هدفگذاری ترانزیت ۵۰ میلیون تن کالا در کشور

مشهد- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: با استفاده از ظرفیت وسیع حمل و نقل در محور شرق ترانزیت ۵۰ میلیون تن کالا در کشور محقق خواهد شد.

محمد تیموری روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری در مشهد افزود: در حال حاضر سالانه ۱۰ میلیون تن کالا از کشور ترانزیت می‌شود که ۸.۵ میلیون تن آن جاده‌ای و بقیه از طریق راه آهن انجام می‌شود و با فعال شدن بندر چابهار و کریدور شرق می‌توان از ظرفیت حمل و نقل به شکل بهتری بهره گرفت.

وی به وجود چهار پایانه مسافربری مهم در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: بسیاری در تلاش هستند ما را از شاهراه حمل و نقل دنیا خارج کنند اما شرکت‌های حمل و نقل بخش خصوصی از تعبیر این خواب شوم جلوگیری کردند.

تیموری با اشاره به فرمان امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۲ مبنی بر تخلیه بنادر کشور از کالاهای اساسی در بحبوحه جنگ تحمیلی افزود: امسال نیز با وضعیت مشابه مواجه بودیم و بسیج تخلیه کالای اساسی در بندر امام خمینی (ره) را داشتیم، در این بندر روزانه به طور میانگین هزار و ۵۰۰ کامیون بارگیری می‌شود که به همت فعالان عرصه حمل و نقل به روزانه سه هزار کامیون رسید و کالاهای اساسی در کشور توزیع شد.

وی ناوگان حمل و نقل مسافربری جاده‌ای را دارای ظرفیت مشخص و محدود دانست و ادامه داد: در ایام اربعین و ۲۸ صفر در مشهد با حضور متولیان حمل و نقل جابه‌جایی حجم عظیم مسافر انجام شد و با حضور پلیس از بروز مشکل حمل و نقلی، ترافیک و صف‌های طولانی در پایانه مسافربری این شهر جلوگیری شد.

تیموری حمل و نقل را شریان حیاتی کشور عنوان کرد و گفت: به دلیل موانع طبیعی، وجود کویر و دو رشته کوه مرتفع، توسعه نیافتگی راه آهن در همه نقاط کشور و تحریم‌های ظالمانه علیه ناوگان هوایی کشور، جایگاه حمل  نقل جاده‌ای در ایران خاص است.

معاون سازمان راهداری افزود: در بخش جاده‌ای ۶۰۰ هزار راننده با کارت هوشمند و هفت هزار و ۶۰۰ شرکت حمل بار و مسافر با استفاده از ۳۵۰ هزار دستگاه کامیون و ۱۰۰ هزار وسیله نقلیه مسافربری سالانه ۶۰۰ میلیون تن کالا و یک میلیارد نفر مسافر را در طول ۲۲۰ هزار کیلومتر راه بین شهری و روستایی کشور جابه‌جا می‌کنند.

وی ادامه داد: ارزش این میزان راه به قیمت سال ۹۴ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است، این سرمایه ارزشمند حاصل تلاش نسل‌های مختلف در صنعت حمل و نقل است.

تیموری گفت: ۲۲ هزار راهدار و ۱۲ هزار ماشین‌آلات سنگین راهداری و ۷۰۰ راهدارخانه فعال وظیفه نگهداری از راه‌ها را در سرما و گرما و شب و روز بر عهده دارند.

وی افزود: ۱.۲ میلیون  شاغل در حمل و نقل جاده‌ای وجود دارد که در مجموع حدود ۶ میلیون نفر از این صنعت ارتزاق می‌کنند.

در این مراسم از رانندگان، شرکت‌های حمل و نقل بار و مسافر و راهداران برگزیده و پیشکسوت قدردانی شد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha