پرورش و تولید ماهی تیلاپیا که به دلایل زیست محیطی متوقف و ممنوع شده بود، با پیگیریهای مرکز تحقیقات آبزیان بافق و همچنین تلاش بی وقفه فرماندار، وارد فاز اجرایی شهرستان شد و امروز شاهد صید و تولید بیش از ۱۲۰ تن از این گونه آبزیان در بافق بودیم.
مجری طرح تکثیر و پرورش ماهی تیلاپی کشور روز یکشنبه در حاشیه صید تیلاپیا در بافق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجوز تکثیر و پرورش بچه ماهی تیلاپیا برای چهار استان قم، سمنان، خراسان جنوبی و یزد از سازمان محیط زیست گرفته شده اما فقط در استان یزد برای نخستین بار پس از پنجسال وقفه، به مقدار ۱۲۰ تن تولید تیلاپیا انجام شد.
علی بیگی با بیان اینکه متقاضیان پرورش، به سامانه خدمات نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مراجعه کنند افزود: پرورش ماهی تیلاپیا به ازای هر تن ۲ نفر به طور مستقیم و پنج نفر غیر مستقیم شغل ایجاد میکند.
این مسئول شیلات کشور با بیان اینکه ظرفیت تولید آبزیان در استان یزد هم اینک هزار و ۲۰۰ تن است تصریح کرد: پیش بینی میشود سال آینده یکهزار و ۱۰۰ تن ماهی معادن تولید کنونی استان به ظرفیت آبزیان استان یزد افزوده شود.
وی با اشاره به اینکه متوسط سرانه مصرف ماهی در دنیا ۱۸ کیلوگرم است افزود: طی سالهای گذشته سرانه مصرف ماهی در ایران ۷ کیلوگرم بود که امسال به بیش از ۱۲ کیلوگرم رسیده است.
مدیر طرح تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در کشور با بیان اینکه ماهی تیلاپیا میتواند نقش مهمی در تامین امنیت غذایی در کشور داشته باشد تصریح کرد: پیش بینی میشود سرانه مصرف ماهی در کشور به ۱۸ کیلوگرم متوسط سرانه مصرف جهانی نزدیک شود.
بیگی با اشاره به اینکه امروز فعالیتهای گستردهای در خصوص پرورش انواع ماهیان گرم آبی و سرد آبی در سطح کشور در حال انجام است خاطرنشان کرد:در سال گذشته بیش از ۱۰۰ تن ماهی تیلاپیا، ۱۸۰ تن کپور ماهی و ۵۰۰ هزار تن ماهیان سرد آبی در کشور تولید شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد هم به ایرنا گفت: سال گذشته حدود ۱۰۰ تن ماهی تیلاپیا در استان تولید شد که این رقم امسال به ۳۵۰ تن رسید.
سیدجمال سجادی پور با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون تن قطعه بچه ماهی در سطح استان یزد توزیع شده است افزود: تاکنون ۳۰ متقاضی با ظرفیت تولید ۱۶ هزار تن تیلاپیا و ۲۸ میلیون قطعه بچه ماهی اعلام امادگی برای فعالیت پرورش این گونه، کرده اند.
این مسوول، واحدهای در حال فعالیت در استان را مجهز به سیستمهای روز دنیا دانست و بیان کرد: اولین واحد فوق متراکم پرورش آبزیان در استان با ظرفیت ۳۰۰ قطعه در هر متر مکعب در بافق کلنگ زنی شد.
تیلاپیا در رودخانه و دریا به خاطر اینکه غذای بقیه آبزیان را میخورد و حیات آنها را به خطر میاندازد و باعث به هم خوردن اکوسیستم و چرخه غذایی آبزیان میشود پرورش و تکثیر آن حدود پنجسال قبل در کشور و در نتیجه بافق متوقف شد و تعدادی از کار بیکار شدند.
از آنجا که شهرستان بافق به رودخانههای دائمی و آبهای آزاد راه ندارد فرماندار بافق و رئیس مرکز تحقیقات ماهیان آب شور کشور در این شهرستان با همین استدلال، موضوع از سرگیری تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا را در شهرستان پیگیری کردند و سال گذشته مجوز فعالیت ۱۱ استخر (مزرعه) پرورش صادر و فعالیت بهره برداران آغاز شد.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.
نظر شما