منصور غلامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا در پاسخ به اینکه بسیاری از پژوهشگاهها برای انجام فعالیتهای پژوهشی به دلیل کمبود بودجه با مشکلات عمده رو به رو هستند، اظهار داشت: زمانی که دولت بودجه را تنظیم میکند، یکی از ظرفیتهای اصلی آن درآمدهای دولت است. در سالهایی که درآمدهای دولت بالا بوده است بودجهها را باظرفیت بیشتری تنظیم کرده و در سالهایی که این درآمدها اندک بوده، ضعیفتر بوده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: طبیعی است با توجه به نیازهایی که مراکز پژوهشی دارند، ظرفیت عملکردی بالا و نیاز بودجهای نیز بیشتر است. در حال حاضر شاخصهای افزایش هزینه بالا رفته بنابراین به بودجه بیشتری نیز نیاز است.
غلامی در ادامه عنوان کرد: شاید شرایط سخت و محدود فعلی کمک کند که ما بتوانیم در مصرف منابع و بودجهها بیشتر هدفهای بزرگتر را در اولویت قرار دهیم و تا آنجایی که امکان دارد و به هدف آسیب نمیرساند صرفه جوییها را بیشتر از قبل انجام دهیم. در این خصوص مراکز آموزش عالی کارهای خوبی را انجام دادهاند و صرفهجویی بسیاری داشتهاند.
به گزارش ایرنا، در لایحه بودجه سال ۹۹سهم برخی پژوهشگاههای وابسته به وزارت علوم به این شرح است که پژوهشگاه رنگ ۲۰ میلیارد و ۲۵۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی ۲۸ میلیارد و ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ۲۹ میلیارد و ۳۴۶ میلیون تومان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری ۳۸ میلیارد و ۴۳۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران ۶۵ میلیارد و ۷۵۴ میلیون و صد هزار تومان، پژوهشگاه مواد و انرژی ۴۵ میلیارد و ۸۲ میلیون تومان و همچنین بودجه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ۷۰ میلیارد و ۹۶۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
نظر شما