مرتضی صفوی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: لبو، شلغم خونین است، میزان سدیم و چربی لبو کم و منبع خوبی برای فولات بوده و برای بهبود سلامت روانی و هیجانی مناسب است.
وی اظهار داشت: لبو سرشار از مواد مغذی دیگر مانند آهن، منگنز، مس، پتاسیم، و منیزیم و چغندر خام نیز خواص بینظیری دارد که یکی از آنها پیشگیری از سرطان بوده و برگ چغندر سرشار از فیبر و پروتئین است و نیز حاوی ویتامین K خاصیت انعقاد خون و کلسیم برای تقویت استخوان و دندان است.
صفوی با بیان اینکه لبو یک ماده پاک کننده قوی سیستم های گوارشی است که می تواند جلوی یبوست را بگیرد و به دلیل داشتن آهن از کم خونی نیز جلوگیری می کند، اظهار داشت: لبو دارای آنتی اکسیدان است که برای کاهش کلسترول خون و سکته های قلبی بسیار مفید بوده و آب برگ چغندر برای نقرس و دندان در مفید است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه لبو دارای 17 درصد قند است، ادامه داد: لبو ویتامین های A ،B و C دارد از این رو اشتهاآور است و بهتر است همیشه به سالاد افراد کم وزن اضافه شود، برگ خام چغندر آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود موجب نفخ نمی شود.
صفوی گفت: لبو هرچند همخانواده چغندر است اما از نظر طعم و ویژگیهای تغذیهای با چغندر تفاوتهایی دارد اما هر دوی آنها از یک نظر کاملا شبیه هم هستند و آن اینکه هر دو جزو ریشههای مغذی بوده و برگ های لبو نیز بصورت دم کرده یک شربت آرامبخش است.
به گفته این متخصص تغذیه، برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم را کم می کند و برای درد مثانه و امراض مقعد مفید است.
وی افزود: افراد میتوانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز، ۵۳ درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تامین کنند و فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است.
صفوی ادامه داد: وجود کلسیم، بتائین، ویتامینهای B، آهن، و آنتی اکسیدان لبو را به یکی از بهترین خوراکیها برای کبد تبدیل کرده و صفرا را رقیق و باعث میشود به راحتی در کبد و رودهی کوچک جریان داشته باشد و این به بهبود سلامت کبد کمک میکند.
وی خاطرنشان کرد: لبو حاوی روی و مس است که هر دو میتوانند از کبد در برابر آسیب محافظت کنند.
نظر شما