۲ دی ۱۳۹۸، ۱۲:۱۱
کد خبرنگار: 2896
کد خبر: 83604963
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توجه به آثار تاریخی انار  کرمان موجب رونق گردشگری می‌شود

کرمان - ایرنا - فرماندار انار با اشاره به اینکه این شهرستان به عنوان دروازه ورودی به استان کرمان نقش مهمی می تواند در جذب گردشگر داشته باشد ، توجه به بازسازی و مرمت آثار تاریخی آن موجب رونق گردشگری می شود.

به گزارش ایرنا ، علی زهرودی روز دوشنبه در نشست ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی انار با اشاره به نزدیکی به پایان سال و ورود مسافر به شهرستان و استان، خواستار همکاری میراث فرهنگی استان جهت ایجاد و تکمیل زیر ساخت های لازم جهت جذب و اسکان مسافر شد.

وی با بیان اینکه مجوز احداث پنج مجتمع خدمات رفاهی در محدوده شهرستان  گرفته شده است ، افزود: شهرستان انار به عنوان دروازه ورودی استان می تواند تاثیر بسزایی در رفاه مسافرین برای استان داشته باشد.

زهرودی  با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از آثار تاریخی و گردشگری شهرستان و لزوم حمایت جهت تکمیل و مرمت این آثار گفت : بازسازی ارگ ساسانی از مهمترین مطالبات مردم شهر انار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در این نشست گفت: روستای بیاض دارای پتانسیل خوبی برای گردشگری شهرستان بوده که می توان آن را به عنوان یک محور گردشگری تقویت و بازسازی کرد.

فریدون فعالی خاطرنشان کرد: در صورتی که مالکیت آثار از میراث باشد جهت واگذاری به بخش خصوصی همکاری لازم را بعمل خواهیم آورد و ضمن صدور موافقت اصولی، تعیین کاربری و ارائه تسهیلات نهایت همکاری را خواهیم داشت.

ارگ تاریخی انار در شهرستان انار کرمان وجود دارد که قدمت آن به دوران پیش از اسلام باز می گردد. ارگ انار در کرمان که یکی از بناهای تاریخی شهرستان انار به حساب می آید، در فهرست آثار ثبتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران قرار گرفته است. ابن ارگ در دوره صفویه بازسازی و مجدد بازسازی شد و مورد استفاده قرار گرفت. شهر کرمان به طور کلی آثارهای باستانی متعددی دارد الی گشت به این شهر سفر کرده تا بیشتر درباره این شهر و ارگ انار در کرمان اطلاعاتی را کسب کنند. با ما در سفر به شهر باستانی کرمان همراه باشید.

به عقیده باستان شناسان این بنای تاریخی در زمان ساسانیان شکل گرفته و در دوره اسلامی ساخت آن به طور کامل تکمیل شده است. شباهت های ظاهری بین ارگ انار و ارگ بم در شهر بم کرمان وجود دارد و از همین رو مورد استفاده ی این دو ارگ هم شباهت های زیادی بهم داشته اند و در دوران های گذشته هر دو روزگاران مختلفی را گذرانده اند. البته امروزه این بنای تاریخی مورد بی توجهی های زیادی گرفته و جز چند دیواره از آن چیز دیگری باقی نمانده است.

روستای بیاض انار ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان انار در استان کرمان ایران است.  روستای بیاض در مرکز دشتی به همین نام در شمال استان کرمان و به فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب شهر انار قرار دارد و دارای بافت تاریخی و دیدنی های فراوانی است؛ روستایی که وجه تسمیه خود را از کشتزارهای سفید پنبه می‌گیرد.اگر از کشتزارهای پنبه بگذریم، وجود بناهای تاریخی، قنات‌ها و آسیاب‌های قدیمی، کاروانسرای عباسی، مسجد سبز پوشان و آب انبار دوقلو­ و قلعه بیاض از جمله جاذبه‌های دیدنی روستای بیاض انار هستند.تپه تاریخی قلعه دختر بیاض در ۱۵ کیلومتری غرب روستا و در کوهستان معروف به دهانه بیاض قرار دارد. سفالها و شواهد موجود بر سطح این تپه قدمت آن را به دوره اشکانی (حدود ۲۰۰۰ سال قبل ) برمی گرداند. البته بیاض در قدیم دارای پنج رشته قنات نیز بوده که هنوز هم سه رشته از این قناتها بنام خسرو آباد ، ده بره و بن مور فعال هستند. هرچند این قنات‌ها فرسخ ها دورتر از روستا و در دل کوهستان غربی حفر شده اند اما هنوز هم در سالهای پرباران حجم زیادی از آب شیرین و گوارا را به دشت بیاض هدیه می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha