نمایشگاه انفرادی نقاشی های محمد فانوسکی جمعه ۱۵ آذر در گالری هور آغاز به کار کرد و تا ۳ دی ماه ادامه دارد.
فانوسکی به نسل هنرمندانی تعلق دارد که در دهه ۴۰ برای تحصیل به دانشگاه های صاحب نام اروپا رفتند و سپس به ایران بازگشتند تا ایده آل های خود را در تالار قندریز محقق کنند.
فانوسکی از آغاز تا به امروز جهان خود را در غایتی بدون تغییر بزرگ کرده است و شاید در صدها اثر این هنرمند فارغ از بلوغ اندیشه و تجربه عملی اولین و آخرین آثار با یکدیگر هم خانواده ای غیر قابل شناسایی هستند.
تحول و تکامل آرام در آثار نقاش از طوفان جوانی می آید که انتخاب فیگوراتیوهای اکسپرسیونیستی طغیانی در هنر دوره او محسوب می شد و با رویکردی پیشرو توانست هویت هنری خود را با این سبک همخانواده کند.
انسان هایی که در تمامی آثار این هنرمند تمام قد بر بوم نقاشی ایستاده اند فیگوراتیوهای هولناک و رعبانگیزی هستند که در فرم های گژیده، خموم با تک رنگ هایی عمدتا گرم که بر روی بوم بدون ترکیب شدن رنگ ها با یکدیگر حجم های سخت به خود می گیرند؛ گویی نتیجه تلاش هایی هستند که قصد دارد حس انزجار را در مخاطب دوچندان کند.
درماندگی، آشفتگی، عجز و پریشانی انسان از دریچه احساساش به وسیله رنگهای تیره و روشن وحشت هایی در بوم نقاشی شکل می گیرد که به گفته هنرمند انسان های کوچه و بازار هستند و شاید انزجار از مخلوق های فانوسکی انزجار ما از ماست که با عنوان «دیگری» اینچنین همدیگر را می شناسیم اگرچه گاهی هم نگاهی باورپذیر به قدرت دستهای سازنده انسان در آثارش دیده می شود.
فضای تنفس در آثار فانوسکی نمی توان یافت و این احساس خفگی از مفاهیم آثار به جان هیجانات روح مخاطب میافتد تا موضوع و مفهوم مورد نظرشان را به بیننده القا کنند.
فانوسکی متولد ۱۳۲۲ در تبریز است که برای تحصیل آکادمیک هنر نقاشی و مجسمه سازی به ایتالیا و آلمان گرفت و اولین نمایشگاه آثارش را در تبریز و در گالری هنرهای زیبا میرک برپا کرد. و سپس در سال ۵۶ به مجموعه هنرمندان تالار قندریز پیوست و تا به امروز یکی از فعالترین نقاشان معاصر کشور محسوب میشود.
نمایشگاه انفرادی محمد فانوسکی جمعه ۱۵ آذر در گالری هور آغاز به کار کرد و تا ۳ دی ماه در خیابان مطهری، خیابان میرزای شیرازی، کوچه نعیمی، پلاک ۱۲ادامه دارد.
نظر شما