اجلاس سران کشورهای اسلامی (کوآلالامپور ۲۰۱۹) صبح امروز با حضور سران جمهوری اسلامی ایران، مالزی، ترکیه و قطر و صدها تن از شخصیت ها و نخبگان کشورهای اسلامی در پایتخت مالزی در حالی آغاز شد که سیاسیون پاکستان نسبت به عدم حضور عمران خان در این نشست ناخرسندند.
به گزارش روز پنجشنبه رسانه های پاکستان، برخی از سیاستمداران و منابع آگاه در این کشور عدم حضور نخست وزیر پاکستان در نشست کوالالامپور را نتیجه فشارهای خارجی به ویژه ملاحظات برخی از متحدان عربی دولت اسلام آباد می دانند اما عمران خان «منافع ملی» را دلیل انصراف خود از سفر به کوالالامپور اعلام کرد.
براساس این گزارش، نمایندگان مجلس ملی پاکستان به ویژه اعضای دو حزب قدرتمند مردم و مسلم لیگ نواز ضمن انتقاد از منزوی بودن این کشور از نشست کوالالامپور، خواستار پاسخگویی دولت در این خصوص شدند.
خانم «نفیسه شاه» از حزب مردم پاکستان به عنوان نماینده جناح مخالف، تصمیم نخست وزیر پاکستان برای عدم حضور در نشست کوالالامپور بدون توجه به نظر پارلمان را غیرقابل قبول دانست.
وی تاکید کرد: عدم حضور در نشست کوالالامپور موضوع بسیاری جدی است در حالی که پاکستان نباید در مجامع بین المللی فقط از یک طرف خاص حمایت کند.
عدم حضور در نشست کوالالامپور به ضرر پاکستان است
سناتور سید مشاهد حسین از حزب مسلم لیگ نواز و رئیس کمیته دائمی روابط خارجی مجلس سنای پاکستان گفت: تصمیم دولت برای انصراف از شرکت در نشست سران اسلامی بسیار تبعات خطرناکی به همراه دارد.
وی افزود: عدم حضور در نشست مهم کوالالامپور و آن هم زمانی که کشورهای مهم منطقه شامل جمهوری اسلامی ایران، مالزی و ترکیه از مواضع پاکستان درخصوص مسائل منطقه ای حمایت می کنند، به ضرر کشور تمام می شود.
سناتور مشاهد حسین اظهار داشت: چرخش معنادار عمران خان در خصوص نشست کوالالامپور به اعتبار پاکستان لطمه زد و منافع اصلی این کشور را در خطر قرار داد.
خرم دستگیر خان وزیر پیشین امور خارجه پاکستان و عضو ارشد حزب مسلم لیگ نواز نیز از عملکرد دولت برای تردید در سیاست خارجی انتقاد کرد.
وی تصمیم پاکستان برای عدم حضور در نشست کوالالامپور را به رویکرد ناپسند در سیاست خارجی تشبیه کرد و افزود: این اقدام باعث دلگرمی دشمنان و دلسردی دوستان پاکستان شد.
علامه «راجا ناصر عباس جعفری» رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان نیز امروز در واکنش به غیبت هیات پاکستان در نشست سران اسلامی در کوالالامپور گفت: سیاست های داخلی و خارجی پاکستان هرگز نباید تحت سلطه قدرت های خارجی باشد.
وی عدم حضور عمران خان در نشست کوالالامپور را موضوعی معنادار و البته تاسف برانگیز برای مردم پاکستان دانست و گفت: قدرت های بزرگ و حامیان تروریسم هرگز به دنبال ثبات و امنیت در پاکستان نیستند.
واکنش محافل رسانه ای پاکستان
به گفته منابع خبری پاکستان: عمران خان در کنار سران مالزی و ترکیه جز افرادی بود که در حاشیه اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک تصمیم گرفتند که برنامه نوینی برای مقابله با اسلام هراسی به اجرا گذاشته و در این خصوص نشست مهمی را با حضور سران جهان اسلام برگزار کنند، اما غیبت در نشست کوالالامپور سوال های بسیاری را به دنبال دارد که چرا عمران خان در این مرحله حساس، تصمیم به عدم حضور در نشست کوالالامپور را اتخاذ کرد.
برخی از این رسانه ها دولت عمران خان را به زد و بند سیاسی برای حفظ منافع برخی از کشورهای عربی و حتی مصالحه علیه منافع ملی و سیاست خارجی پاکستان در قبال کمک های مالی خارجی، متهم می کنند.
نظر شما