به گزارش روز چهارشنبه روزنامه ایندیپندنت، نتایج نظرسنجی نشریه نظامیان آمریکایی موسوم به « میلیتاری تایمز » و دانشگاه « سیراکیوز » از یک هزار و ۶۳۰ نظامی مشغول به خدمت نشان داد که ۴۹.۹ درصد از پرسش شوندگان، نظر مخالفی نسبت به عملکرد ترامپ داشته و ۴۵.۱ درصد نیز ترامپ را بسیار نامحبوب توصیف کردند.
در همین حال، ۴۱.۵ درصد از پرسنل نظامی آمریکا، نظر مساعدی نسبت به رئیس جمهوری این کشور نشان دادند.
۵۸ درصد در مورد سیاستهای نظامی آمریکا گفتند که با تصمیم رئیس جمهوری برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه مخالفند و ۵۹ درصد نیز با تامین هزینههای ساخت دیوار مکزیک از محل بودجه نظامی آمریکا مخالفت کردند.
این نظرسنجی، کاهش شدید محبوبیت ترامپ در میان نظامیان آمریکایی را آشکار ساخت به گونهای که در سال ۲۰۱۸، نظرسنجی مشابهی انجام شد که براساس آن، ۵۹ درصد از عملکرد رئیس جمهوری رضایت داشتند و ۲۰ درصد مخالف بودند.
نتایج این نظرسنجی همچنین اختلاف عقیده بین نظامیان سفیدپوست و غیرسفیدپوست را برجسته ساخت، به طوری که نزدیک به ۴۶ درصد نظامیان سفیدپوست دیدگاه مساعدی نسبت به رئیس جمهوری نشان دادند در حالی که تقریبا دو سوم از نظامیان غیرسفیدپوست، نظری منفی نسبت به ترامپ داشتند. ضمن آنکه ۵۶ درصد از نظامیان زن شرکتکننده در این نظرسنجی گفتند که از ترامپ ناراضیاند.
این نخستین نظرسنجی از نظامیان پس از اخراج « جیمز متیس » وزیر دفاع پیشین آمریکاست. متیس باوجود ترک این منصب از ماه ژانویه (دیماه ۹۷)، از میزان محبوبیت ۸۶ درصدی در میان نظامیان آمریکایی برخوردار است آن هم در حالی که میزان محبوبیت « مارک اسپر » گزینه منتخب ترامپ برای عهدهداری منصب وزارت دفاع در میان نظامیان این کشور فقط ۲۴ درصد است.
نارضایتی از عملکرد ترامپ فقط محدود به نظامیان آمریکایی نمیشود. یک نظرسنجی دیگر که به تازگی انجام شد، نشان داد آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ منبع اصلی بیثباتی در جهان بوده و خطر بروز بحران در سراسر جهان را افزایش داده است.
شورای روابط خارجی آمریکا در طول سالها، از شمار زیادی مقامهای دولت آمریکا و کارشناسان سیاست خارجی خواسته است بحرانهای بالقوه امنیتی که بیشترین تهدید را در سال آتی متوجه ایالات متحده میکنند، رتبهبندی کنند.
عمده پاسخها بر نقاط حساس جهان متمرکز بوده، اما مهمترین آنها در سال جاری، قوای بیثبات کننده در داخل آمریکاست.
«پل استرز» که نظرسنجی سالانه شورای روابط خارجی را نظارت میکند، گفت: نگرانی فزایندهای در مورد وضع جهان وجود دارد؛ این نگرانی تا حد زیادی به سیاستهای دولت ترامپ و تلاطم و بیثباتیهایی مربوط است که این دولت، عامل خلق آن در سراسر جهان بوده است.
در این تحقیق به مواردی همچون عقبنشینی نظامیان آمریکایی از سوریه و پایان کمک واشنگتن به شرکای کُرد آمریکا در مقابله با داعش در سوریه در کنار مذاکرات صلح ترامپ با طالبان در افغانستان اشاره شده است؛ مسائلی که به نگرانیها در مورد تشدید خشونت در میان گروه های متخاصم در سوریه و افغانستان دامن میزند.
دیگر خطرات مهم مورد اشاره در این تحقیق، حمله سایبری به زیرساختهای حساس آمریکا، حملهای بزرگ از جانب یک گروه تروریستی خارجی، درگیری نظامی میان چین و همسایگانش بر سر قلمروی مورد مناقشه در دریای چین جنوبی و درگیری بین روسیه و اوکراین است که به طور مستقیم با سیاستهای ترامپ ارتباط داده نشده است اما همچنان رابطهای غیرمستقیم با آن دارد. به طور نمونه رئیس جمهوری آمریکا تهدید مداخله خارجی در انتخابات را کم اهمیت جلوه داده، روند مبارزه با داعش را با خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه به خطر انداخته، تنش با چین در زمینه تجاری را شدت بخشیده - که میتواند به موارد دیگر سرایت کند - و تعهدش به متحدان آمریکایی را مورد شک و تردید قرار داده است. ۹۱۰۹
در گزارش جداگانهای از سوی شورای روابط خارجی آمریکا، این مورد مطرح شده که ترامپ در سه سال نخست ریاست جمهوری، ۱۴ بحران سیاست خارجی را پشت سر گذاشته است. این موارد شامل آزمایشهای موشکی و هستهای کرهشمالی، حملات شیمیایی در سوریه و درگیری بین هند و پاکستان است.
2023
نظر شما