ابتدای آذر ماه امسال تمایل این شرکت چینی برای حضور و سرمایه گذاری در استان کرمانشاه با حضور نمایندگان آن رسما اعلام و قرار شد که به زودی روند ساخت کارخانه موردنظر آغاز شود.
کارخانه تولید کاشی و سرامیک «شرکت زاگرس ستون آسیا» قرار است با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون یورو در شهرک صنعتی زاگرس ایجاد شود.
«هونان یاتا» سرمایه گذار این پروژه در سفر به کرمانشاه در رابطه با حضور در این استان گفت: بخش های مختلفی از ایران را برای اجرای پروژه خود در نظر گرفتیم اما حمایت و استقبال خوب مدیران کرمانشاه ما را به این استان جذب کرد؛ امیدواریم بتوانیم با ساخت این کارخانه هم به کرمانشاه کمک کنیم و هم برای شرکت خود سودآوری داشته باشیم.
حضور این سرمایه گذار چینی مورد استقبال مدیران ارشد استان کرمانشاه قرار گرفت با این حال برخی تشکلهای صنعتی همچون اعضای خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه نسبت به آن اعتراض کردند.
اعتراض خانه صنعت
دبیرخانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه که یکی از مخالفان حضور شرکت چینی در استان است، روز یکشنبه در نشست کارگروه اشتغالزایی استان که در استانداری برگزار شد، در این باره گفت: در استان کرمانشاه ۲ شرکت ساخت کاشی و سرامیک وجود دارد، که اکنون فعالیت آنان به حداقل رسیده است.
فرهاد مرزی با بیان اینکه سرمایه گذاری خارجی نباید منجر به تعطیلی صنایع موجود شود، گفت: مدیران کارخانه های نیمه تعطیل «کاشی کاژه» و «چینی کرد» پس از حضور شرکت چینی در استان کرمانشاه اعلام کردند که در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دولتی می توانند خط تولیدی که چینی ها قرار است به کرمانشاه بیاورند، را ایجاد کنند.
حضور چینی ها در کرمانشاه کاملا قانونی است
به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، حضور سرمایه گذاران چینی در استان کاملا قانونی و براساس مجوزهای وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
«محسن دارابی» در این نشست باانتقاد از افرادی که در مسیر این سرمایه گذاری سنگ اندازی می کنند، گفت: براساس قانون ما به بهانه نبود بازار نمی توانیم برای کسی مجوز صادر نکنیم از سوی دیگر نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت هیچ مخالفتی با ایجاد این کارخانه ندارد.
وی در پاسخ به دبیرخانه صنعت، معدن و تجارت که پیش از این نیز در گفت وگو با رسانه ها نسبت به حضور چینی ها در کرمانشاه اعتراض کرده بود، گفت: در برخی موارد می بینیم که افراد بدون آگاهی از جزییات مسایل در فضای رسانه ای اظهارنظر می کنند و مدعی هستند که چینی ها به قصد تعطیلی کارخانه های تولید کاشی به کرمانشاه می آیند در حالی که این موضوع به هیچ عنوان درست نیست.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این صحبتهای غیرکارشناسانه در فضای رسانه ای مشکل آفرین است، گفت: از تشکلها تقاضا داریم که پیش از اظهارنظر در مورد مسایل کسب اطلاع و از جوسازی پرهیز کنند.
چینیها بازار را از کرمانشاهیها نمیگیرند
براساس آنچه تاکنون اعلام شده است، این شرکت چینی با دید صادرات کارخانه خود را در کرمانشاه ایجاد خواهد کرد و ۸۰ درصد محصولات خود را به خارج از ایران صادر می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه نیز در نشست کارگروه اشتغالزایی به شدت نسبت به حاشیه های ایجاد شده در باره این موضوع اعتراض کرد و گفت: مسوولان استان شب و روز را به هم میدوزند که یک سرمایه گذار را جذب کنند آیا از توان اقتصادی یک کشور دیگر استفاده کردن جرم است؟
«هدایت حاتمی» با تاکید بر اینکه این شرکت چینی یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه وارد کشور خواهد کرد، گفت: در شرایط تحریم جذب چنین سرمایه ای به منظور رونق اقتصادی استان کرمانشاه فرصتی ارزشمند است.
وی سرمایه گذاری را تنها راه توسعه اقتصادی و حل معضل بیکاری کرمانشاه دانست و گفت: راه اندازی این کارخانه قانونی و شرعی است و به نفع استان، کشور و اشتغال است و بنده تعهد میدهم بابت احداث این کارخانه یک شغل در استان کرمانشاه به مخاطره نمیافتد بلکه حداقل تا موقع ساخت کلی شغل ایجاد میشود.
اشتغالزایی چینی
براساس تعهدی که این شرکت چینی به مدیران استان داده است، پس از راه اندازی تنها صد نفر نیروی متخصص خود را از کشور چین به کرمانشاه خواهد آورد و برای یک هزار و ۴۰۰ نفر از مردم بومی نیز اشتغالزایی میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در این زمینه گفت: شروع ساخت و ایجاد این کارخانه نیز برای تعداد زیادی از افراد اشتغالزایی دارد و منجر به رونق اقتصادی خواهد شد.
حاتمی افزود: از سوی دیگر ایجاد چنین کارخانه پیشرفته و قدرتمندی علاوه بر یک هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم زمینه اشتغال غیرمستقیم بسیاری از افراد را نیز به وجود می آورد.
وی توضیح داد: یزدی ها که مرکزیت تولید کاشی و سرامیک کشور هستند، به شدت دنبال کشاندن سرمایه گذاران چینی به این استان بودند اما در نهایت این سرمایه گذاران با توجه به شرایط آبی مناسب و حمایت مدیران به کرمانشاه آمدند.
مافیا بازی ممنون
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه باتاکید بر اینکه عده ای از افراد به حاشیه سازی به دنبال مافیابازی و سود خود هستند، گفت: تشکلی همچون خانه صنعت نباید اجازه دهد که چنین حاشیه هایی از رونق اقتصادی کرمانشاه جلوگیری کند.
حاتمی با بیان اینکه عده ای از افراد قصد عوام فریبی دارند، گفت: در این استان به محض اینکه قصد انجام کاری را داریم عدهای که معلوم نیست چه نیتی دارند اجازه فعالیت را نمیدهند.
وی تصریح کرد: بنده می دانم این مخالفتها از کجا آب میخورد و حتماً با چنین افرادی برخورد خواهیم کرد و اجازه نمیدهیم بی قانونی به وجود بیاورند و یک نفر برای استان تعیین تکلیف کند.
معاون استاندار کرمانشاه تاکید کرد: ما سر این موضوع کوتاه نخواهیم آمد و چنین افرادی با این کار غیر از اینکه هزینه درست میکنند و باعث میشوند چند ماه یک پروژه مهم به تعویق بیفتد هیچ دستاورد دیگری ندارند.
سرمایه گذاری راهکار اصلی مبارزه با بیکاری است
براساس گزارش مرکز آمار، کرمانشاه جز استان های دارای بیشترین نرخ بیکاری در کشور محسوب می شود که این موضوع معضلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری را به وجود آورده است.
استاندار کرمانشاه روز شنبه ( ۳۰ آذر) در نشست بررسی ایجاد کارخانه کاشی و سرامیک چینی (کارخانه تولید کاشی و سرامیک شرکت زاگرس ستون آسیا)، سرمایهگذاری را راهکار اصلی مبارزه با معضل بیکاری دانست و گفت: برای جذب سرمایهگذاران خارجی و استمرار حضور آنان در استان باید برنامهای عملیاتی داشته باشیم.
هوشنگ بازوند اظهارداشت: ما به تعهدات خود مشروط به مشخص شدن شیوه ورود منابع مالی و تجهیزات عمل خواهیم کرد و شفافیت در اجرای فعالیت ها، مطالبه و شاخص ارزیابی ما خواهد بود و به همین دلیل در جذب سرمایه گذار فرصت سوزی نخواهیم کرد.
مقام ارشد استان حمایت های صورت گرفته از سرمایه گذاران را یادآور شد و بیان داشت: تولید برای ما بسیار اهمیت دارد اما هرگونه فعالیتی منوط به تأییدیه سازمان سرمایه گذاری خارجی و گمرکات است که تعهدات شرکتها برای ورود منابع مالی و تجهیزات مشخص شود.
بازوند تصریح کرد: در استان کرمانشاه تا از ورود منابع مالی و ورود تجهیزات مطمئن نشویم اجازه فعالیت نخواهیم داد.
وی ضمن تشکر از سرمایه گذاران خارجی در انتخاب استان کرمانشاه، خطاب به آنها گفت: کلیه فرآیندها باید واضح و براساس برنامه زمانبندی باشد، در این صورت براساس تفاهم نامه عمل خواهیم کرد و به یقین دغدغه مندی های شما را پاسخ خواهیم داد.
استاندار کرمانشاه یادآور شد: جذابیت های کرمانشاه و حمایت ویژه تیم مدیریتی استان سبب جذب سرمایه گذاران شده است اما تأکید می کنم برای فعالیت در این استان باید برنامه های عملیاتی مشخص باشد در غیر این صورت زیرساختی در اختیار این سرمایه گذاران قرار نخواهیم داد.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در تابستان امسال ۱۴.۴ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.
گفته می شود بیش از ۱۵۰ هزار نفر بیکار هم اکنون در استان کرمانشاه وجود دارد که هر سال هفت هزار و ۵۰۰ نفر به آنها اضافه می شود.
اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.