۲۱ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۴۳
کد خبر: 83591393
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ذخایر فرهنگی استان مرکزی در کشور برجسته است

۲۱ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۴۳
کد خبر: 83591393
ذخایر فرهنگی استان مرکزی در کشور برجسته است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: ذخایر فرهنگی استان مرکزی در کشور برجسته و کم‌نظیر است و ۲۰ درصد مفاخر ملی از این خطه برخاسته است.

سید «علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست اصحاب فرهنگ و هنر استان مرکزی که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن غدیر استانداری مرکزی در اراک برگزار شد، افزود: این استان نه تنها پایتخت صنعتی و قطب مهم کشاورزی کشور است بلکه در عرصه فرهنگ و هنر نیز افتخارات بزرگی دارد و از این منظر باید نگاه ویژه‌ای به آن شود.

وی بیان کرد: با تلاش‌ مستمر قرار است بیش از ۴۰ هزار مترمربع فضای فرهنگی و هنری در استان مرکزی تا پایان سال ۹۹ در این استان به بهره‌برداری برسد، اعتبار خوبی سال گذشته برای تالار مرکزی این استان اختصاص یافت اما به‌دلیل مشکلات اقتصادی در تخصیص این اعتبار مشکلاتی ایجاد شد و همین مسئله موجب شده که مهلت پیش‌بینی شده برای بهره برداری از آن محقق نشود.

استاندار مرکزی ادامه داد: این طرح بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امید می‌رود که در سایه سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این طرح ملی  سال آینده به بهره‌برداری برسد و اهالی فرهنگ و هنر استان از مزایای آن برخوردار شوند.

آقازاده تصریح کرد: در دهه اخیر هیچ‌ یک از وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی به این استان سفر نداشته‌اند و حضور ۲ روزه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید در این استان جای تقدیر دارد و انتظار می‌رود که سفر مذکور برکات خوبی برای جامعه و اهالی فرهنگ دوست استان مرکزی و به ویژه فعالان بخش فرهنگ و هنر این استان داشته باشد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست گفت: تنوع و گستردگی هنرآفرینی در استان مرکزی مزیتی است که باید بیشتر مدنظر باشد و حلقه مسوولان کشوری به بخش فرهنگ و هنر این استان نگاه خاص داشته باشند.

«علی‌اکبر کریمی» افزود:  قدمت حضور سینما در استان مرکزی به بیش از ۸۰ سال گذشته می‌رسد اما اکنون سینماهای این استان وضعیت خوبی ندارند و چشم انتظار مساعدت مسوولان برای اصلاح نواقص هستند.

وی ادامه داد: تئاتر این استان با توفیقات خوبی در سطح ملی همراه است اما، هنرمندان این عرصه در استان مرکزی به جز شهرستان ساوه مکانی برای تمرین ندارند و نمی‌توان این شرایط را برای تداوم کار حرفه‌ای و تخصصی پذیرفت.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت عنوان کرد: طرحهای ملی فرهنگی استان مرکزی از جمله تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی اراک با پیشرفت فیزیکی بالا روند کندی دارند  و این در حالی است که این نوع طرح در سایر استان‌های کشور از ۱۵ سال گذشته مطرح و ایجاد شده است.

کریمی گفت: نخستین روزنامه منتشر شده در استان مرکزی مربوط به سال ۱۲۸۶ است که بیش از ۱۱۰ سال از انتشار آن می‌گذرد و این استان سبقه طولانی در فعالیت رسانه‌ای دارد اما نه حال و روز اهالی رسانه خوب است و نه امکانات مناسبی در عرصه چاپ و نشر این استان وجود دارد.

وی  افزود: بحث بیمه، مسکن، درآمدهای ناکافی و نبود امنیت شغلی نیز از مهمترین مشکلات اصحاب خبری استان مرکزی است که انتظار رفع و حمایت از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: میزان اعتبارات فرهنگی و هنری استان مرکزی ناچیز است که این بخش نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان زادگاه مشاهر و بزرگانی چون امام راحل، امیرکبیر، دکتر مصطفی چمران، آیت‌الله اراکی، معجزه قرن کربلایی کاظم ساروقی، فخرالدین عراقی، دکتر حسابی، پروین اعتصامی، دکتر قریب، علامه آشتیان و بسیاری از شخصیت‌های علم، فرهنگ و ادب ایران زمین است.

حجت‌الاسلام «عباس دانشی» افزود: استان مرکزی پایتخت صنعت ایران است و متاسفانه در سه دهه اخیر توازن در توجه به حوزه فرهنگ در قیاس با سایر بخش‌ها کمرنگ بوده و رعایت نشده است.

وی بیان کرد: غنای تاریخ و تمدن استان مرکزی ضرورت توجه ویزه به ان را گوشزد می‌کند و سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی نقطه عطفی در ترقی فرهنگ و هنر این استان را فراهم سازد.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

سفر سید« عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی ۲ روز است و در این راستا برنامه‌های مختلفی در شهرستان‌های اراک، ساوه و خمین پیش‌بینی شده است.

حضور در گلزار شهدا، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و کارکنان فرهنگ و ارشاد استان، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با پیشکسوتان فرهنگ و هنر، دیدار با مدیران سازمان‌های وابسته و بازدید از تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی از جمله برنامه‌های روز نخست سفر وزیر ارشاد به استان مرکزی است که در اراک برگزار خواهد شد.

دیدار با فعالان جامعه قرآنی و اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان در بیت تاریخی حضرت امام (ره)، نشست صمیمی با پیشکسوتان فرهنگ و هنر نیز از برنامه‌های روز دوم سفر وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی است که در خمین برگزار می‌شود.

در ادامه این سفر نشست با اصحاب فرهنگ و هنر ساوه و زرندیه و برنامه مصاحبه با اصحاب رسانه در ساوه تدارک شده است.

۱۱ مجتمع فرهنگی و هنری، ۱۰۳ آموزگاه هنری، ۱۲۳ موسسه فرهنگی هنری یک و چند منظوره، ۲۱۸ کانون تبلیغاتی، ۱۰۸ نشریه محلی، ۵۰ نمایندگی نشریات سراسری، ۵۸۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد، ۹۶ فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی، پنج نگارخانه، ۴ سینما، ۴۰ موسسه فرهنگی چند منظوره، ۲۳۱ کتابخانه و ۲ هنرستان هنرهای زیبا بخشی از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری استان مرکزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha