طعم تلخ انتخابات انگلیس برای قربانیان برج سوخته «گرنفل»

لندن – ایرنا – از نکات قابل توجه در انتخابات پارلمانی انگلیس می‌توان به واگذاری حوزه انتخابیه‌ برج سوخته‌ گرنفل و قربانیان سرگردان آن به نامزد پیشنهادی حزبی اشاره کرد که در دوره دولت محافظه‌کار «ترزا می» قادر به پیش‌گیری از وقوع این حادثه نبود و همچنان قائل به اهمال در این زمینه نیست.

۳۰ ماه پس از حادثه مرگبار آتش‌سوزی برج گرنفل که ۷۲ کشته برجای گذاشت «فلسیتی بوچان» نامزد پیشنهادی حزب محافظه کار موفق شد با اختلاف ۱۵۰ رای رقیب خود از حزب کارگر را شکست دهد. بوچان جانشین «اما دنت کود» از حزب کارگر شد که توانست پنج روز پس از آتش سوزی برج گرنفل در سال ۲۰۱۷ میلادی، کرسی منطقه «کنزینگتون و چلسی» را تصاحب کند.

شهروندان منطقه «کنزینگتون و چلسی» غیر از قشر کمی که در برج‌های فرسوده دولتیِ مشابه گرنفل در محدودی کوچکی از این منطقه پنهان هستند، عمدتا ثروتمند و از قشر مرفه جامعه بشمار می روند که به صورت سنتی طرفدار حزب محافظه کار و نظام سرمایه داری هستند.

آنها در حالی به نامزد پیشنهادی حزب بوریس جانسون رای دادند که پرونده شهرداری این منطقه به دلیل اهمال در ماجرای گرنفل نزد مراجع قضایی در حال بررسی است و حزب محافظه کار مخالف این ایده است که می‌شد از وقوع این حادثه مرگبار جلوگیری کرد.

چندی پیش اظهارات معاون پارلمانی جانسون مبنی‌ بر اینکه ساکنان برج گرنفل باید درایت به خرج داده و برخلاف توصیه آتش نشانی برج را تخلیه می کردند خبرساز شد. «جیکوب ریس‌موگ» در گفت‌وگو با شبکه رادیویی «ال‌بی‌سی» گفته بود، عقل سلیم حکم می کرد که قربانیان از ساختمانی که در حال آتش سوزی است خارج شده تا این فاجعه‌ رخ ندهد.

او در حالی این اظهارنظر را مطرح کرد که اداره آتش‌نشانی هنگام آتش سوزی به ساکنان برج توصیه کرده بود از ساختمان خارج نشوند. اظهارات ریس‌موگ بشدت خشم افکار عمومی را برانگیخت تا در نهایت او مجبور شد با صدور بیانیه‌ای عذرخواهی و ابراز ندامت کند.

از سویی، گزارش های منتشر شده نشان می‌دهد که دولت انگلیس نام شرکت ساختمانی را که پیش از وقوع حادثه، با نصب روکش‌های پلاستیکی به سرایت سریع آتش دامن زد در فهرست پیمان‌کاران دولت قرار داده است.

آتش‌سوزی برج گرنفل در ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) سال ۲۰۱۷ میلادی ساعت ۰۱:۱۵ به‌وقت محلی از یک فریزر معیوب در طبقه چهارم این برج آغاز و سپس به طبقات فوقانی سرایت کرد.

در این ساختمان قریب به ۶۰۰ نفر ازجمله تعداد زیادی خانواده که شماری از آن‌ها مسلمان بوده، زندگی می‌کردند. به گفته شاهدان، در زمان وقوع این آتش‌سوزی، آژیر حریق برج به صدا درنیامده و این در حالی است که از سال قبل حادثه ۱۰ میلیون پوند برای تعمیرات این ساختمان ازجمله تغییر روکش آن، هزینه شده بود.

این برج مسکونی به شهرداری منطقه کنزینگتون و چلسی متعلق بوده، اما یک شرکت خصوصی اداره آن را به عهده داشت.

به‌رغم گذشت ۳ سال از وقوع این حادثه، دولت انگلیس هنوز به وعده‌ خود برای اسکان ثابت قربانیان جامه عمل نپوشانده است. هزاران نفر از قربانیان این حادثه در حالی در مکان‌های موقت ساکن هستند که گزارش‌های رسمی منتشر شده از آمار بالای برج‌های مشابه گرنفل در انگلیس حکایت دارد.

نشریه گاردین در گزارشی در همین رابطه نوشته است: سخت می توان این واقعیت را درک کرد که چطور نامزد حزب محافظه کار برای نمایندگی منطقه‌ای انتخاب شده است که ۷۲ تن از ساکنان آن به تازگی قربانی شده و نگرانی‌ آنها درباره امنیت ساختمان از سوی دولت وقت محافظه کار نادیده گرفته شد.

جالب اینجاست که خانم بوچان حتی در کارزارهای انتخاباتی‌اش هم هیچ اشاره‌ای به برج گرنفل و برنامه دراز مدت دولت محافظه‌کار برای جبران خسارت قربانیان کرد. رویکردی که به تعبیر گاردین سیلی محکمی بر گوش قربانیان حادثه‌ای است که به بازسازی این برج و بازگشت به خانه و کاشانه خود امید بسته‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha