ندا ملکی امروز یکشنبه در مراسم ویژه هفته پژوهش در دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: پژوهش قلب تپنده دانشگاه و در واقع به نوعی تولید علم است، این تولید علم در زمانی طولانی اثرات خود را در جامعه نشان میدهد.
وی افزود: دانشگاه مذاهب اسلامی سه شعار برای هفته پژوهش در نظر گرفته است، اولین شعار مد نظر دانشگاه "پرورش نسلی از وحدت پژوهان آشنا با مطالعات اصیل حوزوی و دانشگاهی" است که برای رسیدن به این هدف باید تقویت بینش و کنش دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی با تاکید بر توانمندی اعضای هیات علمی در راستای تقویت بینش و کنش دانشجویان گام برمی دارد.
به گفته معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی، دومین شعار دانشگاه "تولید نظریه و آثار پژوهشی کارآمد و اثربخش تقریبی" و شعار سوم مجاهدت عالمانه در جهت تحقق امت واحده اسلامی" است. برای تحقق این هدف نظام آموزشی باید هم گام با پژوهش در تولید آثار کارآمد حرکت کند و همچنین باید عالمانه برای تقریب در دنیای اسلام تلاش کرد.ملکی همچنین درباره فعالیتهای معاونت پژوهشی دانشگاه توضیح داد: برگزاری جلسات برای مجله انگلیسی دانشگاه، پیگیری برنامههای پژوهشی شعب دانشگاه، تنظیم فهرست جامع آیین نامهها و همچنین نشستها و کارگاههای دانشافزایی و آموزشی از مهمترین برنامههای جاری است.
وی ادامه داد: فعالیت های مربوط به سی و سومین کرسی کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی و فعالیت های مربوط به دومین همایش ملی آسیب شناسی پایاننامهها و رسالهها در حوزه علوم انسانی اسلامی نیز دیگر اقدامات معاونت پژوهشی در هفته پژوهش است.
معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: فعالیتهای ویژه در اداره کل انتشارات نیز از دیگر اقدامات این دانشگاه است، همه فعالیتهای مربوط به انتشارات تاکنون انجام شده و همه مجلات و ایدهها به چاپ رسیده است.
نخبگان برای تقریب گامهای بلندی بردارند
قائم مقام سازمان صدا و سیما نیز در این مراسم گفت: مردم اندیشه را از صاحبان اندیشه دریافت میکنند، از این رو نخبگان وظیفه سنگینی در این زمینه دارند، آنها باید برای تقریب گامهای بلندی بردارند.
سید رمضان موسوی مقدم اظهار داشت: برمبنای آنچه که در تاریخ و عملکرد مشاهده میشود، عمده صاحبنظران اسلامی بر این باورند که وحدت در جوامع اسلامی و تقریب یکی از اصول و مبانی اصلی است که در صورت تحقق آن، اسلام به جایگاه واقعی خود دست مییابد.
وی افزود: منظور از وحدت این نیست که مذاهب از اصول خود دست بکشند؛ بلکه باید با حفظ اصول هر دین یک وحدت ایجاد شود. در واقع وحدت مطلق مد نظر نیست، وحدت معقول مد نظر است.
به گفته قائم مقام سازمان صدا و سیما، تقریبا تمام شخصیتهای بزرگ جهان اسلام به امت واحده و مشترکات اصول دین و پرهیز از اختلافات تاکید دارند. معمولا دوگانگی و دوئیتها از کشورهای استعمارگر و استکباری مانند انگلیس آغاز شده که در این مسیر از شیوهها و روشهای گوناگون بهره می گیرند.
موسوی با بیان اینکه دین در واقع عامل مشترک جوامع انسانی است، گفت: دین در درون خود از هرگونه دوگانگی پرهیز جدی دارد. عصر حاضر با پدیدههای جدید مواجه است، از این رو عصر جدید علاوه بر نکات مثبت دچار آسیب بزرگی است.
وی خاطرنشان کرد: همواره با مطالعه تاریخ دریافت میشود که دوگانگی مذاهب اسلامی از کشورهای استعماری مانند انگلیس سرچشمه میگیرد.
نظر شما