روحانی به تهران بازگشت

تهران- ایرنا-حجت الاسلام و المسملین حسن روحانی، رییس جمهوری پس از پایان ۵ روز سفر به مالزی و ژاپن، دقایقی قبل به تهران بازگشت.

حجت الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی که برای حضور و سخنرانی در اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ و دیدار با نخست وزیر ژاپن به شرق آسیا سفر کرده بود، عصر شنبه وارد فرودگاه بین‌المللی مهرآباد تهران شد و مورد استقبال اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری قرار گرفت.
علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری، سید محمود علوی، علیرضا آوایی، سعید نمکی وزیرات اطلاعات، دادگستری، بهداشت و عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی هم در مراسم استقبال از رییس جمهوری حضور داشتند

رییس جمهوری روز سه شنبه هفته گذشته به دعوت «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی و برای شرکت در اجلاس سران کوآلالامپور ۲۰۱۹ به این کشور سفر کرد  و پس از سه روز اقامت، و بنا به دعوت رسمی «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن عازم توکیو پایتخت این کشور شد.

رییس جمهوری در مالزی علاوه بر سخنرانی در اجلاس سران کوالالامپور، در میزگرد اولویت‌های توسعه و چالش های جهان اسلام، مواضع و راهکارهای جمهوری اسلامی ایران برای همبستگی و همکاری بیشتر کشورهای مسلمان و راه حل‌های برون رفت از مشکلات و مسائل جهان اسلام را تببین کرد.

روحانی در اجلاس کوالالامپور مهمترین چالش‌های نوظهور جهان اسلام در سطوح ملی و بین‌المللی را بر شمرد و همکاری و تعامل میان کشورهای اسلامی را برای تبدیل جهان اسلام به یک بلوک بزرگ قدرت در عرصه بین المللی، یک اصل بی‌جایگزین دانست.

وی در کوالالامپور علاوه بر دیدار و گفت‌وگو با «ماهاتیر محمد» و «سلطان عبدالله» نخست وزیر و پادشاه مالزی، با برخی رهبران حاضر در اجلاس سران کوالالامپور ملاقات و درباره مهمترین مسائل منطقه و جهان اسلام و همچنین تعمیق و گسترش روابط با کشورهای آنها، گفت‌وگو کرد.

تأسیس «صندوق مشترک نشست کوالالامپور برای تأمین مالی همکاری‌های فناورانه میان کشورهای اسلامی»، «مرکز تحقیقات مشترک در حوزه فناوری‌های هوش مصنوعی» و «امنیت سایبری» و همچنین تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها، سه پیشنهاد مهم رییس جمهوری به سران کشورهای حاضر در اجلاس کوالالامپور ۲۰۱۹ بود.

روحانی صبح روز جمعه از کوالالامپور عازم توکیو شد و در کاخ نخست وزیری مورد استقبال رسمی آبه شینزو قرار گرفت و بلافاصله ملاقات و مذاکرات رسمی  دوجانبه دو مقام و پس از آن نیز گفت وگوهای هیات‌های عالی دو کشور در باره توسعه مناسبات سیاسی و روابط اقتصادی تجاری و اقتصادی تهران و توکیو آغاز شد.

رییس جمهوری پیش از بازگشت به تهران با مدیران ارشد بخش‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ژاپن دیدار و گفت وگو کرد؛ وی این دیدار تاکید کرد که «درهای ایران به روی دولت و شرکت‌های ژاپنی برای مشارکت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ اقتصادی باز است و ایران و ژاپن به عنوان دو دوست قدیمی، نباید اجازه دهند که کشور ثالثی در روابط دوستانه آنها اخلال ایجاد کند.»

ژاپن و ایران هفته گذشته نودمین سالگرد روابط سیاسی خود را جشن گرفتند و سفر روحانی، دومین سفر یک رییس جمهوری پس از انقلاب اسلامی ایران به ژاپن بود؛ حسن روحانی در طول  مدت ریاست جمهوری خود از ۷ سال گذشته تا کنون ۱۰ ملاقات با نخست وزیر این کشور داشته است؛ این سفر پاسخ به سفر رسمی آبه شینزو به تهران در خرداد ماه ۹۸ بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha