۱۶ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۱۰
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83583989
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ضررهای جبران‌ناپذیر خزانه ملی پاکستان از فرار مالیاتی

اسلام آباد - ایرنا - گروه اقتصادی دولت پاکستان در ماه های اخیر با هدف مدیریت تجارت و تقویت خزانه ملی اقدام به ارائه طرح جدیدی در مورد نحوه دریافت مالیات، گمرکات و اعمال تعرفه بر واردات برخی کالاها کرده است. با این وجود گزارش‌ها همچنان بر ادامه فرار مالیاتی واردکنندگان پاکستانی، افزایش قاچاق و میلیون ها دلار ضرر خزانه ملی تاکید دارد.

تارنمای «اکسپرس تریبیون» پاکستان روز شنبه با انتشار گزارشی در این زمینه نوشت: وارد کنندگان این کشور برای خودداری از پرداخت مالیات و دور زدن قوانین گمرکی به منظور واردات سیب، این محصول را از طریق افغانستان وارد کرده و تنها در یک فصل گذشته بیش از ۶ میلیون دلار خسارت به خزانه ملی رساندند.

سوء استفاده واردکنندگان پاکستانی از مجوز واردات کالا از جمله صیفی جات از ایران و افغانستان ماجرای جدیدی نیست، اما در سال های اخیر نه تنها اقدام موثری برای جلوگیری از این قبیل ترفندها نشده، بلکه رسانه های پاکستان از تداوم فرار مالیاتی خبر می دهند که موجب افزایش تجارت غیرقانونی و گسترش قاچاق شده است.

این گزارش حاکی است: در واقع واردکنندگان پاکستانی برای فرار از پرداخت ۱۷ درصد گمرک، سیب ها را از کشور مبدا به صورت قاچاق از طریق افغانستان  به پاکستان وارد می کنند و سپس با استفاده از مجوز واردات، این  کالا به بازارهای پاکستان سرازیر می شود.

یک مقام ارشد جمع آوری مالیات در شهر پیشاور  به روزنامه اکسپرس تریبیون گفت: مافیا درصدد دور زدن و فریب نظام مالیاتی پاکستان هستند. طبق آخرین آمار یک هزار و ۷۵۰ دستگاه کامیون با ظرفیت هر یک ۲۷ تن میوه، در مدت یک ماه اخیر از افغانستان وارد پاکستان شده است.

 رسانه پاکستانی بدون ذکر نام مقام ارشد پاکستانی افزود: واردکنندگان با برخی از مسئولان گمرکی زد و بند داشته و اینگونه فعالیتهای غیرقانونی خود را پنهان میکنند.

عمران خان نخست وزیر پاکستان فرار مالیاتی، فساد در نهادهای مربوط به جمع آوری مالیات و تعرفه های گمرکی را از دلایل آسیبپذیر شدن خزانه ملی، به هدر رفتن بودجه و جلوگیری از رشد کشور  دانسته است.

وی با همین هدف دستور داد تا سازمان درآمدهای ملی پاکستان (FBR) طرح های جدید و البته سختگیرانهای را برای نظارت دقیق بر واردات و صادرات به ویژه برنامه های موثر برای جمع آوری مالیات و گمرک به اجرا درآورد.

دولت پاکستان اواسط تیرماه امسال اعلام کرد: این کشور در نظر دارد با شدت بخشیدن بر عملیات مبارزه با قاچاق، اقتصاد را از آثار سوء تجارت غیرقانونی و خسارت به خزانه ملی نجات دهد.

مسئولان و کارشناسان پاکستانی مبارزه با قاچاق کالا و سوخت را برای رونق اقتصادی و رفع بیکاری، اقدامی ضروری و دارای اولویت برای دولت دانستند.

برخی از رسانه های پاکستان هفته گذشته گزارش دادند : دولت عمران خان تصمیم گرفته است تا به منظور غلبه پر پدیده قاچاق کالا، کنترل و نظارت بر گذرگاههای مرزی مشترک با ایران و افغانستان را افزایش دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha