بهبود علیزاده روز پنجشنبه در حاشیه اجرای حکم قضایی تخریب یک باب ساختمان تجاری در منطقه نمونه گردشگری ازناو خلخال افزود: حفظ کاربریهای زراعی و باغی و پیشگیری از تغییر کاربری در اولویت برنامههای مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان قرار گرفته و با افرادی که اقدام به احداث بنا و ساختمان مسکونی و تجاری در کاربریهای کشاورزی کنند، برخورد میشود.
او اظهارکرد: امسال با اجرای ۱۳ حکم قلع و قمع و قضایی و تخریب بناهای احداث شده از مقدار قابل توجهی اراضی کشاورزی رفع تصرف شد.
به گفته وی، هماکنون ۱۷ پرونده رفع تصرف اراضی کشاورزی در محاکم قضایی این شهرستان در حال رسیدگی بوده و ۶۰ مورد اخطاریه کتبی نیز برای توقف عملیات ساخت و ساز در کاربریهای کشاورزی صادر شده است.
یاور میرزایی ،مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز گفت: اردبیل از استانهای موفق و برتر کشور در حفظ کاربری اراضی کشاورزی بوده و در حالی که میانگین شاخص تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کشور ۶ درصد میباشد این میزان در استان اردبیل یک درصد است.
او گفت: بین سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۶ یک میلیون هکتار از مجموع ۱۷میلیون هکتار از اراضی مستعد کشاورزی در کشور با ایجاد تغییر کاربریهای مجاز و غیر مجاز تبدیل به سایر کاربریها از جمله توسعه محدودههای شهری ، روستایی و اجرای طرح هادی روستایی شده و این میزان در استان هشت هزار هکتار در مقایسه با ۸۰۰ هزار هکتار زمین های کشاورزی موجود این استان است.
او با بیان اینکه در صورت بیتوجهی به تغییر کاربریهای کشاورزی دچار مشکل زمین کشاورزی برای تولید محصولات خواهیم شد، افزود: با روند فعلی تغییر کاربریها تا ۱۰۰ سال آینده زمینی برای انجام امور کشاورزی باقی نخواهد ماند.
نظر شما