علی مستوفیان روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: موزه فرش خراسان شمالی در حال تکمیل و حتی ویترین های آن نیز جایگذاری شده است.
وی افزود: ۱۲ تخته فرش نفیس از دوره صفویه و قاجاریه در این موزه به نمایش گذاشته می شود و موزه با فرش هایی که ارزش آن هزار میلیارد ریال است دهه فجر امسال، کار خود را شروع می کند.
وی اظهار داشت: در صورت استقبال از این موزه و ایجاد شرایط مناسب برای نگهداری فرش های بیشتر، ممکن است تعداد فرش های نفیس افزایش پیدا کند.
از سال ۹۰، ۲۰ تخته فرش نفیس از موزه فرش ایران به منظور راه اندازی موزه فرش به خراسان شمالی منتقل شد اما نبود مکان مناسب و همکاری نکردن مسئولان برای تامین فضا موجب شد تا این موزه راه اندازی نشود و این فرش های نفیس در انبار خاک بخورد.
در ابتدا قرار بر این بود تا این موزه در بجنورد راه اندازی شود و حتی تفاهم نامه ای با شورای اسلامی شهر بجنورد منعقد شد تا مکانی را برای امر اختصاص دهند اما این تفاهم نامه عملیاتی نشد.
از آنجاییکه مکان مناسبی در شیروان برای راه اندازی این موزه اختصاص داده شد موزه فرش در این شهرستان راه اندازی خواهد شد و علاوه بر آن فرآیند بافت فرش، آلات فرش و ... نیز در این موزه به نمایش گذاشته می شود.
۲۰ هزار بافنده فرش در خراسان شمالی فعالیت می کنند و حتی منحصر به فردترین فرش جهان که همان فرش دو رویه تمام ابریشم دویدوخ است در این استان بافته می شود.
۶ موزه فعال با مساحت ۱۰ هزار و ۱۵۰ متر مربع در استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی دایر است.
از مجموع آثار تاریخی این استان، ۵۰۹ اثر تاریخی، ۴۲ اثر طبیعی و ۷۰ اثر ناملموس در فهرست ملی ثبت شده و ۱۱ اثر نیز به ثبت جهانی رسیده است.
این استان با داشتن هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده، حلقه اتصال شمال و شرق کشور است که مسیر عبور میلیون ها مسافر، گردشگر و زائر امام هشتم (ع) قرار دارد.
نظر شما