به گزارش این روزنامه آمریکایی، افزایش تنش میان واشنگتن و تهران نشانهای از پایان و شکست دیپلماسی نیست، بلکه مذاکرات احتمالی دو کشور را با خطر مواجه می کند.
نیویورک تایمز مینویسد، در حالی که با آغاز تبادل زندانیان زمزمههایی برای ازسرگیری مذاکرات میان آمریکا و ایران به گوش می رسید اما آغاز اعتراضات خیابانی در ایران، مقامات آمریکا را به تغییر سیاست خود در قبال ایران وا داشت.
" دولتمردان آمریکا نباید هرگز از اعتراضات خیابانی ایران استفاده ابزاری کنند و مجدد امیدهایی که برای ازسرگیری مذاکرات میان تهران و واشنگتن شعله ور شده بود را خاموش کنند."
نیویورک تایمز در مقاله خود در مورد سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران هشدار داد و نوشت: با توجه به ادامه سیاستهای فشار حداکثری علیه تهران، دولت تضعیف شده و به احتمال زیاد با ادامه چنین رویکردی از سوی کاخ سفید، افراطیون دوباره در انتخابات آتی پارلمان ایران به قدرت برسند.
به نوشته نیویورک تایمز، واشنگتن در این بهره حساس باید ارتباطات دیپلماسی با ایران را جدی بگیرد، در حالی که ممکن است فرصت موفقیت در این مقطع زمانی پایین باشد.
"دولت ترامپ در سال گذشته با خروج یکجانبه از توافق هستهای اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران را از سرگرفت و به امید بازگشت ایران بر سر میز مذاکرات سیاست فشار حداکثری خود علیه ایران را تشدید کرده است. "
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران در مهرماه سال جاری با حضور مجمع عمومی سازمان ملل در مورد رفتارهای آمریکا و خروج از توافق هستهای گفت: پیششرط «فشار حداکثری» آمریکا برای مذاکره با ایران غلط است و اگر این پیششرطها برداشته شود، امکان مذاکره با آمریکا وجود دارد.
روحانی در نیویورک در یک نشست خبری با خبرنگاران گفت: خروج آمریکا از توافق هستهای، «دبه کردن» بود و از بین رفتن برجام به نفع کسی نیست.
روحانی اظهار داشت: «اکنون چیزی که مهم است، این است که آمریکا اعتمادی را که خدشهدار کرده است، برگرداند.»
رییسجمهوری ایران همچنین درباره رفتار قدرتهای اروپایی برای اجرای برجام عنوان کرد که وعدههای آنها برای حل مشکل تاکنون عملیاتی نشده است.
وی گفت، اروپا ناتوانی و بیارادگی خودش را ثابت کرده و نمیخواهد هزینهای بپردازد.
نظر شما