نتایج مطالعات جدید مرکز بین المللی افکارسنجی ایپسوس نشان می دهد که ۶۲ درصد از مالزیایی ها معتقدند برنامه چشم انداز این کشور درسال ۲۰۲۰ که ماهاتیر محمد آن را بنیان گذاشت مسیر این کشور را به سمت توسعه اقتصادی - اجتماعی سوق داده است.
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی از فوریه سال ۱۹۹۱، برنامه چشم انداز توسعه ۲۰۲۰ این کشور جنوب شرق آسیا را ارائه داد.
طبق این گزارش که روز شنبه در رسانه های آسیایی انعکاس یافته، نکته حائز اهمیت این است که در نظرسنجی ایپسوس ۸۹ درصد از پاسخ دهندگان بر مالزیایی بودن خود افتخار کردند.
۶۲ درصد از شرکت کنندگان در این بررسی در پاسخ به این سوال که مالزی تحت چشم انداز ۲۰۲۰ به چه نتایجی رسیده است، گفتند که کشورشان با موفقیت دراین مسیر گام برداشته، اقتصاد و دموکراسی دراین کشور شکوفاتر شده است.
این مطالعه که نتایج آن در ماه نوامبر منتشر شده نشان داد: ۴۴ درصد از مالزیایی ها موافق هستند که سیستم و حکومت سیاسی آنها در این کشور به خوبی وظایف خود را به نمایندگی از دیدگاهها و منافع شهروندان انجام می دهد. این آمار بسیار بالاتر ۲۷ درصد شاخص جهانی است.
مالزیایی ها در شاخص عملکرد مثبت دولت بعد ازچین با (۶۹ درصد) و هند (۵۶ درصد) در جهان قرار دارند.
نتایج بخش دیگری از بررسی مرکز بین المللی ایپسوس حاکی از آن است که بیش از نیمی از مالزیایی ها (۶۱ درصد) با توفیق دولت در ایجاد یک جامعه مرفه از طریق حمایت از اقتصاد کاملا رقابتی، پویا و پاسخگو موافق بودند.
دراین نظرسنجی همچنین ۵۵ درصد با توفیق دولت در ایجاد یک جامعه علمی و مترقی و ۵۴ درصد نیز با موفقیت دولت در توزیع عادلانه ثروت موافق بودند.
براساس این گزارش، اگرچه ۵۹ درصد از مالزیایی ها براین تصور هستند هستند که آنها به موقعیت درآمد بالا نرسیده اند ا ما بیش از ۵۸ درصد از آنها معتقدند که اقتصاد این کشور در یک دهه آینده رو به پیشرفت خواهد بود.
مطالعات ایپسوس همچنین نشان داد که مالزیایی ها دیدگاه کاملا مثبتی به آینده جامعه خود دارند و در مجموع ۹۰ درصد مالزیایی ها معقتند که مالزی باید برای رسیدن به اهداف جهانی تلاش کند، حتی اگر این کشور همیشه آنچه را که می خواهد به دست نیاورد
براساس این برنامه مالزی در سال ۲۰۲۰ می تواند ملتی متحد و دارای جامعه ای مطمئن و آکنده از ارزشهای والای اخلاقی و اصو رفتاری مطلوب، در جامعه ای دمکراتیک، آزاد، برابر از بعد اقتصادی، موفق و در حال پیشرفت، و با اقتصادی رقابتی، پویا، قوی و در حال رشد باشد.
محور اصلی این برنامه حاکی از آن است که افق توسعه اقتصادی – اجتماعی در مالزی در سال ۲۰۲۰ بسیار مثبت به تصویر کشیده شده به گونه ای که تا زمان یاد شده از یک جامعه درحال توسعه به یک کشور کاملا توسعه یافته تبدیل خواهد شد ...
نتایج بخش دیگری از این نظرسنجی حاکی است فقط ۴۰ درصد از مالزیایی ها فکر می کنند که کشورشان به برنامه چشم انداز توسعه اقتصادی- اجتماعی ۲۰۲۰ میلادی دست خواهد یافت، درحالیکه ۲۲ درصد از پاسخ دهندگان درمورد تحقق این موضوع تردید داشته و یا در مورد این برنامه اطلاعاتی نداشتند.
که قریب به دو سوم مردم مالزی نگران وحدت ملی، امنیت و به ویژه احتمال درگیری های خشونت بار قومی و اقلیتی هستند.
مرکز مطالعات ایپسوس درعین حال گزارش داد: ۶۷ درصد از پاسخ دهندگان مالزیایی در این بررسی این تهدید را در مالزی کاملا واقعی دانستد درحالیکه آمار مشابه جهانی آن ۶۰ درصد و درمورد انگلیس ۶۵ درصد بوده است.
در افکارسنجی امسال ایپسوس ۱۲ درصد بر آمار مالزیایی ها که این تهدید را برای جامعه خود واقعی و خطرناک می دانند نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
مالزی از نظر جهانی در رتبه ششم جدول شاخص تهدیدات قومی – اقلیتی پس از آفریقای جنوبی (با ۸۸ درصد)، ترکیه (۸۳ درصد)، هند (۷۹ درصد)، آمریکا(۷۲ درصد) و کامبوج (۶۹ درصد) قرار دارد.
با این وجود، افزون بر ۶۱ درصد از پاسخ دهندگان مالزیایی در این بررسی گفتند که درصورتی که درگیری خشونت بار قومی- اقلیتی در مالزی در مدت ۲۴ ماه آینده دراین کشور رخ دهد، دولت و سازمان های امنیتی قادر به حفظ و استقرار امنیت لازم در جامعه هستند.
در بررسی مرکز افکار سنجی ایپسوس که از اول تا ۳۰ ام سپتامبر سال جاری میلادی انجام شد، قریب به یک هزار نفر از مالزیایی ها درسراسر ایالت های این کشور شرکت کردند. مالزی کشوری با جمعیت بیش از ۳۲ میلیون نفر در جنوب شرق آسیا با ترکیب نژادی مختلف شامل مالایی، چینی و هندی است.
نظر شما