فرمانده نیروی دریایی انگلیس: حضور نظامی در خلیج‌فارس را ادامه می‌دهیم

تهران- ایرنا- « تونی راداکین » فرمانده نیروی دریایی انگلیس در مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی،‌ مدعی تلاش انگلیس برای تنش‌زدایی با ایران شد و گفت: این کشور به حفظ حضور نظامی گسترده در خلیج‌فارس مصمم است.

این رسانه با اعلام اینکه فرمانده نیروی دریایی انگلیس به منطقه خلیج‌فارس سفر کرده، به نقل از وی افزود: پس از آزاد شدن کشتی « استنا ایمپرو »، ‌انگلیس به دنبال تنش‌زدایی با ایران بود؛ اکنون نیروی دریایی انگلیس مصمم است تا حضور نظامی گسترده خود در خلیج فارس را حفظ کند.

کشتی نفتکش انگلیسی « استنا ایمپرو » جمعه ۲۸ تیرماه، هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف، و سپس پنجم مهرماه رفع توقیف شد.

راداکین در مصاحبه با بی‌بی‌سی ادعای تهدید ایران علیه کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس را مطرح کرد و گفت که این روند همچنان ادامه یافته است.
او در ماه ژوئن (تیر) به این سمَت منصوب شد و این نخستین مصاحبه او در این مقام است.

فرمانده نیروی دریایی انگلیس گفت: هنگامی که نفتکش انگلیسی توسط ایران توقیف شد، یک فروند کشتی نظامی انگلیس به نام « مونت روز » نیز در خلیج‌فارس حضور داشت؛  متعاقب ماجرای توقیف نفتکش، انگلیس یک فروند ناوشکن موسوم به نام « دیفندر - Defender » را به آب‌های خلیج‌فارس فرستاد.

راداکین در حالی اقدام ایران در توقیف کشتی انگلیسی در خلیج‌فارس را زیرسوال برد و گفت در آب‌های بین‌المللی اتفاق افتاد که نیروی دریایی ارتش این کشور تیرماه امسال کشتی « گریس ۱ » را با بیش از دو میلیون بشکه نفت ایران در نزدیکی ساحل جبل طارق توقیف کرد.
لندن مدعی بود این کشتی قصد داشت محموله خود را به سوریه تحویل دهد و این اقدام ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپاست در حالی که ایران با رد ادعای انگلیس تأکید کرد، تحریم‌های اتحادیه اروپا یکجانبه است و ایران الزامی به پایبندی به آن ندارد. پس از رایزنی‌های دیپلماتیک ایران، دیوان عالی جبل طارق به رفع توقیف آن رای داد. همچنین دادگاه جبل طارق ۲۷ مرداد به طور رسمی درخواست آمریکا برای ادامه توقیف این نفتکش را مردود اعلام کرد و سپس گریس ۱ به  « آدریان دریا ۱ » تغییر نام داد.

همکاری با آمریکا در ائتلاف دریایی
این رسانه انگلیسی به نقل از راداکین نوشت: انگلیس همچنان به همکاری خود با ائتلاف به رهبری آمریکا موسوم به « عملیات نگهبانی - Operation Sentinel » که هدفش حفاظت از امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است، ادامه خواهد داد.
او تاکید کرد که لندن به اقدامات اروپا برای حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس که فرانسه آن را ایجاد کرده، ملحق نخواهد شد.

راداکین البته از ابتکار فرانسه در این زمینه استقبال کرد و گفت: انگلیس بنابر دلائل عملی، همچنان در عملیات های تحت رهبری آمریکا باقی می‌ماند. از جمله این عملیات‌ها پیوندهای محکم نظامی موجود است.
این مقام نظامی انگلیس در عین حال افزود:‌ البته انگلیس بسیار شفاف بیان کردهکه از سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران حمایت نمی‌کند.

به گفته او، خلیج فارس تنها منطقه ای نیست که نیروی دریایی سلطنتی انگلیس خواهان حضوری قوی‌تر در آن است. طرح هایی به بحث و تبادل نظر گذاشته شده که به موجب آن کشتی هایی در دریای کارائیب در حوزه آسیا - پاسیفیک (اقیانوس آرام) نیز مستقر خواهند شد.

چالش بزرگ در اقیانوس اطلس شمالی
وی بزرگترین چالش را در اقیانوس اطلس شمالی دانست و گفت: آنجا جای فعالیت های زیردریایی‌های روسیه است که از ۳۰ سال پیش تداوم داشته و اینک به اوج خود رسیده است. این می تواند یک خطر بالقوه علیه زیردریایی های انگلیس باشد که به تسلیحات هسته ای مسلح هستند و از این پس باید به گونه ای عمل کنند که ردیابی نشوند.
فرمانده نیروی دریایی انگلیس ادامه داد: وقتی روسیه روی ساخت زیردریایی‌های آرام سرمایه گذاری می کند، کار از این نیز سخت‌تر می‌شود.

بی‌بی‌سی نوشت: یکی از اولویت ها و اهداف بلندپروازانه لُرد اول دریا، تغییر شکل دادن نیروی دریایی سلطنتی انگلیس و انطباق آن با تهدیدهای نوین همچون "تهدیدهای فضایی و سایبری" است. خطر این تهدیدها ایجاب می کند که انگلیس روی فناوری‌های نوین سرمایه‌گذاری کند.
راداکین در این زمینه افزود: امیدوارم دولت جدید انگلیس بزودی یک بازبینی جامع در سیاست‌های دفاعی کشور انجام دهد تا بتوان ارزیابی درستی از همه تهدیدهای موجود در دست داشت. این معنایش این است که شاید لازم باشد ما شکل و ابعاد نیروهای مسلح را تغییر داده و آن را با سرمایه‌گذاری‌های جدید تطبیق دهیم. شاید این معنایش این باشد که ما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری داریم.
2023

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha