در نشست روز چهارشنبه هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، قطعنامههای کمیته سوم این مجمع در دستور کار قرار گرفت که یکی از آنها، قطعنامه حقوق بشری ایران بود که از سوی کانادا ارائه شد.
در رای گیری به عمل آمده، 81 عضو سازمان ملل متحد رای موافق دادند در حالی که 30 عضو مخالف و 70 عضو دیگر هم به آن رای ممتنع دادند که مجموع آنها به عدد 100 می رسد.
بر این اساس، پرونده حقوق بشری ایران برای یکسال دیگر مفتوح ماند تا گزارشگر ویژهای که برای این منظور در نظر گرفتهاند به فعالیت خود ادامه دهد.
محمد حسنی نژاد نماینده ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم پیش از رای گیری ابراز امیدواری کرد کانادا این قطعنامه بیهوده سیاسی را کنار بگذارد.
وی تصریح کرد: ما این قطعنامه را جدی نمی گیریم و هیچ کسی نباید این نمایش تکراری از ناهنجاری را جدی بگیرد.
این دیپلمات ایران با اشاره به تروریسم اقتصادی آمریکا که از حامیان این قطعنامه محسوب می شود، خاطرنشان کرد: حتی امروز ، مردم من در تلاشند تا از مبانی حقوق بشری خود در برابر جنگ اقتصادی نسل کشانه که ایالات متحده انجام داده، محافظت کنند. حسنی نژاد افزود: تروریسم اقتصادی افسار گسیخته آمریکا علیه ایرانیان به ویژه آسیب پذیرترین آنها، به طور عمد و غیرقانونی حقوق بشر اولیه را همچون حق آنها برای غذا، حق آنها برای تحصیل، حق آنها برای سلامت و حق حیات آنها نقض می کند.
وی تصریح کرد: این عمل تروریسم اقتصادی به طور هدفمند و بی رحمانه کودکان مبتلا به سرطان و بیماریهای ژنتیکی و همچنین بیماران دیابت، مالتیپل اسکلروزیس، آسم، تالاسمی و سایر بیماران صعب العلاج یا بیماران کمیاب را هدف گرفته است.
نماینده ایران در کمیته سوم سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: تحمیل قوانین ملی ایالات متحده به کشورهای مستقل، هم تجلی استبداد در سطح بین المللی و هم حمله آشکار به اصل برابری کشورهای عضو سازمان ملل است.
نظر شما