به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، در این آئین که با حضور دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همراه بود، در بخش دانشکده، مرکز تحقیقات و واحد توسعه و تحقیقات بالینی منتخب به ترتیب دانشکده فناوری های نوین پزشکی، مرکز تحقیقات علوم اعصاب و واحد توسعه و تحقیقات بالینی مرکز پزشکی آیت الله طالقانی انتخاب شدند.
همچنین در این آئین از پروفسور سیامک بهرام استاد دانشگاه و پزشک بیمارستان PUPH رئیس گروه ایمونولوژی بیمارستان های پزشکی و آموزشی دانشگاه استراسبورگ فرانسه و رئیس مرکز تحقیقات دانشکده پزشکی بعنوان منتخب بین المللی این دوره از جشنواره تقدیر بعمل آمد.
پروفسور بهرام دارای ۴۸: H. index و با ۱۳۳ مقاله و ۹۱۵۷ استناد است.
در این آئین همچنین دکتر نیما رضائی استاد ایمنی شناسی پزشکی گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی مرکز تحقیقات نقص ایمنی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش منتخب ملی انتخاب شد. وی دارای ۵۲ :H. index، تعداد ۷۲۸ مقاله و ۱۱ هزار و ۱۹۰ استناد است.
پژوهشگران منتخب این دوره از جشنواره دکتر حمیدرضا حاتم آبادی (طب اورژانس)، دکتر میرداود عمرانی (ژنتیک پزشکی)، دکتر فروزان آتش زاده شوریده (پرستاری)، دکتر داود بشاش آلانق (خون شناسی)، دکتر عیسی خواهشی بناب (بیماری های قلب و عروق) و دکتر سمیرا محمدی یگانه (زیست فناوری پزشکی) هستند.
بر اساس این گزارش دکتر فرزاد کبارفرد استاد شیمی داروئی دانشکده داروسازی بنیانگذار شرکت دانش بنیان مبتکران فناور منتخب معرفی شد.
در بخش مقاله منتخب دکتر لیلا میرمقتدایی و در بخش کتاب منتخب «فیزیکال فارماسی و علوم دارویی» با ترجمه و گردآوری دکتر رضا ابوفاضلی معرفی شدند.
همچنین مجله علمی- پژوهشی علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران به عنوان مجله منتخب معرفی شد.
دانشجویان منتخب این دوره از جشنواره پژوهشی ابوریحان جمال رحمانی دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه و علی صفایی دستیار تخصصی داروسازی بالینی معرفی شدند.
همچنین در این دوره از جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعضای هیئت علمی دانشگاه دارای H-Index معادل ۲۵ و بالاتر و با ارجاعات بالای ۱۰۰۰ و حذف خود استنادی در پایگاه Scopus تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۸ معرفی شدند.
دکتر فریدون عزیزی، دکتر پروین میرمیران، دکتر محمدرضا زالی، دکتر محمدرضا مسجدی، دکتر حمید احمدیه، دکتر مهدی هدایتی، دکتر ابوالحسن احمدیانی، دکتر فرشته معتمدی، دکتر مسعود سهیلیان، دکتر افشین زرقی، دکتر فرزاد حدائق، دکتر شاهین یزدانی، دکتر سید امیرمحمد مرتضویان فارسانی، دکتر پیام طبرسی، دکتر علی اکبر ولایتی، دکتر بهرام کاظمی دمنه، دکتر عباس بصیری، دکتر محمد علی جوادی اعضای هیئت علمی هستند که اچ ایندکس معادل ۲۵ داشتند.
همچنین در بیستمین جشنواره ابوریحان بیرونی گرنت ملی دکتر فرشته معتمدی به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال به دکتر مژگان عباسی از دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعطا شد.
توجه به تولیدات علمی باکیفیت، یکی از اصلی ترین سیاست های دانشگاه است
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این آئین در سخنانی با تاکید براینکه تحقیقاتی اثر گذار است که از کیفیت کافی برخوردار باشد، گفت: امروز جهت گیری پژوهش دانشگاه به سمتی در حال حرکت است که بتواند مشکلی از مرم و نظام سلامت مرتفع کند.
دکتر افشین زرقی با اشاره به این که در سایه پژوهشهای اثرگذار دانشگاههای نسل سوم متولد می شوند، خاطرنشان کرد: تولید علم، اختصاص بودجه و زیرساختهای پژوهشی و نیروی انسانی در افزایش کیفیت تولیدات علمی اثرگذار هستند.
دکتر زرقی با بیان این که شیب تولیدات علمی رو به افزایش است به افزایش میزان تولیدات علمی، مقالات منتشر شده درپایگاههای معتبر علمی، شاخص ارجاعات و همکاریهای بین المللی اشاره کرد.
وی از رشد ۲,۵ برابری تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی طی شش سال اخیر خبرداد و گفت: تولیدات پژوهشی دانشگاه در پایگاه معتبر ISI نیز از نظر کمی رشد قابل توجهی داشته است، دانشگاه در این حوزه رشد سه برابری داشته است به شکلی که این آمار تاپایان سال ۲۰۱۸ از مرز ۳۰۰۰ مقاله عبور کرده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اظهار کرد: ۸۵ درصد رشد تولیدات علمی در پایگاه معتبر ISI نشان از ضرب آهنگ تند دانشگاه در حوزه تولیدات علمی بین المللی دارد.
ارتقای کیفی و نگاه به تولیدات علمی مترقی، اصلی ترین سیاست دانشگاه
دکتر زرقی با اشاره به این که ایران در سالی که گذشت با انتشار ۵۴ هزار مقاله در کشور، جایگاه اول رشد تولیدات علمی در منطقه را از آن خود کرد، گفت: دانشگاه نیز با انتشار ۳۵ هزار مقاله از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ارتقای کیفی و نگاه به تولیدات علمی مترقی را یکی از اصلی ترین سیاست های این دانشگاه عنوان کرد و گفت: افزایش استنادات و شیب تند ارجاعات به مقالات دانشگاه نشان از کیفیت بالای فعالیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است و استناد به ۱۰ درصد مقالات دانشگاه رشد نیست، پرش است.
دکتر زرقی در ادامه با اشاره به این که ۴,۵ درصد مقالات با همکاریهای بین المللی انجام شده است، از کسب جایگاه دوم کشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و رشد کمی ۳۳ درصدی در حوزه پژوهشی خبرداد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با تاکید بر این که جذب اعضای هیئت علمی برای افزایش رشد پژوهشی دانشگاه یکی از ضروریات است، خاطرنشان کرد: امروز دانشگاه با چاپ ۲۵ هزار مقاله که ۱۵ هزار مورد آن مربوط به شش سال اخیر می شود، به بیداری پژوهشی دست یافته است.
وی در ادامه با بیان این که دانشگاههایی که رتبه های پایینتر از ۱۰۰۰ در نظام رتبه بندی وبومتریکس کسب میکنند، دانشگاه بینالمللی محسوب می شوند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با کسب رتبه ۸۱۹ در جایگاه بین المللی قرار دارد که در مقایسه با سال گذشته نیز رشد قابل توجهی داشته است.
کسب رتبه ۵۲۷ در لایدن، نشان از رشد عملکرد پژوهشی دارد
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین به ارتقا دانشگاه در نظام رتبه بندی کیفی لایدن اشاره کرد و گفت: امسال دانشگاه در این نظام نیز با کسب رتبه ۵۲۷ بالاترین رتبه تاریخ دانشگاه را از آن خود کرد.
دکتر زرقی خاطرنشان کرد: مقایسه عملکرد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رتبهبندی سالهای گذشته لایدن نشان از رشد عملکرد پژوهشی دانشگاه دارد.
وی با اشاره به این که رتبه بندی دانشگاهها بر اساس الگوریتم های بسیار پیشرفته و اصول منحصرا علمی و شاخصهای پیشرفته علم سنجی انجام میشود، از ۱۰۷ پله در وبومتریکس، ۷۴ پله صعود در نظام رتبه بندی لایدن و ارتقا قابل ملاحظه در نظام های رتبه بندی شانگهای و تایمز خبر داد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اجرای برنامه جامع توانمند سازی اعضای هیات علمی را یکی از مهمترین اقدامات دانشگاه برای افزایش رشد علمی و پژوهشی دانشگاه ذکر کرد و گفت: این برنامه با برگزاری ۲۰۰۰ کارگاه توانمند سازی فیزیکی و مجازی در معاونت تحقیقات فناوری دانشگاه طراحی و اجرا شد.
وی به ترسیم و طراحی کوریکولوم آموزش پژوهشی در دانشگاه اشاره کرد و اظهار کرد: در سالی که گذشت سه بیمارستان اختر، لبافی نژاد و مهدیه به تیم واحد تحقیقات و توسعه علوم بالینی پیوستند.
زرقی افزود: معاونت تحقیقات و فناوری سقفی برای این واحدها قائل نمیشود و تمامی طرحهای تحقیقاتی این واحدها را به تصویب و اجرا نزدیک میکند.
وی با بیان این که ۲۱ مجله در دانشگاه نمایه میشود، توضیح داد: سالی که گذشت افتخاری برای مجلات اتفاق افتاد، به طور مثال مجله دندانپزشکی جزو مجلات Q۱منطقه شد و یا برخی مجلات در پایگاههای ISI واسکوپوس قرار گرفتند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به طراحی و اختصاص ۱۲ گرنت پژوهشی بدون توجه به نام، منشا، دانشکده و مرکز در معاونت پژوهشی دانشگاه، توضیح داد: امسال دو گرنت ویژه با عنوان همتاپروری و پزشک پژوهشگر به این مجموعه اضافه شده است.
دکتر زرقی با تاکید بر این که دانشگاه در حوزه پژوهشهای دانشجویی نیز پیشرو است، اظهار کرد: معتقدیم دانشگاه به دانشجویان تعلق دارد و به هر میزان در حوزه ارتقا دانشجویی هزینه شود، سرمایهگذاری انجام شده است.
وی انجام ۴۶۶ مقاله دانشی، ارائه ۴۵۰ طرح تحقیقاتی و کسب مقام اول به مدت شش دوره در جشنواره علوم تحقیقاتی رازی را نشان از حضور اثرگذار دانشجویان این دانشگاه در عرصه علم و پژوهش دانست.
وضعیت مطلوب دانشگاه در حوزه کتاب و کتابداری یکی دیگر از مواردی بود که معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه به آن اشاره کرد و گفت: بیشترین آمار مربوط به چاپ، خریداری و مطالعه کتاب متعلق دانشگاه است، به شکلی که نتیجه این فعالیت های ارزشمند منجر به دریافت رتبه اول کتابخانه مرکزی و مدیریت منابع علمی به دانشگاه شد.
رییس بیستمین جشنواره ابوریحان در ادامه از اجرای شش طرح کوهورت با حمایتهای وزارت بهداشت در دانشگاه خبر داد و با اشاره به نظام ثبت بیماریها اظهارکرد: در دانشگاه ۲۵ طرح ثبت بیماری ضمن تعریف ۵۳ پروپوزال در حال اجراست که در مقایسه با سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری به مواردی نظیر تدوین نقشه تمایز پژوهشی دانشگاه و ماموریت مداری اشاره کرد وگفت: دانشگاه با کمک این نقشه تمایز قلهها را شناسایی و بر اساس آن حرکت میکند.
وی همچنین به فعالیت پنج مرکز رشد در دانشگاه اشاره کرد و گفت: در این مراکز رشد ۷۷ واحد فناور،۸۰ شرکت دانش بنیان، ۴۶ محصول تجاری با حضور ۲۴۸ فرد متخصص پژوهشهای کاربردی منحصر بفردی ارائه میدهند.
دکتر زرقی از رونمایی محصولات پژوهش محور با پیوستهای علمی در دانشگاه خبر داد و به رونمایی از استخوان مصنوعی و داروی کشنده سلولهای سرطان مغز اشاره کرد و یادآور شد: فناوری در امتداد علم است، همانطور که این محصولات فناورانه به پشتوانه دهها مقاله رونمایی شدند.
وی با اشاره به اختصاص ۱۷ درصد سهم پرشین البرز و اعطای ۴,۵ میلیارد وام به فناوران در راستای حمایت از فناوران، شکل گیری کمیته مالکیت فکری، ثبت ۱۳۶ اختراع داخلی و اضافه شدن ۲۱ پتنت فناوری و راه اندازی دو پژوهشکده چشم و علوم اعصاب را از دیگر اقدامات حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ذکر کرد و ترویج و توسعه فرهنگ پژوهش و فناوری در کشور را ضروری دانست.
نظر شما