سامانه‌های انتخابات، پاییز خراسان شمالی را بهارستانی کرد

بجنورد- ایرنا- روزهای واپسین پاییز و در آستانه یخبندان، شور و حرارت فصل انتخابات، گرمابخش فضای استان خراسان شمالی شده و رونق سامانه‌های ثبت‌نام داوطلبان، حال و هوایی بهارستانی به این خطه بخشیده است.

تنور انتخابات در این استان، نه اکنون و با ثبت نام داوطلبان، بلکه شاید از ماه ها پیش در گوشه و کنار شهرها و روستاها روشن شده است و کمابیش، زمزمه هایی از تبلیغات زیرپوستی شنیده می شود اما این روزها، استان گنجینه فرهنگ ها بیش از هر روز گرم انتخابات شده است.

امروز، ثبت نام داوطلبان برای حضور در انتخابات خانه ملت، در حالی به روز پایانی خود رسید که فرمانداری های خراسان شمالی شاهد بازارگرمی و نام نویسی افرادی از اقوام مختلف بودند.

فرمانداری بجنورد، در میدان بازرگانی، عرصه حضور افرادی از قومیت های مختلف کرد، ترک، فارس و ترکمن بود، افرادی که آمده بودند تا خود را در معرض انتخاب قرار دهند. انتخابی که با ورود به بهارستان، قرار است وعده های داده شده به مردم برای فردایی بهتر را محقق کنند.

مردم خراسان شمالی بازار گرمی کارناوال ها و داوطلبانی که به صورت گروهی و با همراهی چند تن و بلکه چندین گروه به میدان بازرگانی می آیند را به فال نیک می گیرند. البته در این میان، عده ای هم تنها و یا با همراهی یک یا دو نفر به فرمانداری مراجعه کرده اند.

این روزهای نزدیک به روزهای زمستانی، از اکنون بهاری شده است و مردم از اکنون برای رسیدن اسفندماه، برنامه ریزی می کنند، برخی با پرس و جو تلاش دارند نامزد احتمالی خود را برای رای دادن برگزینند و بعضی هنوز بر گزینه خاصی تمرکز نکرده اند.

شامگاه هفتمین روز ثبت نام نیز به سرآمده است و کانال ها و گروه های فضای مجازی، یکی از پس دیگری، نام ها را می آورند و با اجازه و بی اجازه، اسامی افراد را به عنوان داوطلبان ثبت نام کرده برای انتخابات مجلس آینده ردیف می کنند.

مردم استان ۸۶۳ هزار نفری، قرار است پیش از بهار امسال، ۴ نفر را به عنوان نماینده خود، روانه خانه ملت در بهارستان کنند.

مردم خراسان شمالی از اکنون شوق دارند تا در دومین روز از ماه پایانی امسال، بهاری پر از امید را رقم بزنند، با حضور خود در انتخابات، افرادی را از صندوق های رای بیرون آورند که شایستگی نمایندگی مردم نجیب این دیار را داشته باشند.

اکنون و پس از پایان مهلت یک هفته ای ثبت نام، بر اساس آمار اعلامی ستاد انتخابات خراسان شمالی، شمار افراد نام نویسی کرده در سه حوزه اصلی انتخابیه این استان به ۱۳۹ نفر رسیده که البته در این میان، حضور زنان پررنگ تر شده است.

در خراسان شمالی از مهندس، پزشک، چهره های ورزشی و انتظامی و فرهنگی وارد گود انتخابات شده اند تا خود را در بوته انتخاب مردم قرار دهند.

بر اساس آنچه استاندار اعلام کرده، ۱۴ درصد از داوطلبانی که تاکنون برای نامزدی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان نام‌نویسی کرده‌اند، بانوان هستند.

استاندار خراسان شمالی، بر برگزاری انتخاباتی سالم و پرشکوه تاکید کرد و گفت: تلاش می کنیم تا انتخاباتی آبرومند و شایسته مردم برگزار کنیم تا احساس مشارکت حداکثری داشته باشند.

محمدعلی شجاعی اظهار داشت: امیدوار هستیم با انتخاب مردم، بهترین گزینه ها به مجلس راه یابند و اگر این مهم حداکثری باشد آنان با پشتوانه مردمی در سطح ملی نمود بیشتری می توانند پیدا کنند و توقع برای پیگیری مطالبات مردمی نیز از آنان بیشتر خواهد شد.

وی بر قانون مداری نامزدها تاکید کرد و افزود: پیشگیری از تخلف در دستور کار ما است و تلاش می کنیم تا تخلفی در این عرصه پیش نیاید.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه در تذکر به متخلفان نیز هیچ تعارفی نداریم، گفت: تاکنون به ۲۰ نفر از افرادی که تخلف داشته اند تذکر داده ایم که از مجموع این تعداد پنج نفر از مدیران استانی بوده اند.

وی بر افزایش نرخ مشارکت بانوان در امور سیاسی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: حضور زنان برای نام نویسی در انتخابات در مقایسه با ۲ دوره گذشته از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه مشارکت زنان در این عرصه بیش از ۳ برابر شده، اظهار داشت: در انتخابات سال ۹۰، سه درصد داوطلبان و در انتخابات سال ۹۴ مجلس شورای اسلامی پنج درصد داوطلبان را زنان تشکیل می دادند که در این دوره این رقم به ۱۴ درصد رسیده است.

رییس هیات نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: چهار هزار و ۵۱۸ نفر بر انتخابات مجلس در این استان نظارت می‌کنند که این افراد آموزش‌های لازم را در این زمینه فرا گرفته‌اند.

عابدین عابدی مقدم اظهار داشت: تمام اعضای هیات‌های نظارت بر انتخابات از بین نیروهای معتمد مردمی انتخاب شده اند که به صورت بی طرفانه و براساس قانون به وظیفه عمل می کنند.

وی با بیان اینکه اعضای هیات های نظارت استانی،  شهرستانی و حتی بخش ها هم مشخص شده اند، افزود: هشت دفتر شهرستانی و ۱۱ حوزه فرعی در بخش ها زیر نظر شهرستان ها داریم.

وی گفت: در آخرین انتخابات این استان ۸۲۵ شعبه اخذ رای دایر بود که سه هزار و ۱۴ نفر ناظر نظارت بر حسن در انتخابات را بر عهده داشند.

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان شمالی با بیان اینکه ناظران، امانت داران مردم هستند افزود: تلاش شده است تا از افراد مومن، امانت دار، متعهد و معتمد مردم برای بحث نظارت استفاده کنیم.

کار نام‌نویسی از داوطلبان نامزدی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز دهم آذرماه در کشور آغاز شد که امروز ۱۶ آذرماه به پایان رسید.

نام‌نویسی داوطلبان نخستین انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز در استان خراسان شمالی از ۱۵ آذر آغاز شد که به مدت یک هفته ادامه دارد.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری دوم اسفندماه برگزار خواهد شد.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی دارای چهار کرسی مستقل نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است و شهرستان فاروج در این استان نیز با شهرستان قوچان در خراسان رضوی مشترکا یک کرسی نمایندگی در خانه ملت دارند.

با توجه به درگذشت آیت الله حبیب الله مهمان نواز، نماینده چهار دوره این استان در مجلس خبرگان رهبری در اردیبهشت پارسال، جایگزین وی در این مجلس نیز در انتخابات اسفندماه امسال برگزیده خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha