۲۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۵۷
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 83596314
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مساحت گلخانه‌های اصفهان تا پایان سال‌جاری به ۲ هزار هکتار می‌رسد

اصفهان - ایرنا - مساحت گلخانه‌های اصفهان از یک هزار و ۸۴۰ هکتار در سال ۹۷ اکنون به یک هزار و ۹۵۰ هکتار رسید، با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده و فراهم کردن بستر سرمایه‌گذاری لازم این مقدار تا پایان سال جاری به۲ هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان روز دوشنبه در گفت‌ و گو با ایرنا اظهارداشت: این میزان گلخانه در طول سال قادر خواهد بود ۳۰۰ هزار تُن انواع محصولات سبزی و صیفی مانند خیار، گوجه، فلفل دلمه‌ای رنگی، بادمجان، توت فرنگی، سبزی برگی و غده ای تولید کند.

احمدرضا رییس‌زاده تصریح کرد:  سالانه ۱۳۰ میلیون شاخه و اصله انواع گل و گلدان و گیاه تزیینی در ۱۸۰ هکتار گلخانه این منطقه تولید می‌شود که شامل شاخه بریده، گیاهان آپارتمانی، درخت و درختچه، گل‌های فصلی و نشایی است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان بیان کرد: سالانه ۵۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای از این استان به خارج کشور صادر می‌شود و سیاست ما همچون وزارتخانه توسعه این نوع کشت و کار است.

وی افزود: انواع محصولات سبزی و صیفی مانند خیار، گوجه، فلفل دلمه‌ای رنگی، بادمجان، توت فرنگی، سبزی برگی و غده‌ای به همراه گل‌های تزیینی صادرات تولیدات گلخانه ای این استان به کشورهای خارجی را تشکیل می‌دهد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اهمیت صادرات در وضعیت کنونی افزود: این میزان صادرات سالانه افزون بر ۵۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشورمان دارد.

وی ادامه داد: تغییر شیوه کشت از فضای باز و بصورت سنتی به فضای گلخانه‌ای از اولویت‌های اصلی وزارتخانه است و این شیوه در استان اصفهان بطور جدی دنبال می‌شود.

رییس‌زاده افزایش بهره‌وری در تولید، محصول بهتر، صرفه جویی در زمین زراعی و کاهش مصرف آب و انرژی را از مزایای کشت و کار در فضای گلخانه برشمرد و افزود: برای مثال برداشت گوجه فرنگی در ۱۰ هکتار زمین زراعی معادل برداشت در یک هکتار گلخانه است.

مدیر امور باغبانی سازمان با اشاره به سهم اشتغالزایی بیشتر شیوه گلخانه ای نسبت به روش معمول اضافه کرد: کشت در گلخانه در ۱۲ ماه سال انجام می‌شود، اما در روش غیر گلخانه، مین تنها طی سه تا چهار ماه زیر کشت می‌رود، به همین دلیل شاغلان در گلخانه‌ها در تمام طول سال مشغول بکارند و با تعطیلی روبه رو نمی‌شوند.

رئیس‌زاده کنترل هرچه بهتر آفات و بیماری‌ها را از نکات مثبت کشت فضای بسته ذکر کرد و گفت: سیاست‌های حمایتی از این نوع کشت و کار و همچنین تولید دائم سبب تثبیت قیمت‌ها و کنترل هرچه افزون‌تر بازار می‌شود.

وی با تاکید بر تسهیل در صدور مجوزها برای متقاضیان طرح ایجاد و توسعه گلخانه‌ها خاطرنشان کرد: هر کشاورز و سرمایه گذاری که زمین زراعی و آب برای آبیاری داشته باشد می‌تواند از تسهیلات بانکی طرح با سود هفت تا ۹ درصد با بازپرداخت پنج ساله و با یک سال تنفس استفاده کند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۲۲۰  مورد معرفی دریافت تسهیلات با سرجمع چهار هزار میلیارد ریال به بانک انجام شده، اضافه کرد: از این تعداد ۷۶ فقره تسهیلات با مجموع یک هزار و ۸۰  میلیارد ریال پرداخت شده که چیزی حدود ۲۵ درصد مجموع کل تقاضاهاست.

وی با تاکید بر رویکرد وزارتخانه مبنی بر ترویج و گسترش کشت گلخانه‌ای گفت: بسته های تشویقی و حمایتی با همکاری اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها بر مبنای همین اصل ارائه می‌شود، در عین حال تکمیل شیوه تولید و زنجیره ارزش با صادرات هرچه بیشتر با استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها  رقم می‌خورد.

وی با اشاره به شهرستان‌های فلاورجان، تیران و کرون، مبارکه، اصفهان، شهرضا و نجف‌آباد به عنوان فعالان صنعت کشت و کار گلخانه‌ای در استان اصفهان گفت: چهار هزار و ۵۰۰ واحد گلخانه در استان مستقر است که ۲۰ هزار نفر شغل مستقیم و معادل همین رقم شغل غیر مستقیم در مراکز فرآوری و بسته بندی محصولات ایجاد کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: این نوع کشت و کار در مناطق معتدل بهتر جواب می‌دهد بنابراین مناطق مرکزی استان شمار بیشتری از گلخانه‌ها را در خود جای داده است.

رییس‌زاده با تاکید بر همکاری بانک ها برای قبول وثیقه‌ها و ضمانت‌ها از سوی سرمایه گذاران، گفت: نقص در ضمانت ها بزرگترین چالش پیش روی متقاضیان و به طور کلی این طرح است، اما با اینحال طرح بخوبی در اصفهان پیشرفت می‌کند و در رده دوم یا سوم کشور از حیث تولید محصولات و سطح زیر کشت گلخانه‌ای قرار داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha