۱۷ آذر ۱۳۹۸، ۸:۲۵
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83583496
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در خوسف

۱۷ آذر ۱۳۹۸، ۸:۲۵
کد خبر: 83583496
حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در خوسف

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی از استان‌های مستعد برای سرمایه‌گذاری خارجی به شمار می‌رود و طرح تولید شمش چدن در خوسف با فعالیت سرمایه‌گذار چینی و حمایت مسؤولان در دست اجرا است.

خوسف شهرستانی نوپا در  استان مرزی خراسان جنوبی است که فاصله آن تا مرکز استان ۳۶ کیلومتر بیشتر نیست.

قابلیت‌های ویژه خوسف از جمله در حوزه معدن سبب شده تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی زیادی این شهرستان را برای سرمایه‌های خود انتخاب کنند.

۲۴ اسفند ۹۲ بود که موافقت با فعالیت سرمایه‌گذار چینی برای تولید شمش چدن خوسف در جلسه مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی استان خراسان جنوبی اعلام شد.

همین سال بود که سرمایه‌گذار نسبت به ثبت شرکت ایرانی با عنوان «چدن کویر خاوران» با ۱۰۰ درصد سرمایه خارجی اقدام کرد و درخواست صدور مجوز سرمایه‌گذاری خارجی نیز به سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ارسال شد.

پس از بحث و تبادل نظر بین مسئولان مربوط، در زمین شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف اجرای پروژه تولید شمش چدن مورد تصویب قرار گرفت و همه دستگاه‌های اجرایی موافقت خود را به منظور همکاری و مساعدت با سرمایه‌گذار مربوطه اعلام کردند و عملیات اجرایی کارخانه چدن کویر خاوران از سال ۹۳ آغاز شد.

مشاور کارخانه چدن کویر خاوران خوسف به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدا که عملیات اجرایی این واحد تولیدی در شهرک صنعتی خوسف آغاز شد هیچ گونه زیرساختی مانند آب، برق، گاز، تلفن و سایر موارد فراهم نبود.

سید حسن جعفری افزود: این کارخانه در سه فاز چدن خاکستری، کک حرارتی و شمش فولاد برای تامین خوراک تولیدکنندگان و فعالان صنایع داخلی و صادرات شروع به کار کرد.

وی با اشاره به پیشرفت ۹۹ درصدی واحد کک‌سازی این کارخانه اظهار داشت: در حال حاضر زیرساخت‌های آب و برق این واحد فراهم شده و به صورت آزمایشی تولید در حال انجام است.

مشاور کارخانه چدن کویر خاوران یکی از عمده مشکلات این کارخانه را عدم گازرسانی عنوان کرد و گفت: سوخت اولیه برای تولید مواد اولیه چدن، گاز است که شبکه داخلی گاز آماده و ۷۰۰ میلیون تومان برای نصب انشعاب هزینه شده است.

وی ادامه داد: همچنین شرکت گاز در این زمینه ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کرده است و قرار شد تا دهه فجر گازرسانی به این کارخانه انجام شود ما نیز به محض انجام گازرسانی تولید را آغاز خواهیم کرد.

جعفری به ۲ بازدید استاندار خراسان جنوبی از این مجتمع در سال جاری اشاره کرد و گفت: استاندار خراسان جنوبی در زمینه تسریع در عملیات اجرایی و تکمیل زیرساخت‌های این واحد تولیدی به دستگاه‌های مربوطه دستور اکید داد همچنین برای بخش تولید آزمایشی نیز ۱۰۰ هزار لیتر گازوئیل از طریق شرکت نفت پیگیری و خریداری شده است.  

وی گفت: واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی بابت واگذاری زمین حق انتفاع می‌پردازند که این رقم برای تامین زیرساخت‌ها از قبیل آب، برق، گاز، روشنایی و سایر هزینه می‌شود اما شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف بعد از گذشت سال‌ها هنوز از این زیرساخت‌ها محروم است.

مشاور کارخانه چدن کویر خاوران افزود: زیبنده استان یا شهرستان نیست که سرمایه‌گذار خارجی در این منطقه سرمایه‌گذاری کند اما بعد از سال‌ها هنوز جاده خاکی و راه دسترسی فاقد آسفالت باشد یا اینکه روشنایی این منطقه تامین نشده باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر کارگران و تیم‌های خارجی زیادی در این کارخانه رفت و آمد می‌کنند اما تاریکی شب و عدم روشنایی خود به یک معضل تبدیل شده است.

جعفری گفت: این طرح به عنوان طرح پایلوت جذب سرمایه‌گذار خارجی و حمایت و تشویق آنها باید در نظر گرفته شود چراکه بیش از ۱۰ تیم سرمایه‌گذار خارجی از این طرح بازدید داشته‌اند.

وی ادامه داد: اگر زیرساخت‌های این شهرک صنعتی آماده شود و مسؤولان توجه بیشتری به این شهرک صنعتی داشته باشند به طور حتم به زودی شاهد اشتغال پایدار در منطقه خواهیم بود.

مشاور کارخانه چدن کویر خاوران با بیان اینکه سرمایه‌گذاران چینی تاکنون در این کارخانه ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده‌اند گفت: اگر این واحد تولیدی راه‌اندازی شود زمینه اشتغال مستقیم یک هزار نفر و غیرمستقیم بیش از هفت هزار نفر فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: مسؤولان بایستی ترتیبی اتخاذ کنند تا هرچه زودتر زیرساخت‌های شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف به ویژه تامین روشنایی، راه آسفالت، گازرسانی، آب و برق تکمیل شود.

مشاور کارخانه چدن کویر خاوران تاکید کرد: بزرگترین طرح سرمایه‌گذار خارجی استان مربوط به این کارخانه است لذا تامین زیرساخت‌ها زمینه ساز جذب سرمایه‌گذاران بیشتری به استان خواهد بود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۷۰ نفر در واحد تولیدی چدن مشغول به کار هستند که با تامین شبکه گازرسانی تا دهه فجر به ۳۰۰ نفر افزایش می‌یابد.

جعفری گفت: مجوز سرمایه‌گذاری واحد چدن از سازمان خدمات سرمایه‌گذاری ایران ۲۷ میلیون دلار و بخش فولاد ۷۵ میلیون دلار است و اکنون پروانه بهره‌برداری آن اخذ شده و سرمایه‌گذار منتظر انتقال گاز به کارخانه است.

وی یادآور شد: با بهره‌برداری از این واحد تولیدی ماهانه ۴۰ هزار تن محصول به کشورهایی مانند چین، پاکستان، هندوستان، افغانستان و مقاصد دیگر صادر خواهد شد. 

فرماندار خوسف نیز درباره مشکلات این واحد تولیدی گفت: برخی زیرساخت‌ها از ابتدا برای شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف فراهم نشده بود از طرفی به دلیل اعمال تحریم‌ها، تامین مواد اولیه با مشکل مواجه شد و سرمایه‌گذار نیز در انتقال پول دچار مشکل شده لذا روند کار کند شد.

محمد شفیعی افزود: اخیرا با پیگیری‌های استاندار خراسان جنوبی و بازدید از این واحد تولیدی، تامین زیرساخت‌ها تا حدودی قطعی شده است.

وی مشکل عمده زیرساختی این واحد تولیدی را عدم گازرسانی دانست و اظهار داشت: مدیرعامل شرکت گاز استان قول مساعد داد تا دهه فجر پیش رو گازرسانی به این منطقه انجام شود.

 فرماندار خوسف گفت: تا اجرای گازرسانی به این واحد تولیدی، اکنون با استفاده از سوخت گازوئیل واحد به صورت آزمایشی در حال فعالیت است و ۱۳۴ نفر ایرانی در دو فاز کک‌سازی و گندله‌سازی مشغول به کار هستند همچنین تعدادی از نیروهای فنی چینی در این کارخانه فعالیت دارند.

وی ادامه داد: این واحد تولیدی ظرفیت کار به صورت سه شیفت را دارد در این صورت نیروهای مشغول به کار نیز سه برابر افزایش خواهد یافت.

شفیعی گفت: با وضعیت اعتباری کنونی شرکت شهرک‌های صنعتی، تامین روشنایی یا آسفالت معابر شهرک جزو اولویت نخست نخواهد بود اولویت نخست در حال حاضر آب، برق و گاز است که به محض تکمیل و اینکه کارخانه وارد فاز رسمی شود سایر زیرساخت‌ها انجام خواهد شد.

وی در ارتباط با تاثیرات راه‌اندازی این واحد تولیدی در شهرستان یادآور شد: در حال حاضر دغدغه اکثر خانواده‌ها بیکاری جوانان است که خوشبختانه از دو سال قبل که موضوع رونق تولید نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی و سایر پروژه‌هایی در شهرستان آغاز شده است تا به چرخه تولید کمک کند.

فرماندار خوسف ادامه داد: اکنون چهار کارخانه وارد فاز آزمایشی شده است و دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد و تا پایان سال جاری نیز ۱۰ کارخانه در شهرستان راه‌اندازی خواهد شد که تحول خوبی در ایجاد اشتغال خواهد داد و بخشی از دغدغه خانواده‌ نیز حل خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی مرداد امسال در سفر به شهرستان خوسف گفت: تلاش می‌کنیم با حل مشکلات کارخانه چدن خوسف حداقل تا پایان امسال شاهد راه‌اندازی این واحد صنعتی در استان باشیم.

محمدصادق معتمدیان در این بازدید افزود: سرمایه‌گذار چینی چند سال است که کار می‌کند و فاز نخست چدن حدود ۹۸ تا ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در زمینه زیرساخت از جمله آب و گاز مشکلاتی دارد که تلاش می‌کنیم در این سفر به جمع بندی رسیده و مشکل را حل کنیم.

استاندار خراسان جنوبی دومین بار سوم آذر امسال به همراه جمعی از مسوولان استان از مراحل ساخت و راه‌اندازی مجتمع چدن کویر خاوران خوسف بازدید کرد.

معتمدیان در این بازدید گفت: بیشترین میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی در مجتمع فولادی کویر خاوران خوسف صورت گرفته که در چهار واحد تولیدی این مجتمع یکصد میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است.

وی افزود: در فاز اول این مجتمع که شامل تولید کک و گندله‌سازی به صورت آزمایشی است، ۳۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شد.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در بازدید سه ماه گذشته از این مجتمع درخصوص رفع برخی مشکلات راه‌اندازی آن تصمیماتی اتخاذ شده و این بازدید با هدف بررسی میزان پیشرفت مصوبات سفر قبلی صورت گرفته است.

وی گفت: راه‌اندازی این مجتمع نه تنها در شهرستان خوسف بلکه در میزان اشتغال استان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

معتمدیان ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال ۹۹ با راه‌اندازی واحدهای این مجتمع برای یک هزار نفر اشتغالزایی شود.

با راه‌اندازی فازهای این مجتمع فولادی شامل کک، چدن، فولاد و لوله نورد، نبشی و میلگرد شاهد اشتغال حداقل یک هزار نفر به صورت مستقیم خواهیم بود.

بدون شک رفع موانع و مشکلات سرمایه‌گذاران خارجی دارای مجوز باید در اولویت کاری دستگاه‌های اجرایی و مسؤولان استان قرار بگیرد چراکه از منظر کلان و حاکمیتی منجر به کمک به توسعه اقتصادی پایدار، ارتقای جایگاه جهانی منطقه، خلق فرصت‌های شغلی جدید، افزایش میزان صادرات و افزایش درآمدهای مالیاتی می‌شود.

معدن یکی از قابلیت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی است و بتازگی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) هم با استانداری خراسان جنوبی برای مشارکت در سرمایه‌گذاری تفاهم‌نامه امضا کرد.

همچنین سند توسعه خراسان جنوبی در بخش صنعت، معدن و تجارت آماده شده که به گفته استاندار نقشه راه توسعه برای این استان است.