهوری منتخب این کشور نیز قطع  نشده است تاکید کرد که اخوان المسلمین در قطر حضور رسمی ندارد.
مقام قطری در باره روابط دوحه با تهران نیز گفت که کشورش به روابط حسن همجواری با ایران پایبند است و فراموش نخواهد کرد که تهران بعد از محاصره (محاصره قطر از سوی چهار کشور عربی) آسمان خود را به روی قطر گشود.
این در حالی است که عادل الجبیر وزیر مشاور در امور قطر نیز روز جمعه در کنفرانس گفت وگوهای مدیترانه اعلام کرد که  از شیخ تمیم امیر قطر برای شرکت در اجلاس سران کشورهای شورای همکاری که روز سه شنبه در ریاض برگزار می شود، دعوت بعمل آمده است. 
وی در عین اظهار داشت که که تصمیم در باره حضور امیر قطر در این اجلاس، به خود قطری ها بستگی دارد.
الجبیر افزود: ما همواره می گوئیم که با قطر دارای تاریخ و سرنوشت مشترک هستیم. با این حال سیاست هایی وجود دارد که نیازمند تغییراست و امیدواریم تغییر کند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که بحران شورای همکاری خلیج فارس برای پایان یافتن در مسیر درست قرار گیرد.
الجبیر خاطرنشان کرد که کشورش یک سری تغییراتی را در قوانین قطر به ویژه در رابطه با کمک به تروریسم مشاهده کرده است.
این اظهارات در حالی است که بیش از ۲ سال از قطع روابط کامل عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر می‌گذرد.
کشورهای چهارگانه عربی از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ ( ۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم کلیه روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی با قطر را هم بستند.
کشورهای تحریم کننده، ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند اما دوحه با بیان اینکه تحریم کنندگان هیچ دلیل قانع کننده برای اثبات ادعاهای خود در اختیار ندارند، تاکید دارد که این شروط در تناقض آشکار با حق حاکمیت این کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha