۲۶ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۴
کد خبر: 83597405
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاثیر فعالیت‌های آتشفشانی زمین بر انقراض دایناسورها

تهران- ایرنا- محققان دریافتند فعالیت‌های آتشفشانی نقش مهمی بر آب و هوای زمین و انقراض نسل دایناسورها داشته است.

به گزارش پایگاه خبری یونایتدپرس، در این تحقیقات مجموعه‌ای از صدف‌های دریایی باستانی به دست آمده از نقاط مختلف جهان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در آن‌ها آثار آلودگی به جیوه و افزایش دمای اقیانوس شناسایی شد. این آثار با فوران‌های منطقه Deccan Traps واقع در بخش غربی مرکز هندوستان مطابقت دارد.
محققان این فسیل‌های صدف را با صدف‌های آب شیرین جمع‌آوری شده از نزدیکی یک سایت آلوده به جیوه در دره Shenandoah واقع در ویریجینیای آمریکا مقایسه کردند. در این بررسی مشخص شد آثار شیمیایی هردو گروه از صدف‌ها با یکدیگر انطباق دارد.
جیوه به صورت طبیعی ساخته می‌شود، اما در بسیاری از فرایندهای صنعتی مانند استخراج معادن و تامین برق از ذغال‌سنگ نیز به صورت یک محصول جانبی تولید می‌شود. معادل ذغال‌سنگ ویرجینیا علت اصلی آلودگی جیوه در رودخانه جنوبی این ایالت هستند. به دلیل همین آلودگی، نوشیدن آب، شست و شو و حتی مصرف ماهیان این رودخانه ممنوع اعلام شده است.
در این تحقیقات مشخص شده است فعالیت‌های آتشفشانی موجب افزایش دمای زمین و میزان آلودگی جیوه شده است. در واقع در دوره دایناسورها آلودگی جیوه با وسعت بسیار بیشتر از ویرجینیا و به مدت ده‌ها یا صدها هزار سال در سطح زمین وجود داشته و آثار مخربی را بر جای گذاشته است.
پیش از این نیز آثار آلودگی جیوه در لایه‌های رسوبی زمین کشف شده است، اما تا کنون محققان نتوانسته بودند ارتباط بین این آلودگی و تغییرات دمای زمین را شناسایی کنند. این تحقیقات امکان مشاهده و بررسی آثار هردو پدیده را در یک محل فراهم کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha