امید ماهرانی یکشنبه در کمیسیون کارآفرینی، کسب و کارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی فارس در شیراز افزود: از دیگر مشکلات بیمهای شرکتهای دانشبنیان مساله اجرای ماده ۴۲ قانون تامین اجتماعی است که بر اساس این قانون مهلت یک ماههای برای رسیدگی به مسائل این شرکتها و هیاتهای تجدیدنظر تعیین شده است.
وی ادامه داد: چنانچه شرکتهای دانشبنیان برای ارائه اطلاعات و مدارک تاخیر داشته باشند جریمه میشوند اما اگر سازمان تأمین اجتماعی تاخیر داشته باشد با هیچ مشکلی مواجه نمیشود.
او گفت: به همین دلیل باید یک زمان مشخص هم برای سازمان تأمین اجتماعی در نظر گرفته شود.
عضو هیات نمایندگان و رییس کمیسیون کارآفرینی، کسب و کارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی فارس اظهار داشت: بر اساس ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی، اگر حق بیمه دفترچه یک ماه پرداخت نشود تاریخ دفترچه منقضی میشود که این موضوع نیز در دست بررسی و اقدام است.
ماهرانی گفت: در بحث جریمههای تامین اجتماعی هم با توجه به اینکه یک ماه فرصت برای اعتراض مشخص شده اما پاسخ تامین اجتماعی بیشتر از یک ماه اعلام میشود که عملا برای شرکتها جریمه در نظر گرفته میشود.
او ادامه داد: ضرورت بازنگری در قانون تامین اجتماعی، اجرای سلیقهای قوانین و بخشنامهها، نبود پاسخگویی بیمهها، اعمال جریمههای سنگین به کارفرمایان، رشد پروندههای رسیدگی به نحوه پرداخت حق بیمهها توسط کارفرمایان در شعب تامین اجتماعی و اتلاف وقت آنها در این حوزه از دیگر مشکلات شرکتهای دانش بنیان با تامین اجتماعی است.
ماهرانی با اشاره به مسایل و مشکلات پیش روی شرکتهای دانشبنیان و بررسی آنها در اتاق ایران افزود: یکی از مشکلاتی که برای فعالیتهای دانشبنیان ایجاد شد بحث قطعی اینترنت بود که خسارتهای به همراه داشت که میزان خسارت مستقیم قطع اینترنت بر کسب و کارهای حوزه فناوری، اطلاعات و ارتباطات و صنایع وابسته به این حوزه در کشور بسیار سنگین است.
حمایت صندوق پژوهش پارک علم و فناوری از تجاریسازی نوآوریها
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری پارک علم و فناوری فارس نیز گفت: این صندوق به منظور تجاریسازی نوآوریها و اختراعات، کاربردی کردن دانش و دستاوردهای پژوهشی و تکمیل زنجیره ایده، محصول و بازار از شرکتهای دانشبنیان پشتیبانی و حمایت کرده و خدمات مالی و اعتباری از جمله کمک، تسهیلات و مشارکت برای آنها تامین میکند.
ذهراب ابراهیمیفرد افزود: هدف صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد توسعهای کمک به رونق اقتصادی کشور از طریق حوزههای دانش بنیان و فناوریهای برتر است.
وی ادامه داد: بر اساس قانون دولت و مجلس، پس از گذشت سه سال از تاسیس صندوق، هرساله نیم درصد از بودجه عمومی کشور جهت کمک به صندوق اختصاص داده خواهد شد.
او اضافه کرد: علاوه بر این، صندوق میتواند از کمکها یا سرمایهگذاری اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکتهای دولتی وابسته و تابع آنها، بانکها، نهادهای عمومی غیر دولتی و شهرداریها و شرکت های وابسته و تابع آنها نیز منابع مالی دریافت کند.
ابراهیمیفرد گفت: تسهیلات جعاله، تسهیلات قرضالحسنه، سرمایهگذاری و تسهیلات لیزینگ از روشهای تامین مالی شرکتهای فناور و دانشبنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی، منابع داخلی صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری فارس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از منابع تامین مالی شرکتهای فناور و دانش بنیان است.
نظر شما