۲۸ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۶
کد خبر: 83599323
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدارس غیردولتی باید مالیات بدهند یا خیر؟

۲۸ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۶
کد خبر: 83599323
مدارس غیردولتی باید مالیات بدهند یا خیر؟

ساری - ایرنا - طبق قانون فعالیت‌ واحدهای آموزشی معاف از مالیات است اما اینکه مدارس غیردولتی در این معافیت سهمی دارند و اگر آری سهم آنها چقدر است مسئله‌ای است که همواره مورد سوال و شبهه مدارس غیردولتی است.

مدیرکل امور مالیاتی مازندران در مورد تبعیض میان مدارس دولتی و غیردولتی به خبرنگار ایرنا گفت: ابتدا باید بگویم که مدارس غیر انتفاعی همانند مدارس دولتی بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مالیاتی در کاربری فضای آموزشی از هرگونه مالیات معاف هستند.

علی‌اکبر حمزه‌ای روز پنج شنبه با اشاره به اینکه قانون گذار هیچ تفاوتی بین مدارس دولتی و غیر دولتی نگذاشته است، افزود: تمامی واحدهای آموزشی که از وزارت آموزش و پرورش مجوز دارند و صرفا به کار تعلیم و تربیت فعالیت دارند معاف از هرگونه مالیات می‌باشند. 

البته به گفته او تمامی افراد حقیقی و حقوقی جامعه مودی مالیاتی هستند و معاف از مالیات بودن نباید به معنای خارج بودن افراد از دایره قانون مالیات تفسیر و تعریف شود.

مدیرکل مالیاتی مازندران با این پیش زمینه به بخش های خارج از قانون معافیت مالیاتی فضای آموزشی اشاره کرد و گفت: امور مالیاتی فقط در سه بخش از بخش آموزشی غیردولتی مالیات دریافت می کند که شامل خیرین مدرسه ساز، تغییر کاربری بخشی از محیط مدرسه و معاملات و خریدهای مدارس است.

حمزه ای توضیح داد: بر اساس ماده ۱۷۲ قانون مالیات مستقیم ، میزان سرمایه ای که خیرین مدرسه‌ساز در حوزه آموزشی سرمایه گذاری می‌کنند از مالیات آنها در دیگر فعالیت‌های اقتصادیشان کسر خواهد شد.

وی تاکید کرد: مدرسه سازی و یا هر فعالیت خیریه دیگر به معنای معاف از مالیات در حوزه های دیگر اقتصادی نبوده و نیست و فقط شامل تخفیف مالیاتی به میزان سرمایه خیریه خواهد بود.

ساخت فضای اموزشی معاف از مالیات است

مدیرکل امور مالیاتی مازندران با اشاره به اینکه معافیت‌های مالیاتی برای فضای آموزشی تبعیض قائل نمی شود، گفت: تمامی فضای آموزشی نوساز ، در حال ساخت و یا ساخته شده از سوی دولت ، خیرین و یا متولیان مدارس غیر دولتی از معافیت کامل مالیاتی برخوردار هستند.

حمزه‌ای با اشاره به اینکه برخورداری از معافیت مالیاتی منوط به آموزشی بودن واحد مورد نظر دارد ، افزود: دربرخی مواقع نسبت به این مسئله خواسته یا ناخواسته توجه نمی شود.

وی تاکید کرد: فضاهای آموزشی برای برخورداری از معافیت مالیاتی چه در زمان ساخت و چه زمان بهره برداری باید از سوی اموزش وپرورش و سازمان نوسازی مدارس به عنوان فضای آموزشی شناسایی و معرفی شود.

به گفته او در برخی مواقع ساختمان هایی ساخته می شوند که کاربری دوگانه داشته و پیش از ساخت به عنوان فضای آموزشی معرفی نمی شوند و یا از سوی دستگاه های متولی شناسایی نمی شوند. 

مدارس خریدها و معاملات خود را ثبت کنند

مدیرکل امور مالیاتی مازندران بخش دیگر دریافت مالیات از مدارس را معاملات و خرید آنها عنوان کرد و گفت : متاسفانه مدارس غیردولتی به اشتباه تصور می‌کنند که خریدهای مصرفی آنها معاف از مالیات بوده و تحت معافیت مالیاتی واحد آموزشی آنها قرار میگیرد. 

حمزه‌ای این موارد را شامل مالیات بر ارزش افزوده عنوان و تاکید کرد: تمامی واحدهای آموزشی ، دستگاه های دولتی و غیر دولتی و ادارات باید خریدهای مصرفی خود را در سامانه معاملات و قراردادهای فصلی امور مالیاتی ثبت کنند.

وی ادامه داد که بعضا دیده می‌شود مدارس دولتی و غیر دولتی در پایان هر فصل خریدها و معاملات خود را ثبت سامانه نکرده که به عنوان فرار مالیاتی محسوب می‌شود. 

او با بیان اینکه در چنین حالتی مودی چه مدرسه دولتی و چه غیردولتی مشمول جریمه مالیاتی می شود ، گفت: در صورت ثبت اموال خریداری شده جریمه ای نیز اعمال نمی شود.

تغییر کاربری فضای آموزشی خارج از معافیت مالیاتی است

مدیرکل امور مالیاتی مازندران همچنین به مسئله دیگری درباره ادعای پرداخت مالیات توسط مدارس غیر دولتی اشاره کرد و گفت: برخی مدارس بخشی از فضای آموزشی خود را به فعالیت غیر تعلیم و تربیت و یا برگزاری کلاس‌های خصوصی تغییر کاربری می دهند که عملا آنها را از دامنه مشمولین معافیت مالیاتی حارج می‌کند.

به گفته حمزه‌ای، طبق قانون در تعریف فضای آموزشی برخوردار از معافیت مالیاتی صرفا به کاربرد تعلیم وتربیت اشاره شده است و تغییر کاربری تمامی و یا بخشی از یک مدرسه خلاف این معافیت است. 

گلایه مدارس دولتی از تبعیض مالیاتی

چند روز پیش در جلسه شورای آموزش و پرورش استان مازندران که با موضوع مشکلات مدارس غیرانتفاعی برگزار شد یکی از مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان مدارس غیر دولتی، دریافت مالیات از این مدارس و تبعیض میان مدارس دولتی و غیر دولتی بود که به دلیل عدم حضور مدیرکل امور مالیاتی استان مازندران بی جواب ماند.

نمایندگان مدارس غیردولتی مازندران بدون اشاره به اینکه در چه زمینه‌ای از آنها مالیات دریافت شد، اظهار داشتند که امور مالیاتی آنها را جزو مودیان مالیاتی قرار می دهد و مالیات اخذ می کند.

مسوولان مدارس غیردولتی پرداخت مالیات برای خود را جزو معافیت‌های قانونی دانسته و گفتند که این شرایط تبعیض آمیز بوده و خواستار اصلاح آن شدند.

نماینده های مدارس غیردولتی مازندران بیشتر بر مالیات ساخت واحدهای آموزشی جدید انتقاد داشته که شامل عوارض شهری نیز میشد و انها معتقد هستند که ساخت مدارس غیر دولتی نیز باید شامل معافیت های مدارس دولتی باشد تا تبعیض میان آن دو ایجاد نشود.

مازندران چهار هزار و ۴۸۰ مدرسه دارد که از این تعداد ۷۹۰ مدرسه غیر دولتی و باقی انواع مدارس دولتی هستند.

همچنین در سال تحصیلی جاری ۵۳۶ هزار دانش آموز در مازندران تحصیل می کنند که ۱۲۰ هزار نفر در مدارس غیر دولتی ثبت نام شدند

با وجود اینکه میانگین پوشش تحصیلی مدارس غیر دولتی در کشور ۱۳/۵ درصد است ، اما در مازندران این رقم به بیش از ۲۲ درصد می‌رسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha