به گزارش الجزیره، پارلمان اروپا تهدیدهای اخیر حفتر در خصوص انجام عملیات گسترده نظامی به طرابلس را بسیار نگران کننده خواند.
پارلمان اروپا افزوده است: چنین حمله نظامی تنها منجر به افزایش رنج ها و مشکلات غیر نظامیان در لیبی می شود.
این نهاد اروپایی همچنین از اتحادیه اروپا و جامعه جهانی خواست تا تهدیدهای حفتر را محکوم و مانع از به راه افتادن حمام خون در طرابلس شوند.
این در حالی است که رسانه های وابسته به دولت وفاق ملی لیبی مستقر در طرابلس از وقوع درگیری های شدید در منطقه «عین زاره» در حومه طرابلس خبر دادند.
پیش تر حفتر گفته بود که نبرد سرنوشت ساز برای پیشروی به سمت طرابلس را آغاز کرده است.
در همین رابطه فائز سراج رئیس دولت وفاق ملی لیبی گفت: به مداخله گران خارجی و حامیان ماجراجویی های نظامی می گویم، خیال نکنید که لیبی پایگاه برای شما و برای دیکتاتورهای شما می باشد.
وی گفت: لیبی دوران حکومت فردی و تحمیل توافق تحت فشار را پشت سر گذاشته است.
مصطفی النجعی سخنگوی عملیات «آتشفشان خشم لیبی» (وابسته به دولت وفاق ملی) گفت: آنچه که ژنرال حفتر انجام می دهد، آخرین عملیات خودکشی است و عناصری که اطراف طرابلس حضور دارند شبه نظامیان مسلح به شمار می روند.
وی افزود: حفتر از همان آغاز حمله به طرابلس در چهارم آوریل گذشته، همین اظهارات را مطرح ساخت، اما نیروهای دولت وفاق ملی توانستند این حمله را دفع کرده و نیروهای مهاجم را شکست دهند.
پس از سقوط معمر قذافی، رییس جمهوری مخلوع لیبی یک نزاع دو طرفه بر سر قدرت در آن کشور در جریان است که یک طرف آن دولت وفاق ملی به رهبری "فائز السراج" است که در پایان ۲۰۱۵ براساس توافقی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده و طرف دیگر آن مقامات شرق لیبی مورد حمایت ارتش ملی به سرکردگی ژنرال خلیفه حفتر قرار دارند.
حفتر که مورد حمایت برخی از کشورها از جمله امارات، مصر، عربستان، روسیه و فرانسه قرار دارد، در تلاش است تا با ورود به طرابلس، دولت سراج را که مورد حمایت سازمان ملل متحد است، سرنگون کند.
در حالی که از آغاز جنگ داخلی در لیبی در سال ۲۰۱۱ بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، رساندن تسلیحات به طرفهای درگیر در جنگ ممنوع است، ولی گفته می شود رژیم صهیونیستی، ترکیه و جمهوری آذربایجان، هر کدام از یک طرف دعوا در لیبی حمایت می کنند.
نظر شما