مطالبات اهالی فرهنگ و هنر استان مرکزی از  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

اراک - ایرنا - در جریان سفر روز پنجشنبه «عباس صالحی» وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی، اهالی فرهنگ و هنر این استان در نشست صمیمی از مشکلات و مطالباتشان سخن گفتند.

رییس خانه مطبوعات استان مرکزی در این نشست گفت: مطبوعات در زمره تولیدات داخلی هستند که برای جلوگیری از نفوذ رسانه‌های مخالف و مخرب خارجی در کشور با همه کاستی‌ها پای کار مانده‌اند و باید برای تقویت و اثربخشی بیشتر از آن‌ها حمایت شود.
«مجید نیک‌عهد» افزود: سرمایه‌گذاری بر رسانه‌های داخلی موجب می‌شود که سطح متعارف برای بیان حقایق جامعه و تریبونی در تقویت ارتباط دولت و ملت ایجاد شود و مردم برای آگاهی از موضوهات دست به‌دامن رسانه های خارجی نمی‌شوند.
وی ادامه داد: می‌طلبد با تقویت رسانه‌های داخلی در سایه آزادی بیان، زمینه بهره‌گیری مردم از رسانه های داخلی افزایش یابد.
رییس خانه مطبوعات استان مرکزی گفت: مطبوعات این استان حال و خوشی ندارند و مشکلات آن‌ها زیاد و گوش شنوا برای شنیدن این مشکلات کم است.
نیک عهد با یادآوری مشکل کاغذ و لیتوگرافی در کشور و استان مرکزی خاطرنشان کرد: بخشنامه‌های ساماندهی نشریات و شیوه توزیع آگهی‌های دولتی از دیگر مشکلات مطبوعات استان مرکزی است که چندین سال به‌صورت نیمه‌کاره باقی مانده است.
وی ادامه داد: برخی از نشریات استان مرکزی تنها در بازه‌های زمانی خاص از جمله انتخابات فعال می‌شوند و در بقیه سال نیز به نشر آگهی اشتغال دارند که ساماندهی آن‌ها باید در دستور کار مسوولان باشد.
رییس خانه مطبوعات استان مرکزی با یادآوری نبود عدالت در ارایه یارانه به مطبوعات گفت: با تغییراتی که در این معاونت انجام شد هنوز پاره‌ای موضوعات به‌صورت نیمه‌کاره رها شده است.
نیک‌عهد خاطرنشان کرد: اجرای طرح اشتراک نیم‌بها علاوه بر افزایش مطالعه در جامعه بهبود تیراژ مطبوعات را نیز به همراه دارد.
وی یاد آورشد: ۹ ماه از سال می‌گذرد و خانه مطبوعات استان مرکزی هیچ‌گونه بودجه ای دریافت نکرده و هنوز هدیه روز خبرنگار به شاغلان این بخش اعطا نشده است.
 رییس خانه مطبوعات استان مرکزی گفت: مطبوعات و رسانه ها از گذشته به شرط ارایه اظهارنامه مالیاتی از برخی معافیت‌های مالیاتی برخوردار بودند در صورتی که اکنون ضوابط و مقرراتی از سوی مراجع ذی‌ربط ارایه می‌شود که حکایت از پرداخت مالیات مطبوعات دارد.


 خبرنگاران و چالش بیمه و نبود امنیت کاری
نماینده خبرنگاران استان مرکزی نیز در این نشست گفت: خبرنگاران این استان امنیت شغلی مناسبی ندارند و مشکلات بیمه‌ای و ابهام در قبول آنان به‌عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور موضوعی است که آنان را نگران کرده است.
«زهرا مرادی» افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی مقررات و ضوابط شاغلان رسانه‌ای را دستخوش تغییرات کرده و هیچ مدیری خود را ملزم به ادامه فعالیت‌های مدیران قبل نمی داندکه این موجب سردرگمی خبرنگاران می‌شود.
وی ادامه داد: برخی افراد که برای اشتغال در چند سال گذشته در حوزه های مختلف با درهای بسته مواجه شدند بدون آموزش به شغل خبرنگاری رجوع کرده‌اند که این مهم کاهش کیفیت تولیدات خبری را به همراه داشته است و این نقیصه باید با نگاه کارشناسی و برنامه هدفمند وزارت ارشاد ترمیم شود.
نماینده خبرنگاران استان مرکزی گفت: شاغلان هر حوزه و خدمتی سهمی از  خدمات رفاهی و شرایط ویژه دارند اما، خبرنگاران از این امکانات محروم هستند و می‌طلبد این مهم مورد توجه ویژه مسوولان قرار گیرد.
مرادی افزود: بیمه تکمیلی خبرنگاران کارآمد و اثربخش نیست و خدمات مناسبی تاز سوی سازمان بیمه‌گر برای این قشر  پیش‌بینی نشده است.
وی ادامه داد: مجوزهای بسیاری در سال های اخیر برای فعالیت نشریات در استان ها و کشور ارایه شد که این مهم در کار کیفی رسانه‌های استانی به شدت اثر منفی داشت.


بی‌رغبتی به مطالعه و بازار کساد انتشاراتی‌های استان مرکزی

نماینده چاپخانه‌داران استان مرکزی نیز در این نشست گفت: فرهنگ کمرنگ مطالعه و بی‌رغبتی به کتابخوانی آثارش را به طور غیرمستقیم بر صنف چاپ و نشر استان گذاشته و مشکلات زیادی از این حیث وجود دارد.
«مسعود ادیمی» افزود: واگذاری کاغذ و زینک به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی  از جمله خواسته‌های انتشارات استان است و با وجود اینکه ارز نیمایی به کاغذ اختصاص یافته از واگذاری این کاغذها به چابخانه ها موافقت نشده است.
وی ادامه داد: درآمد دولت در بودجه دولت برای سال ۹۹ بر اساس مالیات بسته شده و برای انتشارات نیز مالیات پیش‌بینی شده است و می‌طلبد که با توجه به شرایط اقتصادی چاپخانه‌ها برای این مهم راهکاری اندیشیده شود.
 نماینده چاپخانه‌داران استان مرکزی نبود سرمایه در گردش در انتشارات و ارایه راهکار برای به‌نفع این مشکل و کاهش نرخ ارزش افزوده برای صنعت چاپ از طریق مجلس شورای اسلامی را از دیگر خواسته های چاپخانه‌داران استان دانست.

کاستی در قوانین و مقررات و مشکلات اداره مجتمع‌های فرهنگی
نماینده سینماگران جوان استان مرکزی نیز در این نشست لازمه کسب مجوز سینمایی از اداره کل فرهنگ و ارشاد را  آموزش دانست و گفت: اکنون این آموزش‌ها به‌صورت  آسان از سوی سازمان فنی و حرفه ای ارایه می‌شود که این مهم تجاوز به حقوق شهروندی هنرمندان است.
«سعید عبدالحمیدی» افزود: بیشتر بهره‌برداران از مجتمع‌های فرهنگی استان مرکزی  هنرمندان استان هستند و اکنون ساز وکار مناسبی برای اداره این اماکن وجود ندارد و اداره این اماکن به‌صورت سلیقه‌ای انجام می‌شود.
وی ادامه داد: بر اساس قوانین و مقررات موجود امکان فعالیت برای مجتمع‌های فرهنگی تا پاسی از شب وجود ندارد و این قوانین موجب شده مدیران دستگاه‌ها نتوانند درآمد لازم را از این مجتمع‌ها کسب کرده و این مهم هنرمندان و مسوولان را با مشکل مواجه کرده است.

مسئولان مشکلات اقتصادی هنرمندان را درک کنند
نماینده اهالی هنر نمایشی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: هنرمندان این استان از وضعیت و مشکلات اقتصادی کشور مطلع هستند و باید مسوولان نیز با تمام وجود مشکلات اقتصادی هنرمندان را درک کنند.
«جواد روستایی» نبود امکانات و سالن‌های مناسب در شهرستان‌ها را از جمله مهمترین مشکلات هنر نمایشی استان مرکزی دانست و افزود: ساخت بلک‌باکس (محل تمرین تئاتر) از خواسته‌های مهم هنرمندان این استان در اراک و شهرستان‌ها است.
وی ادامه داد:اعضای نجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی اعتقاد دارند بودجه این استان از سایر استان‌ها کمتر است  و این مهم شرایط نامناسبی را برای هنرمندان ایجاد کرده است.
نماینده اهالی هنر نمایشی استان مرکزی یادآور شد: با توجه به ظرفیت‌ها و وجود تماشاگران هنرهای نمایشی در استان، در صورت حمایت وزارتخانه فرهنگ و ارشاد از هنرمندان، چرخه تئاتر در استان راه ‌ندازی می‌شود.
روستایی خاطرنشان کرد: اراک از جمله معدود مراکز استان در کشور است که بلک‌باکس (محل تمرین تئاتر) ندارد و هنرمندان مجبور به برگزاری جشنواره‌های تئاتر در سایر شهرستان‌ها و استان‌های کشور هستند.
وی ادامه داد: با وجود این نقیصه و نبود محل تمرین تئاتر در اراک، امکان برگزاری جشنواره تئاتر سال آینده در این استان وجود ندارد.
 
همزیستی آموزشگاه‌های آزاد موسیقی اراک  با ساختمان‌های اجاره‌ای مسکونی
نماینده هنرمندان عرصه موسیقی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: اغلب آموزشگاه‌های آزاد موسیقی استان اجاره‌ای هستند و در اماکنی که کاربری مسکونی دارند فعالیت می‌کنند.
«عباس اباذری » افزود: آموزشگاه‌های آزاد اراک ماهانه بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون ریال اجاره‌بها پرداخت می‌کنند و این درحالی است که بر اساس قوانین و مقررات شهرداری باید این آموزشگاه‌ها به فضاهای تجاری منتقل شوند.
وی ادامه داد: بهره‌گیری از ساختمان‌های تجاری برای استقرار آموزشگاه موسیقی ماهانه ۳۰۰ میلیون ریال اجاره بها دارد که چنین درامدی در این صنف نیست.
نماینده هنرمندان عرصه موسیقی استان مرکزی با یادآوری صدور مجوز موسیقی توسط سازمان فنی و حرفه ای استان مرکزی گفت: صدور مجوز از سوی اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی کاهش کیفیت را در این حوزه به همراه دارد.

۱۰ درصد موسسات فرهنگی و هنری استان مرکزی فعال هستند
نماینده موسسات فرهنگی و هنری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: اکنون بیش از ۱۴۰ موسسه فرهنگی و هنری در این استان وجود دارد اما تنها ۱۰ درصد آن‌ها فعال است.
«مجید عبدالحمیدی» افزود: ۱۰۰ نفر از هنرمندان صحنه استان مرکزی در این موسسه ها فعالیت می‌کنند.
وی، برخورد اداره کل مالیات با هنرمندان را از جمله مشکلات این موسسه ها عنوان کرد و گفت: بر اساس بندهایی از قانون هنرمندان از پرداخت مالیات معاف هستند که اداره کل امور مالیاتی استان مرکزی با موضوعات مختلف از فعالان این حوزه  مالیات اخذ می‌کند.
 نماینده موسسات فرهنگی و هنری استان مرکزی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را از دیگر مشکلات هنرمندان این بخش دانست و گفت: در صورتی که هنرمندان از پرداخت مالیات معاف هستند دلیل دریافت مالیات بر ارزش افزوده از این افراد چه می‌تواند باشد.
عبدالحمیدی گفت: در سال های اخیر افراد غیرمتخصص برای دریافت مجوز به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی مراجعه کرده‌اند و درخواست این افراد از سوی این اداره کل مورد قبول قرار نگرفته و آنان نسبت به دریافت این مجوزها از فنی و حرفه‌ای بهره گرفته‌اند.
وی اظهارداشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی متولی صدور مجوز فعالیت این موسسه‌ها است و می‌طلبد دلیل ارایه مجوز از سوی فنی و حرفه ای توسط مسوولان مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده موسسات فرهنگی و هنری استان مرکزی گفت: نیاز است برگزاری همایش ها از سوی ادارات با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و توسط موسسه های فرهنگی و هنری برگزار شود.


کمتر از پنج کتابفروشی در اراک وجود دارد
نماینده عرضه و فروش کتاب استان مرکزی نیز در این نشست با یادآوری وجود سرای کتاب‌فروشان در بازار اراک و فعالیت سه کتاب‌فروشی در میدان شهدای این شهرستان گفت: اکنون وجود فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی مختلف در این شهر به جز کتاب فروشی‌های درسی و نوشت‌ افزار کمتر پنج کتاب‌فروشی در شهروجود دارد.
«علی ضیایی » افزود: می‌طلبد برای نجات کتاب‌فروشی‌های باقی‌مانده در کلان‌شهر اراک تسهیلات ارزان قیمت با دوره بازپرداخت مناسب برای خرید مغازه به آن‌ها اختصاص یابد.


نیروی کار ماهر، طراحی، کیفیت پارچه و الگوسازی عامل موفقیت مد و لباس درکشور

نماینده انجمن مد و لباس استان مرکزی نیز در این نشست گفت: این انجمن اکنون با حضور ۱۰۰ عضو در استان فعالیت دارد و نیروی کار ماهر، طراحی، کیفیت پارچه و الگوسازی از جمله عوامل موفقیت انجمن مد و لباس در استان مرکزی و کشور است.
«زهرا سلیمانی» افزود: نبود رسانه تخصصی موثر در این حوزه موجب شده که فضای مجازی جایگزین شود و این مهم مشکلاتی را در جامعه به همراه داشته است.
نماینده انجمن مد و لباس استان مرکزی، تولیدکنندگان را سربازان خط مقدم جبهه تولید و مقابله با تحریم دانست و گفت: حال تولیدکنندگان به‌دلیل وجود کالای قاچاق و نبود حمایت از سوی مسوولان خوب نیست و قاچاق کالا مشکلاتی را برای آنان به همراه داشته است.
وی اظهار داشت: چند سال است که کارگروه مد و لباس در کشور برگزار می شود و از طراحان برتر تقدیر نمی شود و  الگوبرداری تولید لباس‌های داخلی، رکود طراحی را به همراه داشته است.
نماینده انجمن مد و لباس استان مرکزی ایجاد بازارچه‌ها و فروشگاه‌های دایمی طراحی و خیاطی را از جمله مهمترین خواست‌های فعالان این حوزه عنوان کرد و گفت: ایجاد این امکانات زیرساختی افزایش تولید و رونق در طراحی و تولید لباس را به همراه دارد.
سلیمانی افزود: ایجاد محلی برای تجمع خیاطان و طراحان از سوی مسوولان، کاهش هزینه تولید و افزایش رقابت‌پذیری تولیدات این حوزه را به همراه دارد.

نماینده انجمن پیشکسوتان حافظ پژوهی استان مرکزی نیز در این نشست گفت:  باتوجه به وجود هنرمندان و مفاخر بزرگی از جمله فخر الدین عراقی و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در این استان، نیاز است جشنواره ادبی در این استان همانند سایر استان‌ها برگزار شود.
«ایرج بیات» برگزاری نمایشگاه کتاب در سال جاری در این استان را از جمله اقدامات مناسب در استان عنوان کرد و افزود: امید می‌رود در راستای فرهنگ سازی کتاب و کتاب‌خوانی در استان این نمایشگاه در سال های آینده نیز برگزار شود.
وی ادامه داد: ۱۰۰ هنرمند در انجمن پیشکسوتان حافظ پژوهی  استان مرکزی فعالیت دارند.

دسترسی به منابع نایاب و کم یاب از مهمترین خواسته نویسندگان است
نماینده نویسندگان استان مرکزی نیز در این نشست گفت: دسترسی نداشتن به منابع پژوهشی و تحقیقاتی  از جمله مشکلات نویسندگان پیش از ارایه اثر است و  باید با ارایه ساز و کار مناسب این نقیصه جبران و نویسندگان دسترسی به منابع نایاب، کم یاب و اینترنت پرسرعت داشته باشند.
«محمد پیرهادی» ادامه داد: پس از ارایه اثر از سوی نویسندگان این تولیدات به‌دلیل نبود مشتری بر روی دستشان می‌ماند و نویسندگان پس از خرید ۲۰۰ جلد از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خود باید به معرفی کتاب‌ها بپردازند که در شان آنان نیست و این درد بزرگ فرهنگی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه سفر ۲ روزه خود به استان مرکزی را روز پنجشنبه با استقبال رسمی مقامات محلی این خطه به اراک، خمین و ساوه آغاز کرده است.

حضور در گلزار شهدا، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و کارکنان فرهنگ و ارشاد استان، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با پیشکسوتان فرهنگ و هنر، دیدار با مدیران سازمان‌های وابسته و بازدید از تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی از جمله برنامه‌های روز نخست سفر سید«عباس صالحی» وزیر ارشاد به استان مرکزی است که در اراک برگزار خواهد شد.

دیدار با فعالان جامعه قرآنی و اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان در بیت تاریخی حضرت امام (ره)، نشست صمیمی با پیشکسوتان فرهنگ و هنر نیز از برنامه‌های روز دوم سفر وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی است که در خمین برگزار می‌شود.

در ادامه این سفر نشست با اصحاب فرهنگ و هنر ساوه و زرندیه و برنامه مصاحبه با اصحاب رسانه در ساوه تدارک شده است.

۱۱ مجتمع فرهنگی و هنری، ۱۰۳ آموزگاه هنری، ۱۲۳ موسسه فرهنگی هنری یک و چند منظوره، ۲۱۸ کانون تبلیغاتی، ۱۰۸ نشریه محلی، ۵۰ نمایندگی نشریات سراسری، ۵۸۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد، ۹۶ فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی، پنج نگارخانه، ۴ سینما، ۴۰ موسسه فرهنگی چند منظوره، ۲۳۱ کتابخانه و ۲ هنرستان هنرهای زیبا بخشی از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری استان مرکزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha