حسن روحانی نیا روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: هم ۸۰۰ دفتر خدمات قضایی در اقصی نقاط کشور وجود دارد که مسوولیت پذیرش درخواستها شکوائیهها و دادخواستها را دارند و بیش از هزار خدمت به مردم ارائه میکنند که این تعداد تا پایان سال جاری به هزار و تا پایان سال آینده به هزار و ۵۰۰ دفتر افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: طی دو نظرسنجی عملکرد این دفاتر پایش شد که حکایت از رضایت مردم از این دفاتر را دارد و در یکی از این نظر سنجیها که سازمانی خارج از قوه قضائیه آن را انجام داده است ۸۰ درصد مردم تهران از عملکرد دفاتر رضایت داشتند و نظرسنجی دیگر که توسط قوه قضائیه صورت گرفته از رضایت بیش از ۵۰ درصد مراجعان به این واحدها حکایت دارد.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی کشور در خصوص نظارت بر مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گفت: مدیران دفاتر در یک فرایند بسیار دقیق و با سنوات خدمت چندین ساله در دستگاه های دولتی و قضایی برگزیده می شوند و سوابق آنان قبل از انتخابشان از دستگاه های مربوطه استعلام می شود.
روحانی نیا هدف تشکیل دفاتر الکترونیک قضایی را ایجاد اشتغال ندانست و افزود: بسیاری از مدیران این دفاتر از بازنشستگان هستند و دلیل آن نیز نیاز به تجارب در حوزه قضایی است هرچند به صورت تقریبی در هر دفتر سه جوان نیز مشغول به کار شده اند.
وی اضافه کرد: برخی خدمات قوه قضائیه مانند جلسات رسیدگی دادگاه و فعالیتهایی با عنوان خاص قضایی حاکمیتی هستند و این خدمات اجازه واگذاری ندارند اما دسته دیگری از خدمات که تصدیگری هستند به دفاتر قضایی واگذار شده است که شامل پذیرش هر نوع شکایت، دادخواست و اطلاع رسانی در خصوص پرونده های قضایی از آن جمله است.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی کشور گفت: این کانون به عنوان یک نهاد صنفی نظارت و کنترل بر دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را با بازرسی های دوره ای به وسیله نرم افزارهای الکترونیک بر عهده دارد.
روحانی نیا افزود: آمار دقیقی از تخلفات این دفاتر در اختیار ندارم اما موارد معدودی تعلیق پروانه و یا تذکر کتبی با درج درپرونده وجود داشته است که البته تخلقات مربوط به جعل نبوده است و بیشتر انتظامی و شامل دریافت وجه نقد و یا عدم حضور رییس دفتر است که مردم نیز می توانند تخلفات این دفاتر را با شماره های ۸۸۵۵۸۹۳۳، ۸۸۵۵۶۳۳۲ و ۸۸۵۵۸۹۸۴ با واحد بازرسی این کانون در میان بگذارند.
وی جدیدترین خدمات این دفاتر را دریافت سوء پیشینه عنوان کرد و ادامه داد: دیروز نیز گردهمایی سازمانی با حضور مسوولان دفاتر خدمات الکترونیک قضایی کشور برگزار شد که برپایی کارگاه های آموزشی، معرفی عناوین جدید خدمات و رونمایی از دستاوردهای دفاتر قضایی از اهداف برگزاری آن بود.
کانون دفاترخدمات الکترونیک قضایی به عنوان متولی امور صنفی دفاتر این حوزه، هرسال با برنامهریزی منسجم این گردهمایی را برگزار میکند که چهارمین دوره آن به مدت دو روز در مشهد برگزار شد.
بر اساس ماده ۱۷۵ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ قوه قضاییه موظف است اوراق قضایی را با استفاده از سامانه های الکترونیکی یا مخابراتی ابلاغ کند و مراجعان به قوه قضاییه نیز موظفند برای دریافت الکترونیکی اوراق قضایی به سامانه ای که به این منظور ایجاد شده است مراجعه کنند.
مراجعان به قوه قضاییه در گام اول در سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیکی) ثبت نام کرده و پس از احراز هویت یک حساب کاربری یعنی شناسه و رمز ورد به سامانه ابلاغ را دریافت می کنند.
نظر شما